Sağlıklı Uyku Alışkanlıklar

1491 görüntüleme
Yasemin A. .

Yasemin A. ..

16 Ağustos 2025 19:23
Görüyorum ki uyku konusunda çok zorlanan annemiz var .IPHI Bütüncül Hamile Bebek Uyku Danışmanı (Uyku iletişimi ile Sağlıklı Uyku Alışkanlıkları Kazandırma) olarak yardımcı olmak isterim .Burdan yazarsanız da yardımcı olmak isterim veya instagram hesabım olan yaseminaydinuyku dan yazarsanız da elimden geldikçe destek olmak isterim.

Sayfamda aylara göre uyku düzeni paylaştım. Uyku saatlerini düzenlemek isteyen listeden faydalanabilir .
Not: Sevgili anneler sorunuza cevap alamazsanız. Muhtemelen ya sorunuzu görmedim veya kısa cevap vermek istemedigimden doğru zamanı kolluyorumdur .Böyle bir durumda instagram hesabımdan yazarsanız kendinizi hatırlatmış olursunuz .sevgiler
Yasemin A. .

Yasemin A. ..

19 Ağustos 2025 20:03
Arkadaşlar sorusunu cevaplamadığım var mı? Varsa instagramdan yazabilir mi ?
L

Lina

20 Ağustos 2025 04:49
2.5 aylık gece gündüz ayrımı var. Gece uzun uzun uyuyor bazen kendisi bazen ben uyandiriyorum bir haftadır 6 saat uyuyor çok mu uzun, kaç saatte bir gece emzirmeliyim? Teşekkür ederim
Yasemin A. .

Yasemin A. ..

20 Ağustos 2025 06:40
Merhaba Lina; gündüz bebeğiniz her istediğinde emzirebilirsiniz.
Kilosu ayına uygun ise doktorunuz gelişimi iyi buluyorsa .Uyuyan bebeğinizi uyandırmayın.
Biz anneler hep aç mı acaba diye endişeleniyoruz.(Kendim de öyleyim)
6 saat çok iyi bırakın uyusun bebeğiniz
İçiniz rahat edecekse o uyurken rüya öğünü yaptırabilirsiniz.
(Maşallah demeyide ihmal etmeyin)
Daha fazla bilgi için instagramımı ziyaret edebilirsiniz.
Sevgiler.
L

Lina

20 Ağustos 2025 08:07
Çok teşekkür ederim Yasemin Hanım
S

Santi

20 Ağustos 2025 08:08
Bebeğim 2 yaş olacak geceleri çok uyanıyor 1 ay oldu aslında uyku düzenimiz var en geç 9 da uymuş olur sabah 7 gibi uyanıyor ama 1 ay sürekli uyaniyor hasta değil dişleri zaten bitti , oda ayırımı 1 yaşındayken yaptım gece yanında yattığım zaten uyur her gece yanımıza geliyor uyuyor
B

Büşra Ç.

20 Ağustos 2025 21:37
Bebeğim 14 haftalık gündüz 7 8 arası uyanıyor 4 kere 30 40 dk lık uykular yapıyor fakat akşam 8den sonra aşırı uykuya direnç gösteriyor yarım saat sonra uyanıyor 11 12 ye kadar sürekli uyutmaya çalışıyorum uykusunda da 2 saatte bir uyanıyor emzik kabul etmedi sadece anne sütü alıyor bu 2 saatlik uykuların arasında mutlaka meme istiyor ve kucağa alınıp sallanmadan uyumuyor çok yoruldum yardımcı olabilir misiniz
T

Tuğba Y. D.

20 Ağustos 2025 22:31
Merhabalar ,Bebeğim 5 aylık erkek
doğum kilosu 3.600 boy 53 cm
1. ay kilosu 4900
2. ay kilosu 6.400
3. Ay kilosu 7.350
4. Ay kilosu 7.800 boy 63
5. Ay kilosu 8.180 son boyu da 67 cm

Bu bilgileri veriyorum yukarıdaki soruların tersi bir sorum var. Sadece anne sütü ile beslenen bebeğim son 2 aydır genelde 20:30 21:00 civarında uyuyor arada 04:30 da emmeye uyansa da genelde ilk uyanması 06:00 gibi oluyor. Bu durum benim için tabiki çok iyi ama uyku süresi uzun olduğu için acaba arada uyandırıp emzirmeli miyim yada bu durum bi sorun yaratır mı merak ediyorum 🙏🏻
Not: beslemeyi hep tek göğüs olarak yapıyorum ama gece böyle uzun uyuyup uyandığında sabah 2 dolmuş göğüs emiyor ve gün içinde de 2 3 saatlik sıklıkta emiyor.
M

Merve

21 Ağustos 2025 05:41
Merhaba yasemin hanım kızım 5.ayını doldurdu bu zamana kadar gece uykusunda sıkıntı olmuyordu bir iki defa mama için yarı uyanık duruma gelirdi mamasını verirdim ve uyumaya devam ederdi. Şimdi 3-4 gündür asla uyumuyor geceleri. 2 de kalkıyor sabah 6 ya kadar uyumuyor o uyuduğu saatlerde de kıpır kıpır. Uyku ortamı gayet sessiz karanlık rutinimizde var mesela banyo yapmak masaj yapmak gibi. Bunların hiçbiri değişmedi ama kızım asla uyumuyor uykuya dalamıyor
G

Gamze A.

