Süt Alerjisi
564 görüntüleme
M
Meltem I.
25 Aralık 2025 15:26
kızımın kakasında mukus gördüm,yüzünde isilik gibi benekler oluşmaya başladı,doktora gittiğimde süt alerjisi olduğunu ve süt ürünlerini bırakmamı söyledi ve neye alerjisi olduğunu bulmamı söyledi ama ben neredeyse alerji yapacak olan süt ürünlerini yumurta vs bir çok şeyi yemiyorum kakası azaldı ama halen mukus var yüzünde döküntüler devam ediyor
M
Meltem I.
6 Ocak 2026 20:04
neye göre verdi şurubu eğer süt alerjisi varsa ben şurupla düzeleceğini sanmıyorum
B
Betül C.
7 Ocak 2026 10:47
Bebeğim 2,5 aylık yaklaşık 10 gündür kaka rengi değişiyor.ilk mukuslu sarı olarak başladı sonra yeşile döndü şimdi 3 4 gündür yeşil yapıyor.günde 5 kere yapıyosa 2 si mukuslu diğerleri yeşil sulu pütürlü gibi yapıyor.doktora götürdüm kan ve vucudunda döküntü olmadığı süre nırmal dedi ama benim kafama takılıyor.bu şekilde başına gelen oldumu lütfen yardımcı olun.
Ö
Özlem G.
7 Ocak 2026 11:10
@Betül Ceylan bebeklerin sindirimleri yeni geliştiği için kakaların yapısı ve rengi değişkenlik gösterir. Daha sonrasında kan döküntü kızarıklık vs olursa o zaman alerji düşünebilirsiniz.
N
Nermin Ö.
7 Ocak 2026 15:42
Meltem Hanım merhaba durumu şöyle özet geçeyim kızım doğumdan bu yana kakasında ara ara kan oluyordu son bir kaçgündür de çok huzursuz kuçakta bile ağlıyor tahlil yaptırdık ve kakasında gizli kan çıktı kan tahlilleri vs diğerleri temiz maya veya parazit görülmedi flagy şurup ve turobiotic yazıldı ama yazarken bende de hata sormadım ne için yazıyorsunuz diye eve geldiğimizde flayg şuruba bakınca antibiyotik olduğunu fark ettik 2 aylık bir bebek için doğru mu inanın bilmiyorum ve halen kullanmadım
B
Betül C.
7 Ocak 2026 16:33
Özlem hanım çok teşekkür ederim inşallah geçiçi birşeydir
M
Meltem I.
7 Ocak 2026 19:03
nermin hanım süt alerjisine bir çok doktor antibiyotik yazıyor ben kullanılmaması gerektiğini savunuyorum tabi ki doktorlar daha iyi biliyor ama bilemedim :)
L
Lina ..
13 Ocak 2026 19:45
Merhaba 27 aylık kızımda 11.800 kg 82 cm, 2 aydır ciddi kabızlık var poposu tıkanmış 3 ay surer tedavisi yoksa ilkokulda dışkı tutamama yaşar dedi, içten catlak olabilir dedi, karında şişlik asla yemek yememe,B12 (243) popoda kanama,karın ağrısı, surekli aclik hissi ama red ediyir, kendini kusturmaya calisiyor hep, yaparken cok acıma hissi var Dr gelecek ay çölyak testi de istedi acaba cölyak olma ihtimali var mı korkuyorum. Süt,ekmek,muz,şeftali yasakladı ne yapmam lazım lütfen dönüş yapar mısınız :(
F
Fadime Ö.
14 Ocak 2026 17:42
Meltem hanım keçi sütlü mama kullanıyorum dediniz ancak inek sütü proteini alerjisi olan bebeklere yönelik alerjik mamalar var bence onları araştırın