Rota Bağırsak Düğümlenmesi Dikkat!!!

676 görüntüleme
T

Tuğba B.

23 Temmuz 2025 12:10
Hocam keşke görseniz bana bişey yazsanız oğlum ayın 14ünde rota ve menenjit oldu ateş beklendikti 37.5 oldu max sonra iştah azalması ve sonuç c.tesi halsizlik şikayetiyle hastaneye gittik tüm kan değerleri temiz ama bir acıtasyon var acaba diyerek ultrason ve bağırsak düğümlenmesi iç içe geçmesi ve operasyon olduk 3 aylık oğlun narkoz aldı ve havayla açıldı 3 gün hastane de kaldık ve hala antibiyotik tedavisine devam ediyoruz
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

15 Ocak 2026 05:18
Neredeyse yok ibarem benim sürekli kullandığım bir kalıp hanımefendi. Belirtilen yan etkide bu yok. Başka bir etkenle karşılaşmış ve aynı anda bunu yaşamış olabilirsiniz. Rotadan sonra antibiyotikle tedavi edildiğini söyleyen ebrveynimiz için de şu cevabı yazmak istiyorum. Rotadan sonra oluşan bir durumu antibiyotik ile tedavi edemezsiniz zira rota bir virüs :) yine başka bir etken tedavi edilmiş ve hastalığınız ortadan kalkmış yani sebebi aşı değil. Rota sonrası ishal oldukça çok görülen bir durum bununla beraber gaz da artış olabilir 5-7 gün içinde kendiliğinden geçer. Takip önerilir. İnvajinasyon yani bağırsak düğümlenmesi yatkınlığı olan bebeklerde aşı sonrası şiddetli bağırsak hareketleri nedeni ile tablo ortaya daha hızlı çıkmış olabilir ama aşı yaptırdınız diye bebeğiniz bağısak düğümlenmesi olmadı. Rota dediğimiz virüs yakalandığında bebeği öldüren bir virüs o nedenle aşıya bağladığınız hastalığınız nedeni ile insanlara aşıyı yaptırmayın derken lütfen 2 kere düşünün
T

Tuğba B.

15 Ocak 2026 05:49
Ben aşı yaptırmayın diye bir ibare kullanmadım ki invajinasyondan sonra hava ile açıldık ve 3 gün hastanede kaldıktan sonra antibiyotik kullanmaya devam ettik bence okuduğunuzu anlayın önce biz aşının yan etkisi olarak invajinasyon geçirdik onun için bir profesör zaten 2.dozu yaptırmadı aşı karşıtı değilim çocuğumda aşılı burada Osman hoca bir yorumda bulunsun diye o anın çaresizliği ile yazdım buradan tekrar yazıyorum AŞI KARŞITI DEĞİLİM FAKAT ROTA AŞISI YAPTIRDIKTAN SONRA DİKKAT EDİN ÇOCUĞUNUZ GÖMZEMLEYİN MESAJI VERMEK İSTEDİM...
E

Elif

15 Ocak 2026 06:52
Çocuğumunda herhangi bir hastalığı yok rota sonrasında bağırsaklarında hareket oluştu şiddetli ıkınma ile beraber hastaneye gittik bizde bağırsak düğümü de olabilirdi ve bizim bağırsak ile alakalı hiçbir hastalığımız yoktu niye rota akşamı oldu o zaman? Bizde 3. Dozu olmicazdoktorum kesinlikle yapmicağımızı söyledi.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir