Ek Gıda ile Basım Fena Dertte

568 görüntüleme
A

Asena D.

19 Ağustos 2025 19:08
Oğlum birkaç gün sonra 8 . ayına girecek hiç bişey yediremiyorum kusma hareketi yapıp çıkartıyor.sadece meyve purelerini yiyo neler denedim 3 gün kurali yaptım nafile yediremiyorum ne yapabilirim acaba bazen okadar yemiyor diye üzülüyorum ki oturup agliyorum.
B

Beyza B.

23 Ağustos 2025 09:04
Ben de çok çektim hala çekiyorum 12 aylığız. Bazen acaba bebekleri bir kalıba sokmamak mı gerekiyor diye düşünüyorum. Belki benim bebeğim 18 aylıkken yemek yemeye hazır olacak ama ben illa 6 ayda başlanması gerekiyor diye zorluyorum diye düşünüyorum. Çoook eskilerde napıyolarmış acaba diye düşünüyorum bu kadar katı kurallar var mıydı. Biraz zamana da bırakmak lazım gibi
M

Merve

1 Eylül 2025 19:21
Lütfen stres yapmamaya çalışın çocuklar anlıyor rahat olamıyor. Yoğurt da mı yemedi? İlk aylarda Benimki de hiç yemiyordu sonra anne sütüyle ve yoğurtla birleştirmeye başladım diğer besinleri az az. Mesela Sebze ve yumurtayı tek yemiyor ama ezip yoğurda katınca yediğini fark ettim. Muhtemelen pütürlüyü yutamıyorlar ve sütteki o akışkan dokuyu arıyorlar. Git gide alışmaya başladı gibi. 9 aya kadar hiç yemese de sorun yok demişti doktorumuz. Şu an tadım ve deneme zamanı sadece. Kendinize de bebeğe de biraz daha zaman verin alışacaktır yavaş yavaş
E

Es

1 Eylül 2025 20:30
Zamana ihtiyacı vardır bebeğin, onu da kendinizi de üzmeyin. Benim oğlum 9. ayı doldurmak üzere bu ay alıştı ek gıdaya. 6-7 aylıkken mümkün değil hiçbir besini kabul etmiyordu. Çoklu besin alerjisi olan bir bebekti ben çok erken fark ettim hep diyet yaptım sadece anne sütü alıyordu. Sonra o alan güvenli geldi ek gıdaya yanaşamadı pek. Ama şimdi çok şükür birçok besine istekli tabi hala yemedikleri var muhtemelen yediği zaman rahatsız oluyor ve kaçıyor o nedenle. Üstüne gitmiyorum birkaç hafta sonra yeniden deniyorum. Bu süreçte illa ki ek gıda alsın diye tanesiz, püre tarzı beslemek gibi, ekran karşısında yedirmek gibi hatalar yapmayın yeter ki zamanla hepsi yoluna girer ama bunların geri dönüşü çok daha zor.
A

Asena D.

2 Eylül 2025 04:06
Valla saldım artık mama ile devam ediyoruz verdigim an kusuyor birde diş sürecindeyiz zorlamiyorum bıraktım.
D

Demet Ö.

3 Eylül 2025 21:51
7 ay 12 günlük oğlum 3-4 gün öncesine kadar az az da olsa yiyordu sebzeler püre çeşitleri yumurta çorba vs bi anda bütün bunlara kilitledi ağzını en sevdiği çorbaları dahi yemedi 2 gün yoğurt ta istemedi ki çok severdi bugün ilk defa yoğurt yedi baya. Yeni tarifler denedim 3 gündür pankek e açtı ağzını günler sonra blw ve klasik beraber ilerliyorum ama pankek te hiç karışmadım. Birde yumurtayı şekilli silikon kaplarda haşladım oda dikkatini çekti. Kendi haline bıraktım birkaç gün böyle tekrar ilgisini çektikten sonra dahil olucam.
G

Gülistan T. ..

3 Eylül 2025 22:54
Benim bebeğim 6 ay 12 günlük oldu ek gıda tadımına başladım muz verdim kabak verdim havuç verdim ama asla sevmedi ağzına koyduğum gibi atıyor hatta ağzını dahi açmıyor sadece yoğurt yiyor biraz biz yemek yerken çok istiyor çorba suyu yada cacık yapınca az verdim yedi ama ben hazırlayıp verince yemiyor...sonra yoğurt muz labne yumurta karışık verdim onuda yemedi bende şimdilik bıraktım vermeyi paketli hazır mama ve püreler vermek istemiyorum ne yapabilirim yardımcı olur musunuz ??
A

Asena D.

4 Eylül 2025 02:11
Aptamilin uygulamasini indirin çok güzel tarifler var bebeginiz sevecektir benim oglan yemiyor yapamıyorum doktor birak yemiyorsa dedi sizin bebis belki sever deneyebilirsiniz😊
G

Gülistan T. ..

6 Eylül 2025 22:07
Denerim teşekkür ederim

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir