Sağlıklı Uyku Alışkanlıklar
1490 görüntüleme

Yasemin A. ..
16 Ağustos 2025 19:23
Görüyorum ki uyku konusunda çok zorlanan annemiz var .IPHI Bütüncül Hamile Bebek Uyku Danışmanı (Uyku iletişimi ile Sağlıklı Uyku Alışkanlıkları Kazandırma) olarak yardımcı olmak isterim .Burdan yazarsanız da yardımcı olmak isterim veya instagram hesabım olan yaseminaydinuyku dan yazarsanız da elimden geldikçe destek olmak isterim.
Sayfamda aylara göre uyku düzeni paylaştım. Uyku saatlerini düzenlemek isteyen listeden faydalanabilir .
Not: Sevgili anneler sorunuza cevap alamazsanız. Muhtemelen ya sorunuzu görmedim veya kısa cevap vermek istemedigimden doğru zamanı kolluyorumdur .Böyle bir durumda instagram hesabımdan yazarsanız kendinizi hatırlatmış olursunuz .sevgiler
Sayfamda aylara göre uyku düzeni paylaştım. Uyku saatlerini düzenlemek isteyen listeden faydalanabilir .
Not: Sevgili anneler sorunuza cevap alamazsanız. Muhtemelen ya sorunuzu görmedim veya kısa cevap vermek istemedigimden doğru zamanı kolluyorumdur .Böyle bir durumda instagram hesabımdan yazarsanız kendinizi hatırlatmış olursunuz .sevgiler
D
Diren T. ..
2 Eylül 2025 13:56
Bebeğim 10 aylık iki uykuya düştü genelde 7bucuk 8bucuk arasi uyaniyor uyku duzeni nasıl olmalı ve gece sık uyaniyor diş çıkarma sürecindeyiz nasıl yol izlemem lazım lütfen destek
E
Esma D. A.
2 Eylül 2025 13:57
Merhabalar bebeğim 6,5 aylık emerek uyuma alışkanlığı var bunu nasıl bir yol izleyerek bıraktırabilirim
A
Ayşe V. ..
2 Eylül 2025 18:33
Merhabalar kızım 4 aylık iki haftadır uyku sorunu yaşıyorum gündüz ayağımda 20 dk anca uyuyor uyutup birakirsam on dk sonra geri uyanıyor gece 3 kere kalkıyor beslenme için kendi uyanıyor emzik kullanmıyorum sallanarak uyuyor
A
Aysun Z. ..
2 Eylül 2025 19:54
Yasemin hanim merhaba. Oncelikle sabriniz ve destekleriniz icin herkes adina tesekkur ederim. Hic sikilmadan herkese yardimci olmaya calisiyor olmaniz buyuk bir ozveri. Kendi soruma gececek olursam oglum suanda 5,5 aylik. Gunduz uykulari malesef
Cok kisa. Yarim saat maximum 40 dk. Aksam gendel 20:00 gibi gece uykusuna gecis yapiyor. Gece 2-3 kere emmek icin uyaniyor. Sabah maximum 6 da uyaniyor bu bazen saat 5 te oluyor geri uykuya dondurmeye calisiuorum. Yada odadan cikartmiyorm yataginda tutmaya calisiyorum fakar agliyor kaldirmam icin. Sonra ilk uykusunu yaklasik 2 2,5 saat sonra yarim saat uyuyor. Ortalama 2,5 saat sonra 45 dk bazen benim destegimle 1 saate uzayabiliyor, uyanacagini fark ettigimde sirtini oksayarak geri uykuya dondurmeye calisiyorum. son uykusunuda genelde 30 dk yapiyor. Sizce normal mi duzeni.
Cok kisa. Yarim saat maximum 40 dk. Aksam gendel 20:00 gibi gece uykusuna gecis yapiyor. Gece 2-3 kere emmek icin uyaniyor. Sabah maximum 6 da uyaniyor bu bazen saat 5 te oluyor geri uykuya dondurmeye calisiuorum. Yada odadan cikartmiyorm yataginda tutmaya calisiyorum fakar agliyor kaldirmam icin. Sonra ilk uykusunu yaklasik 2 2,5 saat sonra yarim saat uyuyor. Ortalama 2,5 saat sonra 45 dk bazen benim destegimle 1 saate uzayabiliyor, uyanacagini fark ettigimde sirtini oksayarak geri uykuya dondurmeye calisiyorum. son uykusunuda genelde 30 dk yapiyor. Sizce normal mi duzeni.

Ayşe C.
3 Eylül 2025 23:43
Yasemin hanım lütfen görün. Oğlum 14 aylık yaklaşık 1-1,5 aydır yarım saat ya da saatte bir bazen de 10 dakika da bir ağlayarak uyanıyor. Çok zor olmaya başladı. Uyku hijyenine de azami dikkat ediyorum. Gündüz öyle huysuz huzursuz da değil. Ama geceleri bişey oluyor çocuğa. Lütfen görün:(
K
Kübra G.
4 Eylül 2025 11:08
Merhaba oğlum 12 aylık sabah 7.30 / 8.30 arası uyanır 1 saat sonra kahvaltı yapar ve 10.30-11 arası emerek ilk uyku yarım saat bazen 1 saat ama uykudan ağlayarak uyanıyor , bazen 3-4 gibi ikinci uykuyu yapıyor onda da yarım saatte ağlayarak uyanıyor uyutabilirsem emerek geri uyuyor akşam da 9-9.30 em geç 10 da uyumuş oluyor ama geceleri çok sık uyanıyor 3-4 kez emmeden de uyumuyor yanımda uyumak istiyor gece beslenmesini kesmek istiyorum ama nasıl yapabilirim neden bu kadar sık ben uyanır teşekkürler

Yasemin A. ..
4 Eylül 2025 16:17
Büşra Hanım merhaba bebekler ilk 3 ay kendilerini hala anne karnında hissederler .Aslında bebeğiniz uyuyor kucağınızda en güvenilir yerde :)sadece gece her uyanma açlık uyanması değilse en azından aradaki bir uyanmayı emzirerek değilde kucakta sakinlestirerek tekrardan uykuya geçirmeye çalışın.Gaz sancılarında da bebekler anne kucagını tercih ederler .
Bu günlerde düzen beklemek pek gerçekçi olmaz açıkçası.
Siz bebeğinizin dilini anlamaya başladıkça iyi bir takım olacaksınız merak etmeyin.
Bu günlerde düzen beklemek pek gerçekçi olmaz açıkçası.
Siz bebeğinizin dilini anlamaya başladıkça iyi bir takım olacaksınız merak etmeyin.

Yasemin A. ..
4 Eylül 2025 16:22
Aybüke hanım merhaba instagramdan yazar mısınız soru cevap şeklinde cevaplasam daha doğru bilgi olur sizin için

Yasemin A. ..
4 Eylül 2025 16:24
Diren hanım instagram yazar mısınız soru cevap şeklinde gidelim

Yasemin A. ..
4 Eylül 2025 16:31
Merhaba Ayşe vural 4.ay uyku gerilemesi yaşıyorsunuz.
Her uyandığında tekrardan uykuları uzatmaya çalışın. daha fazla bilgi sayfama göz atabilir veya Dm den yazabilirsiniz
Her uyandığında tekrardan uykuları uzatmaya çalışın. daha fazla bilgi sayfama göz atabilir veya Dm den yazabilirsiniz

Yasemin A. ..
4 Eylül 2025 16:39
Merhaba Aysun Hanım sözleriniz için teşekkür ederim .sayfami kurduğumdan beri isteğim annelere yardım etmek o yüzden buradaki başlığı açtım. İyi ki de açmışım çok güzel anneler ile tanışma fırsatım oldu .umarım daha fazla anneye ulaşabilirim.
Sizin düzeniniz kötü değil sadece son uyku hariç diğer uykuları uzatmaktan hiç vazgeçmeyin.sabah 6 da uyanma normal. Ve 5 de uyandığında odadan cıkmamanız çok iyi ona daha sabah olmadı mesajını veriyorsunuz. İlk uykuya 1 saat 45 dk sonra götürün. 2.uykuya 2 saat sonra götürün. Son uykunun 30 dk olması ideal .
Gece emmelerini rüya öğünü şeklinde yapabilirsiniz.
Sizin düzeniniz kötü değil sadece son uyku hariç diğer uykuları uzatmaktan hiç vazgeçmeyin.sabah 6 da uyanma normal. Ve 5 de uyandığında odadan cıkmamanız çok iyi ona daha sabah olmadı mesajını veriyorsunuz. İlk uykuya 1 saat 45 dk sonra götürün. 2.uykuya 2 saat sonra götürün. Son uykunun 30 dk olması ideal .
Gece emmelerini rüya öğünü şeklinde yapabilirsiniz.

Yasemin A. ..
4 Eylül 2025 16:55
Ayşe hanım instagramdan yazar mısınız soru cevap şeklinde gidelim

Yasemin A. ..
4 Eylül 2025 17:15
Kübra g.merhaba bana instagramdan yazar mısınız soru cevap şeklinde gidelim .

Yasemin A. ..
4 Eylül 2025 17:17
Arkadaşlar umarım sorusuna cevap vermediğim kalmamıştır. Sorusuna cevap vermediğim var ise instagramdan yazabilir mi ?
S
Safiye Ş. ..
10 Eylül 2025 20:32
Merhaba yasemin hanim
Bebegim 6 aylik ve gece uyanmalari cok sık bzn yarm saatte bir bazn kirk dk bazn 10 dk bazn bir saat bu araliklarda sürekli uyaniyo ve süt icmeyene kdr agliyor, aliskanlik oldugunu dusunuyorum emzik veriyorum salliyorum belki geri dalar diye ama yok daha cok agliyor napabilirim ben :( cok yorucu geceler mahf etti beni
Bebegim 6 aylik ve gece uyanmalari cok sık bzn yarm saatte bir bazn kirk dk bazn 10 dk bazn bir saat bu araliklarda sürekli uyaniyo ve süt icmeyene kdr agliyor, aliskanlik oldugunu dusunuyorum emzik veriyorum salliyorum belki geri dalar diye ama yok daha cok agliyor napabilirim ben :( cok yorucu geceler mahf etti beni

Yasemin A. ..
10 Eylül 2025 20:38
Merhaba safiye hanım bu yeni mi başladı.
Eğer ki yeni başladı ise atak haftasındasınız.
Daha ayrıntılı konuşmak isterim .Tam anlayabilmek için bana yaseminaydinuyku sayfasından yazar mısınız.
Eğer ki yeni başladı ise atak haftasındasınız.
Daha ayrıntılı konuşmak isterim .Tam anlayabilmek için bana yaseminaydinuyku sayfasından yazar mısınız.
S
Safiye Ş. ..
14 Eylül 2025 18:27
Malesef instegramin yok
S
Safiye Ş. ..
14 Eylül 2025 18:28
Yani nerdeyse 2 ay böyle
B
Beyzanur E.
15 Eylül 2025 07:51
İnstagram dan yazdım lütfen görün. 14 aylık doğdu doğalı uyku yoktu. Kolik bebekti. 9 aydan sonra uyumaya başladı yarım saat bir saat. Geceleri sabaha kadar emmek için uyanıyor bazen 2 saat emziriyorum bazen 5 dk. Sabah 7-8 arası yataktan çıkıyoruz. Öğle uykusu 11-12 de başlıyor bir saat yada yarım saat sonra uyanıyor emziriyorum uyursa bir saat daha uyuyor toplam 2-2, 5 saati tamamlıyor. Akşamda 9 da uykuya yatırıyorum

Yasemin A. ..
15 Eylül 2025 07:54
Safiye hanım merhaba sabah kaçta uyanıyor gün içi uyanıklık süreleri. Kaç uyku yapıyor
Bana gün içn programını tam yazabilir misiniz.
yaseminay2013@gmail.com mailindende yazabilirsiniz
Bana gün içn programını tam yazabilir misiniz.
yaseminay2013@gmail.com mailindende yazabilirsiniz