Yoğurt Tadımından Sonra Kusma

256 görüntüleme
Canısı K.

Canısı K.

10 Eylül 2025 18:46
5.5 aylık tadımlara başladık ilk üç gün yoğurt verdim hiç kusma olmadı fakat sonraki sebze tadımlarının yanında verdiğim yoğurtlardan sonra kusma oldu(İki üç saat sonra falan) . Bende iki gün vermedim sebze yanında denemek için kusmadı ama bugün tekrar verdim ve kustu. Çokta vermiyorum bu arada sadece tadım olduğunun bilincedeyim ki zaten kendisi istemeyip mama sandalyesinden çıkmak istediğinde alıyorum hemen. Yoğurdu çiğ sütten mayalıyorum ağır geldi o yüzden kusuyor desem ilk üç gün böyle bir durum yaşanmadı sadece sebze yanında kusma oldu. Bahsettiğim kusmada neredeyse yetişkin bir bireydeki gibi oluyor. Ateşi vücudunun tepkisi hal ve hareketleri normal ama bu kusma neyden olabilir endişelenmeli miyim? Nasıl bir yol izlemeliyim?
R

Rüm ..

10 Eylül 2025 19:37
Ben tadımlara başlarken hepsini ayrı ayrı üç gün kuralı yaptım bence kusma sebebi ikisini bir arada vermeniz diye düşünüyorum daha çok küçük midesi kaldırmamıştır
Esma U.

Esma U.

10 Eylül 2025 19:42
Çiğ sütten yapmayın pastörize sütten yapın yoğurdu. Çiğ süt önerilmiyor zaten
H

Handan G. Ö.

10 Eylül 2025 19:57
Ben tadimlari tek tek yapmıştım, yoğurdu da çiğ sütten mayalamistim ama karıştırmadan hiç sebzelerle. Bebeğin hali normal diyorsunuz yazdıklarınızdan aklıma sadece beraber veriyor olmanız geldi. Tadım bitene kadar tek tek gidiliyor diye biliyorum
Canısı K.

Canısı K.

10 Eylül 2025 20:05
Sebze yanında verdiğim yoğurt en fazla bir çay kaşığı kadar onun tamamını da yemiyor zaten sadece sebzenin ikinci üçüncü gün tadımına ek yanında vermiştim
H

Handan G. Ö.

10 Eylül 2025 20:08
Yani yoğurt soğuk da midesini mi usuttu dıcem ama :/ bilemedim
Canısı K.

Canısı K.

10 Eylül 2025 20:08
Hemşire çiğ sütten yapıp verebilirsin demişti ilk üç gün verdiğimde bir sorunla karşılaşmadım sonraki süreçte yaşadım bunu bir kere de pastörize sütten deneyeyim. BİM’deki altın süt bunun için uygun mu ?
Canısı K.

Canısı K.

10 Eylül 2025 20:10
Yarın tekrar sadece yoğurt tadımı yapmayı düşünüyorum aynı şekilde devam etmez umarım yoksa alerji durumunu nasıl öğrenebilirim bu ayda
R

Rüm ..

10 Eylül 2025 20:16
Bildiğim kadarıyla yüzünde vücudunda kızarıklık oluyor yada dışkısında kan olabiliyor belirtileri böyleydi bende alerji olan ürünlerde
Canısı K.

Canısı K.

10 Eylül 2025 20:18
Yok çok şükür öyle bir şey yaşanmadı ben farklı bir yoğurt mayalayıp gözlemleyeyim tekrar nasıl olacak
Esma U.

Esma U.

10 Eylül 2025 20:43
Çiğ sütü nasıl önerdiler ki ilk başta 🤷‍♀️ ben migrostsn almıştım pastörize süt öyle başladık. Her gün yeni mayalıyorum.alerji durumunda ilk gün yüzde ikinci gün vücutta döküntü başlarmış. Popoda pişik gibi olabilir ama kanama vs durumu olmadıkça sorun yaratmaz.
Esma U.

Esma U.

10 Eylül 2025 20:44
Birde Pastörize sütü kaynatmanıza gerek yok. İdeal ısıya gelince mayalıyorsunuz
B

Bahar K.

10 Eylül 2025 20:47
Gıda mühendisleri çiğ sütten mayalanmaması gerektiğini hatta hazır yaoğurtların evde yapılan yoğurtlardan çok daha hijyenik olduğunu söylüyorlar. Biz hazır yoğurt kullanıyoruz. Çiğ sütün içinde ne var ne yok bilmiyoruz. Denetlenmiyor sonuçta
Canısı K.

Canısı K.

11 Eylül 2025 10:01
Sütü aldım bir litreyi mayalamak için bir paket activia yeterli mi fazla mı gelir daha önce activia ile hiç yapmadım
Esma U.

Esma U.

11 Eylül 2025 10:25
3 günlük oluyor pastörize sütler hepsini aynı gün yapmayın. 3 e bölün. 1-1, 5 tatlı kaşığı yeterli olacaktır maya için. Kavanozunuz nasıl
Canısı K.

Canısı K.

11 Eylül 2025 10:27
200 ml lik kavanozlar almıştım bebeğim için bir litrelik sütten beş tane ufak kavanoz çıkıyor
Esma U.

Esma U.

11 Eylül 2025 10:40
Her gün yeni yapıyorum ben doktorumuz öyle demişti. Her gün yeni mayalayın isterseniz. Zaten uğraştırmıyor
Canısı K.

Canısı K.

11 Eylül 2025 10:53
Çok teşekkür ederim sağ olun 🙏🏻🙏🏻
R

Rüm ..

11 Eylül 2025 15:21
Hazır süt alıp normal yoğurt mayalar gibi ısıtıp mayalıyor musunuz ben bunu pek anlamadım nasıl yapıcam tarif verir misiniz
Esma U.

Esma U.

11 Eylül 2025 16:56
Merhaba, pastörize sütler oluyor. onlardan alıp mayalamak için ideal ısıya gelince mayalayabilir siniz.
R

Rüm ..

11 Eylül 2025 17:03
Teşekkürler deniyecem

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir