Uyku Eğitiminin Amacı Nedir ❓

335 görüntüleme
Fatma U.

Fatma U.

Uyku Danışmanı - Uzman Psikolog

1 Ekim 2025 08:31
Merhaba🌱 sevgili ebeveynler! Uyku eğitimi, sıkça yanlış anlaşılan, ancak hem sizin hem de bebeğiniz için hayati öneme sahip bir süreçtir. Temel amacı, bebeğinizin uykuya dalmak için dış bir yardıma olan bağımlılığını (uyku birliği) kırmaktır.

❓Bu ne demek? Bebeğinizin sallanma, emme veya kucakta gezdirilme gibi bir araca ihtiyaç duymadan, gece boyunca uyanıklık dönemlerinden kendi başına geçiş yapabilme becerisini öğretmektir. Başarılı bir eğitim, bebeğinizin daha derin ve kesintisiz uyumasını sağlarken, sizin de dinlenmenize ve yorgunluğunuzun azalmasına olanak tanır. Unutmayın, uyku eğitimi ceza değil, bir beceri kazandırma sürecidir ve bebeğinizin sağlıklı gelişimini destekler!🌼
G

Gül

2 Ekim 2025 07:21
Çok çok teşekkür ederim hemen uygulamaya başlayacam Allah razı olsun.
K

Kübra G.

2 Ekim 2025 08:09
Teşekkür ederim 🌸
G

Gül

3 Ekim 2025 08:49
@Fatma Uygur Hocam iyi günler. Dediğinizi yapmaya çalışıyorum iki gündür. Bi türlü emmeden uyku moduna gitmiyor. Hadi biraz emzirip tam dalmadan yatağa koyuyorum daha beter ağlıyor asla durmuyor pis pis sallama anlamiyorum çok zorlaniyor şaşırdım ne yapacam nasil vazgeçecek. Şimdi babaannesi aldi bebek arabasina koydu oyle geçti ilk uykusuna.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir