Sağlıklı Uyku Alışkanlıklar
1489 görüntüleme

Yasemin A. ..
16 Ağustos 2025 19:23
Görüyorum ki uyku konusunda çok zorlanan annemiz var .IPHI Bütüncül Hamile Bebek Uyku Danışmanı (Uyku iletişimi ile Sağlıklı Uyku Alışkanlıkları Kazandırma) olarak yardımcı olmak isterim .Burdan yazarsanız da yardımcı olmak isterim veya instagram hesabım olan yaseminaydinuyku dan yazarsanız da elimden geldikçe destek olmak isterim.
Sayfamda aylara göre uyku düzeni paylaştım. Uyku saatlerini düzenlemek isteyen listeden faydalanabilir .
Not: Sevgili anneler sorunuza cevap alamazsanız. Muhtemelen ya sorunuzu görmedim veya kısa cevap vermek istemedigimden doğru zamanı kolluyorumdur .Böyle bir durumda instagram hesabımdan yazarsanız kendinizi hatırlatmış olursunuz .sevgiler
Sayfamda aylara göre uyku düzeni paylaştım. Uyku saatlerini düzenlemek isteyen listeden faydalanabilir .
Not: Sevgili anneler sorunuza cevap alamazsanız. Muhtemelen ya sorunuzu görmedim veya kısa cevap vermek istemedigimden doğru zamanı kolluyorumdur .Böyle bir durumda instagram hesabımdan yazarsanız kendinizi hatırlatmış olursunuz .sevgiler

Yasemin A. ..
15 Eylül 2025 07:57
Merhaba beyzanur hanım
Destekli uykudan dolayı her dongude uyanıyor .ve aynı desteği bekliyor sizden .hemen uyuması güzel ama uzun süre uyanık kalması gün için uykuları ile ilgili. Akşam uykusu biraz daha erkene çekelim. Instagramdn dm den de yazabilirsiniz .soru kutucuğu sorunuzu hatırladım
Destekli uykudan dolayı her dongude uyanıyor .ve aynı desteği bekliyor sizden .hemen uyuması güzel ama uzun süre uyanık kalması gün için uykuları ile ilgili. Akşam uykusu biraz daha erkene çekelim. Instagramdn dm den de yazabilirsiniz .soru kutucuğu sorunuzu hatırladım
S
Safiye Ş. ..
15 Eylül 2025 12:07
Genel 7 de yada 7 bucuk da uyaniyoruz beslenme alt degisimi brz oyun sonra bir bucuk sonra ilk uykusunu yatiriyorum bir saat uyuyor, sonra tekrar beslenme vs. uyaniklik süresini bir bucuk saat tutuyorum uykusuda genel bir saat bazn 50 dk oluyor, sadece öglen uykusu bzn 2 saat oluyooda nadir, oyle gün icinde 4 uyku yapiyor, en son 9 da gece uykusuna geciriyorum ama saat basi kalkiyor sallayarak uyumasina devam ettiriyorum en fazla 11 e kdr 11 de emziriyirum tekrar oyle sabaha kdr saat basi emziriyorum,,,
Bu gecede denedjm emzjrmemeyi sallayarak en fazla 10 dk uyuyordu tekrae agliyordu tekrar sqllqdim, dongu boyle ay cok yorucu bebekli hayat
Bu gecede denedjm emzjrmemeyi sallayarak en fazla 10 dk uyuyordu tekrae agliyordu tekrar sqllqdim, dongu boyle ay cok yorucu bebekli hayat

Yasemin A. ..
16 Eylül 2025 00:31
Safiye hanım: 6 aylık bebeğin gündüz toplam uyku ihtiyacı 2.5-3,5 saat
Uyanıklık süresi 1,5-2,5 saat arasi
Son gündüz uykusu 17 30 da bitmeli
Gün içinde 3 uyku son uyku 30 45 dk yeterli.
Destekli uyuduğu için her dongude o döngüye ihtiyaç duyuyor.destegi yavaş kesmenizi oneririm
Uyanıklık süresi 1,5-2,5 saat arasi
Son gündüz uykusu 17 30 da bitmeli
Gün içinde 3 uyku son uyku 30 45 dk yeterli.
Destekli uyuduğu için her dongude o döngüye ihtiyaç duyuyor.destegi yavaş kesmenizi oneririm
Ö
Özden D.
16 Eylül 2025 03:08
Yasemin hanım merhabalar 7 aylık bebeğim var şu 2 aya kadar gece yatar bir kere emmek için kalkar sonra uyurdu sabaha kadar ama diş çıkarma sürecine kadar be havaların çok sıcak olmasıyla gece saat başı uyanmaya başladı hala daha devam ediyor emmeden uyumuyor ne yapabilirim
Ç
Çiğdem G. ..
16 Eylül 2025 13:42
Merhaba Yasemin Hanım, 3 ay 10 günlük bebegim mama ve biberon ile besleniyor uykuya geçerken biberon içerek uyuyor dalınca ağzından alıyoruz gece 2-3-4 saatte bir uyaniyor, gündüz uykuları ise 30-40 dk kadar. Biberonsuz uyutmaya çalışsam çok agliyor, bu alışkanlığın uzun vadede bir zararı olur mu, tavsiyeniz nedir ? Şimdiden eşekkür ediyorum.🌸

Yasemin A. ..
16 Eylül 2025 22:25
Çiğdem hanım merhaba söylediğiniz saat aralıklarında uyanması aslında 3 aylık bebek için normal . Sadece biberonu bitirdikten sonra mayışmaya başladığı an alabilirsiniz.Her uykuda belki başarılı olamayabilirsiniz. Ama deneyin .
Gündüz uykularını mutlaka uzatmaya çalışın zamanla daha uzun uyuyacaktır.Sadece uyandığında nasıl uykuya geçiyor ise tekrardan aynı şekilde uyutmaya çalışın ki uykuları artsın. En az 15 20 dk deneyin olur mu .5 dk denedim olmadı 10 dk denedim değil en az 15 20 dk uğraşalım çünkü bebeklerin tekrardan uykuya geçmesi için gereken süre 15 dk .
Söyle uzun vadede olabilir buna tam alışır ise her dongude o biberonu isteyecektir. O yüzden dediğim gibi her uykuda olmasa bile en azından 1 uykusunu mayışınca daha tam uykuya dalmadan biberonu ağzından alın. Tepki verirse yine verin biberonu ve dalana kadar deneyin.Bebeği ağlatmayalım olur mu .
Aklinza takılan bir şey olursa instagram adresimdende ulaşabilirsiniz. Yaseminaydinuyku dan
Gündüz uykularını mutlaka uzatmaya çalışın zamanla daha uzun uyuyacaktır.Sadece uyandığında nasıl uykuya geçiyor ise tekrardan aynı şekilde uyutmaya çalışın ki uykuları artsın. En az 15 20 dk deneyin olur mu .5 dk denedim olmadı 10 dk denedim değil en az 15 20 dk uğraşalım çünkü bebeklerin tekrardan uykuya geçmesi için gereken süre 15 dk .
Söyle uzun vadede olabilir buna tam alışır ise her dongude o biberonu isteyecektir. O yüzden dediğim gibi her uykuda olmasa bile en azından 1 uykusunu mayışınca daha tam uykuya dalmadan biberonu ağzından alın. Tepki verirse yine verin biberonu ve dalana kadar deneyin.Bebeği ağlatmayalım olur mu .
Aklinza takılan bir şey olursa instagram adresimdende ulaşabilirsiniz. Yaseminaydinuyku dan

Yasemin A. ..
16 Eylül 2025 22:29
Özden dönergöz merhaba
Sıcaklık gerçekten bebeklerin uykusunu çok etkiliyor. Dis bu kadar uzun etkilemez.Hayatınızda farklı bir değişim oldu mu
Örneğin ise başlamak gibi veya taşınma vb.
Daha fazla ayrıntıya ihtiyacım var instagramdan yazabilir misiniz. yaseminaydınuyku dan
Sıcaklık gerçekten bebeklerin uykusunu çok etkiliyor. Dis bu kadar uzun etkilemez.Hayatınızda farklı bir değişim oldu mu
Örneğin ise başlamak gibi veya taşınma vb.
Daha fazla ayrıntıya ihtiyacım var instagramdan yazabilir misiniz. yaseminaydınuyku dan

Hülya K. ..
19 Eylül 2025 13:42
Bebeğim 6 aylık geceleri 2 saate bir uyanıyor nedenini anlamıyorum ne yapmam lazım aynı durumu yaşayan var mı başka
A
Ala M.
19 Eylül 2025 17:05
Merhaba yasemin hanım bebeğim 2 ay 25 günlük 2 haftadır uykuya aşırı direnç gösteriyor sabah 7 gibi kalkıyor gün içinde çok kısa bi kaç uyku yapıyor akşam asla uyutamıyoruz, yani bildiğiniz tim yöntemler deneniyor, ayakta kucakta beşikte sallama o gün hangisinde uyuyabilirsek artık. Mesela bugğn beşilte sallanarak uyuttuysak ertesi gün devamlılığı olsun diye aynısını yapiyoruz ama saatlerimizi alıyoruz ve asla kabul etmiyor uyumayı, uyku hijyenine dikkat ediyoruz temiz nevresim temiz o da temizlenmiş burun aklınıza gelebilecek her şey, 2 hafta önce her şey o kadar yolundaydı ki akşam 8 buçukta en geçer yatar sabah 8 gibi uyanırdı öğlen gün içinde uykularıda 1-2 arasındaydı hep şimdi tam tersi akşam 10 gibi yatıyor sabah 6-7 gibi kalkıyor

Yasemin A. ..
19 Eylül 2025 18:00
@Hülya Karhan birçok annemiz bunu yaşıyor.ozellikle destekli uyuyan bebeklerde çok rastlanan bir durum .Gün içi uykuları nasıl.burdan veya instagram hesabımdan ulaşabilirsiniz.

Yasemin A. ..
19 Eylül 2025 18:03
@Ala Miray hanım merhaba bana instagramdan yazabilir misiniz. Dha detaylıbilgi için