Yardım Edin Dayanamıyorum.

851 görüntüleme
Y

Yiğitcan E. ..

29 Aralık 2025 10:54
1 yaşına girdik gece 12 den önce uyumuyor sürekli ağlıyor.uykuları düzensiz asla düzenli uyumuyor dün 12:30 da uyudu bu sabah 10:30 da kalktı.Doktoru normal diyor.Çocuğu sakinleştirecek her şeyi yaptım olmuyor yokmusur bunun bi çaresi.Bitki çayı fayda eder mi verilir mi
M

Melike M.

1 Ocak 2026 20:35
Benim bebeğim kolik inanılmaz ağlak ve çok huzursuz bi bebekti 5.5 aylıkken uyku eğitimi aldık.Kendime ve bebeğime yaptıgım en büyük iyilik eğitim almakmış diyebilirim.Her seferinde söylerim iyi ki diye.Benimkide memeden başka şekilde uyumazdı memeyi çektiğim an uyanırdı.Dev bi emziğe dönüşmüştüm bebeğim için.Ama sonra eğitim almaya karar verip buna son verdik. @Esra Erdem
Y

Yiğitcan E. ..

2 Ocak 2026 13:54
@Melike Molla merhaba Melike hanım saatleri tam oturtamadık ama ağlamalarımız kesildi uyumak için zaman tanıyorum direk uykuya geçmeye çalışmıyorum sonragerisi kendiliğinden geliyor akşam uyuma saatini de 09:30 a çektik bu sayede umarım daha güzel olacak
M

Melike M.

3 Ocak 2026 19:04
@Yiğitcan Emeç elimizde sihirli bi degnek yok ne yazıkki o yüzden zamanla olacak şeyler bunlar.Siz dikkat etmeye çalışın ve bir düzen oturtun mutlaka gerisi zamanla daha iyi olur.
N

Necla A.

4 Ocak 2026 19:19
U
Rutini bir anda değil yavaş yavaş değiştirin. Günlük yarım saat kadar geriye çekin saatlerini. Sabah biraz daha erken uyanmasını sağlayın zaten diğer uykularıda erkene dönecek.
E

Esen Y.

5 Ocak 2026 12:37
Bana daaaa yardım edinnnn delirecem.. benim kızım 2,5 aylığından 8 aylığına kadar inanilmaz düzen oturtmuştuk hergün banyo kitap sallamak vsb hiç kesntisiz uyuyordu çok memnundum bende pda sallayarak uyuyordu ayakta ama yinede gecemamaya uyanında direkt yatırıp uyuyordu kuzum. Sonraaaaa ne olduysa 8 aydan sonra oldu saatler değiştii tek uykuya geçiş yapıldı çünkü sabah çok geç uyanıyorr 10:30/11 gibi 2 gibi tekrar uyutuyorum bu sefer uyanmak bilmiyor16/16:30 gibi uyandırıyorum akşam 21-22-23-00-01 tümmm saatleri denedikkkk illaki 1 yapacak ötle uyuyor gecemi ? Her 1 saate uyanıyor öyle bi ağlıyor ki illa sallanacak tekrar öyle yatacak ama bu bütün gece bu şekilde aynen devamm ediyor ayaklarımdan indiriyorum tam uyutu diyorumm bağırmaya başlıyor tekrar 100 saat salıyorum. Ben ne yapayım banada birşeyler önerin hiç iyi değilim bende tek başınayım üstüne gurbetteyim tek yardımcım eşim oda çalışıyor geliyor yorgun edebildiğince yardım ediyor ama onada kıyamıyorum bilmiyorum ne yapıcamı.
E

Esen Y.

5 Ocak 2026 12:58
Şuan bir yaşında kızım uyku eğitimi vs almayı düşündüm sonravazgeçiyorum hadi diyorum daha ne kadar yapıcak 1 yaşında oldu özliycem sknra bu zamanlarını neden ağlatıyım diye düşünüp vazgeçiyorum her seferindeee
Y

Yiğitcan E. ..

5 Ocak 2026 13:02
@Esen Yaşar direk sallamayın yatağına yatırın uyku saatinden yarım saat önce yatırın yatakta vakit geçirin ışık kapalı olsun piş piş açın yatakta oyun oynayın ama sessiz sakin oyunlar benim 1 saat uğraştığım oluyor
E

Esen Y.

5 Ocak 2026 13:05
@Yiğitcan Emeç denemedim mi dersinis çok kez denedim çokkk fazla ağlıyor sakinleştir yatır yöntemini 1 hafta boyunca denedim hiç sakinleşmiyor sürekli daha da hızlı ağlıyor ve kıyamıyorum sonuç yine sallamaya kalıyor.
Y

Yiğitcan E. ..

5 Ocak 2026 13:06
Doktorunuzla görüştünüz mü @Esen Yaşar
E

Esen Y.

5 Ocak 2026 13:09
Normal diyor gelişim çağında gerileme yaşaması normal açıkçası buradaki doktorlar almanyada hiçç ama hiç iyi değil kafandan atıyorlar seni doğru bildiğin şeyleri bile yanlışmış gibi söylüyorlar hiç birşeyden anladıkları yok ne kontrol şeyinden ne hiç birşey yenidoğan bebek her ay kontrol edilmesmi burada öyle değil 2-3 ayda birr aşı üstünden bi kontrol bitti buranın düzeni bu malesef
E

Esra Ö.

5 Ocak 2026 17:16
@Esen Yaşar merhaba, ben de almanya’dayım ve U kontrollerimize gidiyoruz düzenli. 4 aylık bebeğim ve biz çok memnunuz doktorumuzdan. Araştırıp bölgedeki en memnun kalınan doktora yazıldık. Biraz uzun sürüyor yoğun olduğu için kontrol günü ama sıkıntı yapmıyoruz. İsterseniz biraz araştırın siz de başka çocuk doktorunu. Bir de tabii ki türkiye’den farklı yaptıkları ve söyledikleri var ancak bizim ne alaka dediğimiz hiç bir durum olmadı. Hatta ben tr’de böyle böyle yapılıyor gibi konuşuyorum kendisiyle, gayet anlaşılır bir biçimde açıklıyor buradaki sistemde neden farklı olduğunu vs.
N

Neslihan A.

5 Ocak 2026 19:23
Bebeğim 9 aylık oldu sabah 8 de uyanıyor, ilk uykusuna 10.30-11.00 gibi geçiyor ikinci uykusunu da 15.30-16.00 gibi geçiyor ve toplam 3 saat uyuyor gün içinde ama gece yine de uyumuyor. Doğduğundan beri akşam 8 de uyutmaya başlıyoruz ama 11 de-12 de uyuyor ancak.
H

Hülya Ç.

5 Ocak 2026 19:33
@Melike Molla uyku eğitimini kimden aldınız
E

Esen Y.

5 Ocak 2026 19:44
Bende güya en çok memnun kalınan doktordayım ama yeterince ilgilendiğini düşünmüyorum ve U kontrolleri için sırf 2-3 ay beklemek anlamsız geliyor bence bir kaç kere daha gittikten sonra birde yaşında tekrar kontrol oluyor. Ben sistemden buradan hiç memnun değilim hastalandığında vs sürekli acı çektiriyorlar bebeklere niye? Doğal yollarla kendişiğinden iyileşmesi geçmesi için. Kızımın kontrolü vardı hastaydı o dönem baktı etti bizimki birşey yok öksürük şurubu yazdı dedi 2 gün ve fazla verme birşey yok 5 gün sonra hastanelik olduk su kaybından kusmasından boğazları virüs olmuş. Hastanedekiler çok daha güzel bakıyorlar ama onlarda acil için işte. Tabi her doktor farklıdır orası öle.
A

Aslı O.

6 Ocak 2026 19:17
Bence damla vs vermek yerine sabah 10 da kalkıyorsa onu 8 e çek ki gündüz uykuları düzene girsin sabah geç uyandığı için diğer uyku saatleri sarkıyor sabah 10.00 da uyanması çok geç
Betül B. .

Betül B. ..

7 Ocak 2026 02:56
Doktorunuzla görüşmüşsünüz sıkıntı yok demiş benim doktorum bana 2 yaşına kadar ne düzenli uyku bekle ne de uyumayı düşün demişti gayette doğru söyledi bebeğim 11 ayın içinde bebeklikten beri aynı uyku serüvenine ait bir düzeni vardı bozuldu tekrar sağlamaya çalışıyorum ama gece sık kalkmalar devam çocuğuna bitki çayı verebilirsiniz siz de tüketin onla birlikte çünkü bizlerinde var sakinleşmeye bünye yoruluyor yaşına girmiş çocuklar artık tek uykuyu tercih ederler öğlen uykusu normalde 2 -3 saat aralığında olabilir. Gece uykusuna yattı mı kesintisiz 10 12 saat uyuyabilirler ama bu her çocuk için gecerli değil maalesef ve büyüyorlar büyük olasılıkla bu durum da etki ediyor. Benim oğlan beni bazen hiç uyutmuyor artık tahammül seviyem azalıyor.
R

Rabia Ş.

7 Ocak 2026 18:22
Farklı bir bakış açısı olarak çocuklar uykuyu ayrılık olarak görüp anne babadan ayrılmaktan korktukları için uyumak istemediklerini duymuştum. Belki de uyurken uyandıklarında yine yanında olacağınızı hissettirerek, uyandığında yapacağınız aktiviteler için heyacan uyandırarak uykuya dalışı kolaylaştırabilirsiniz diye düşünüyorum.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir