Ck Yüksekliği
653 görüntüleme

Sinem Ö.
7 Kasım 2025 13:22
2 ayda 4 sefer kan verdik. İlki bronşiolit tedavisi sırasında. Ck 458 çıktı. 15 gün sonra 304,15 gün sonra 314, 10 gün sonra 371 bu süreçte iki diş çıkardı. 8,5 aylık motor gelişimi normal ve inanılmaz hareketli bir bebek. Ast 53,4 çıktı daha önce düşüktü. Bu iksi yüksek kas hastası olabilir dedi nörolog genetik testine yönlendirdi. Ama fiziksel muayene için normal ama ilerde kaslar zayıflar hastaysa dedi. Kan verdik sonuç 3 ayda çıkarmış. Bende ve eşimde referans değeri içinde çıktı ck.
G
Gamze Ö.
9 Ocak 2026 16:02
Tamam bize 3 ay olacak nerdeyse her an çıkabilir mesaj gelecek dediler ama bilmiyorum aramaktan yoruldum
G
Gamze Ö.
9 Ocak 2026 16:03
@Sinem Önder siz tekrar ck baktırdınız mı belki normal aralığa gelmiştir

Sinem Ö.
9 Ocak 2026 18:40
Hayır baktırmadık. O dönem sürekli kan vermekten çok yoruldu, hırpalamak istemedim. Şubat ortası 12 aylık olacak. 1 yaş kontrolünde vereceğiz. Gerçi o zamana da sonuç çıkar diye düşünüyorum. @Gamze Öztürk
G
Gamze Ö.
9 Ocak 2026 18:42
@Sinem Önder bizimki biraz yüksekti hasta oldu doktora gidince ilaç vermeden önce ast alt sine bakalım dedi öyle öyle derken çok kan verdik en son da Ankara’ya gittik orda aldılar bizde inşallah hastalık durumu olmazsa vermeyiz sonuçta negatif gelir hal değerler normale dönmezse başka testler yapacaklarmış ve kas biyopsisi alacaklarmış umarım normale döner

Sinem Ö.
9 Ocak 2026 18:46
Bize de genetik test verirken negatif gelse de normale dönene kadar bırakmazlar farklı testlee yapılır dedi genetik doktoru. @Gamze Öztürk