21 Ağustos 2025 15:42
Merhaba yasemin hanım oğlum tam 10 bucuk aylık. Sabah genelde 8 de kalkıyor ve ilk uykusu 10.30 11 gibi yapıyor ve 2 3 saat uyuyor ikinci uykusunu 16.00 17.00 arasında yapıyor ve mak. 2 saat yine uyuyor gündüz uykuları çok uzun farkındayım ama geceleri o kadar çok uyanıyor ki gündüz bende bu şekilde dinleniyorum ve gece uykusuna geçerken o kadar çok direniyor ki 9 10 gibi uyursa bir saat sonra kalkıyor ve uykuya geri dönderemiyorum uyanınca da 12 gibi geçiyor tekrar uyumaya ve saat başı kalkıyor bu arada emerek uyuyor bu durumu nasıl düzeltebilirim şimdiden çok teşekkür ederim 🩷
Yasemin A. .

Yasemin A. ..

21 Ağustos 2025 16:44
Tuğba yaman doğan merhaba :Yazdığınız bilgilere göre bebeğinizin doğum kilosu ve boy gelişimi gayet iyi.
Gece uyanmıyor ise bırakın uyusun :)(Maşallah diyelim🧿)
Emme aralığıda gayet güzel.
5 aylık bebek aç olursa uyanır merak etmeyin .İçiniz rahat olsun .
Ama benim içim rahat etmiyor derseniz 4 buçuk gibi uyanıyor ya 4 gibi o uyanmadan emzirebilirsiniz.Böylece uykusu bölünmemiş olur .
Yasemin A. .

Yasemin A. ..

21 Ağustos 2025 19:13
Gamze altunoğlu merhaba :
Gamze hanım dediğiniz gibi gündüz uykuları çok fazla. Gündüz uykusu 2-3 saatte yeterli olacaktır. İlk uykuyu max 1 veya 1.5 saat ikinci uykuyu 1 saat olacak şekilde.
Gece uyanmasının ve uykuya direnmesinin nedeni de gündüz uyku süresinin fazla olması.
Bebekler dongulerde nasıl uykuya geçtilerse tekrardan uykuya geçmek o desteğe ihtiyaç duyarlar sizin bebeginizde bunu emerek yapıyor.
Dediğimi bir deneyin olmadı sayfamdan ulaşın bana konuşalım olur mu.
Sevgiler
Yasemin A. .

Yasemin A. ..

21 Ağustos 2025 19:17
Merhaba merve hanım
İlk aklıma gelen gündüz uykuları nasıl. Ve şuanda dönme çalışmaları var mı?
Rutinleri çok güzelmiş:)
Instagram sayfamdan ayrıntılı yazar mısınız.
M

Merve ..

2 Eylül 2025 10:45
Merhaba bebeğim 5 buçuk aylık beşinci aya girdiğinden beri gece uykuları çok bozuldu normalde gece bir veya iki kez mamaya kalkar sabah da 7.30 da uyanırdı ama artık akşam 18-19.30 arası uykuya geçiyor ondan bir, bir buçuk saat sonra uyanıp mama istiyor gece 11-12 gibi tekrar sonra 2 ve sonrası iki saatte bir kalkıyor ve 6.00- 6.30 gibi de tamamen uyanıyor gündüz uykuları düzenli üç bazen dört uyku yapıyor 30 dk 1 saat arasında değişiyor
S

Selma T.

2 Eylül 2025 10:47
Kızım 40 günlük . Emzik tutmadı . Uykusu gelince kucağımızda uyuyor . Bizle aynı yatakta uyumak istiyor . Beyaz gürültü ve piş piş ile uyuyor. Beşiğe alışmıyor . Ne yapmam lazım şimdiden. Yoksa ileride çok zorlanacağım
İ

İremnur D.

2 Eylül 2025 10:50
Bebeğim 5 aylık olcak 2 gün sonra dişleri kabardı çıkmak üzere uykusunu 4 saat kesintisiz uyuyor gece sonrasında her saat başı uyanıyor kucağıma alıp sakinleştirmeye çalışıyorum ama ısrarla emmek istiyor alınca ağzına azcık emip bırakıyor memeyi çekmeye çalışınca da ısırıyor tekrar alıyor yapışıyor resmen ne yapabilirim gündüz bi şekilde tamamlıyorum ama gece bende perişan oldum 6 gün oldu
H

Hümeyra G.

2 Eylül 2025 12:22
Yasemin hanım merhaba bebeğim 5 aylık gece uykusuna çok geç saate geçiyor odamıza akşam 8 gibi geçsek te gece 11-12 arası uykuya dalabiliyor ve bu süre içerisinde inanılmaz huzursuz oluyor uyutma girişimine girdiğimde ağlamaya başlıyor. Tam olarak bir düzen oturtamadık 11 de uyuduğunda gece 2 kez kalkıyor emmek için ama sabah uykusunu 11 e kadar yapıyor gün içindede 2-3 uyku yapıyor son uykusundan 7 de uyanıyor nasıl düzen oluşturabilirim. Uykuya geçişteki o zorluğu nasıl atlatabilirim
B

Betül E.

2 Eylül 2025 12:51
Merhabalar yasemin hanım bebeğim 4 ay 12 günlük biz 3 buçuk aylıktan itibaren uykularda düzensizlik yaşıyoruz bazen gündüz 9 10 ları buluyor uyanması 7 7 buçuk gibi bazen daha erken uyuyor bazen iki saat kesintisiz uyuyor bazen 40 dakika uyuyup uyanıyor örneğin dün 7.30 da kalktı 9.50 de uyudu ama 10 dk arayla tekrar tekrar uyandı en son 10.20 de uyuyup 12.20 de uyandı daha sonra 14.45 te uyuyup 15.45 te kalktı akşam uykusuna 21.00 de geçti gece 4 te uyandı tekrar 5 te uyudu sabah 7.30 da kalktı 9.30 gibi emzirdim 10 a kadar iki üç kez uyandı ve tekrar uyumadı zorlamadım oyun filan oynadık 11 gibi tekrar denedim ancak yine uyumadı bu süreçte emziriyorum gezdiriyorum kucakta sallıyorum beşiğe koyuyorum hiçbir şekilde kabul etmiyor sonra 12.45 te uyudu 13.30 da kalktı ve 15.20 de uyudu şuanda uyuyor aşırı düzensiz sabahları mı hata yapıyorum eskiden çok düzenli uyuyordu aralarda önce 1 buçuk saat sonra 2 saat sonra 2 buçuk saat şeklinde yapıyordum ve akşam uykusuna 7 buçukta geçiyordu akşamları rutinde yapıyoruz banyo masaj emzirme şeklinde ama dğzenimiz aşırı bozuldu ve toparlayamıyorum nasıl bir yol izlemeliyim? Ayrıca emzirip dik tutup gazını çıkartıp kucakta gezdiriyorum sonra beşik biraz da orda pış pış böyle uyuyor bu kadar destekli uyku doğru mu ne yapmam lazım bilmiyorum 😔
M

Melis Ö.

2 Eylül 2025 13:24
Merhaba, benim bebeğim de 21 haftalık (düzeltilmiş 17) gündüz uykusuna direniyor. En iyi ihtimalle 1-2 kez 1-1.5 saat en kötü ihtimalle de 1 saat uyuyor, bazen hiç uyumuyor. Uykusunun geldiğini farkediyoruz uyutuyoruz ancak yatırdığımızda geri uyanıyor ve direniyor. Dışarı çıkarsak arabasında çok uzun süre uyuyor. Anane ayağında sallarsa uyuyor. Biz sallarsak uyumuyor :) geceleri ise emzirdikten sonra kucağımda kendi uyuyor ve o şekilde uykuya dalıyor. Sonra da yatağa yatırıyorum. Gece boyunca 2-3 saat aralıklarla 2 kez uyanıyor. En baştan beri böyle. Hiç 5 saat ve üzeri uyuduğuna şahit olmadık. Hem anne sütü hem de 3.5 aylıktan itibaren mama ile besleniyor. Şimdi de diş sürülmesi ve dönmeyi öğrenmeden ötürü daha sık uyanır hale geldi. Nasıl uzun uykularla gece uyutacağımı bilemiyorum. Akşam 18:30 öncesine kadar gündüz uykularını tamamlamaya çalışıyoruz elimizden geldiğince. Akşam 8-8:30 gibi de gece uykusu öncesi besliyorum. Gündüz uykularımız yetersiz. Kucakta uyursa uyuyor ama başka türlü çok zor. Geceleri de meme ve kucak destekli.
B

Büşra K. A.

2 Eylül 2025 13:37
Yasemin hanım merhaba, 28 günlük bebeğimin 10 gündür uyku düzeni çok bozuldu. Gündüz uykusu yok denecek kadar az, kucağımda uyuyor yerine koyunca uyanıyor. Geceleri de saat başı emmeye kalktığımız için kesintisiz güzel bir uyku uyuduğunu söyleyemem. Yerine koydukça uyanıp uzun uzun kucakta durmak istiyor. Bu dönemde normal midir? Yoksa bir şeyi yanlış mı yapıyorum?
A

Aybüke S. ..

2 Eylül 2025 13:49
Bebeğim 11 ay 10 günlük ve hala geceleri en az 3 kez uyanıyoruz 1 ya da 2 kez beslenmek istiyor toplam gece uykumuz 5 saat ancak gündüzleri de 2 uyku yapıyor toplamı 3 saat ne yapmam gerekiyor uyku duzeni için

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir