İyi Olamıyorum
443 görüntüleme
E
Elif ..
24 Aralık 2025 19:28
Buraya bu konuyu daha öncede yazdım. Ama iyi olamıyorum. Depresyondan çıktım zannediyorum birkaç gün iyiyim sonra tekrar başa dönüyorum. Prematüre bebek annesiyim kızım 35 gün yoğun bakımda kaldı . Sütüm azdı zaten emmesi de zayıftı. Öğürüyordu veremedim .2 ay sağım yaptım sonra sütüm kesildi ki pompaya bağlı yaşamak istemiyordum. Bir anne bunu ister mi bilmiyorum (ya da ben iyi Bir anne olamadım )sütüm kesilsin istedim. Ve kesildi.kızımın iştahsızlğı kakası ishali dişi derken7 ay oldu.Hala iyi değilim. Ek gıda almıyor mama içmek istemiyor . Ve ben sürekli kendimi öfke nöbeti ağlama krizine girmiş buluyorum. Hiç sinirli biri değilim normalde ama o kadar kolay sinirlenmeye başladım ki eşim bile çok şaşırıyor. Çok zorlanıyorum tam iyiyim diyorum tekrar nüksediyor. Benim yaşadıklarımı yaşayan var mı.
L
Lale
6 Ocak 2026 21:13
Elif hanım merhaba ben de sizinle aynı zamanlarda aynı süreci yaşıyorum. Bebeğim 21 gün yoğun bakımda kaldı emme refleksi çok zayıftı vermediler bize. 21. günün sonunda memeyi tuttu eve getirdik ama bir daha emmedi mememi. Biberonu da doğur düzgün emmedi. Dördüncü aya kadar benim zorumla emdi.4. Aydan beri bebegimi kaşıkla besliyorum. Asla içmek istemiyor zorla veriyorum. Verdiğimi de kaka olarak çıkartıyor ya da fışkırarak kusuyor. Reflüsü var kakası bitmiyor. Emsin o kadar çok istedim ki mememi değil sadece biberonu emseydi bari.  en son bir profesöre götürdüm adam baktığı gibi anladı bebeğinizin çenesi geride dedi. Film falan çekildi hakikaten de geride olduğu için çene emerken genizi şişiyormuş burun tıkanıyor ağız da kapandığı için nefes alamıyormuş o yüzden ememiyor görünce yazmak istedim belki sizde de böyle bir durum vardır Emme refleksi eğer zayıfsa . Ek gıda da almak istemiyor. Her öğün ağlıyorum. Yapmadığım şaklabanlık kalmadı yesin diye ama yok. Sahile götürüyorum oraya götürüyorum yine yemek istemiyor ne mama istiyor ne de ek gıda. Sizi o kadar çok anlıyorum ki. Gitmediğim doktor kalmadı ama hiçbir çözüm bulamadım herkes sabret diyor sabrediyorum ama nereye kadar….
E
Elif ..
7 Ocak 2026 03:55
Lale hanım Allah yardımcınız olsun. Ben doktora çok götürdüm bir sıkıntısı olmadığını söyleyerek hep eve gönderüldik. Benim kızımın emmesi zayıf maalesef biberonlrın deliğini genişleterek veriyorum. Şimdi biraz daha iyi çok şükür ek gıdada hala aynı ama. Biraz düşünmemeye karar verdim içmek istemeyince tamam deyip bırakıyorum savaşmıyorum bazen ağzına tek lokma ek gıda almadığı oluyor yine kafaya takmamaya savaşmamsya çalışıyorum biraz daha iyi oldum..ve kızımda aynı şekilde. Allah yardımcınız olsun . Geçer inşallah iyi olmaya çalışın