Zor Uykuya Dalıyor
143 görüntüleme
E
Emi̇ne N.
30 Eylül 2025 23:38
Herkese iyi geceler 7 buçuk aylık bebeğimi uyutamiyorum sürekli gözleri açık sürekli artık yıldım ne yapacağımı şaşırdım gecenin 3 ünde uyanık sabahın 5inde uyanık gün içinde zaten uyanık saat 8 buçukta uyurdu geçen aya kadar yok 11 e kadar zor uyutabiliyorum 1 de yine uyanık nolur bir akıl verin
E
Esmanur A.
30 Eylül 2025 23:47
Ayrılık kaygısı olabilir diş ağrısı çekiyor olabilir ikisindede çığlık atarak uyanır uykudan ağlama krizi olur çok normal biraz sık dişini zor bir süreç maalesef ama geçiyor. Her akşam ılık duş aldır masaj yap biraz rahatlat ten teması olsun hem
E
Emi̇ne N.
30 Eylül 2025 23:59
İyide hiç uyumadan nasıl dayanabiliyor anlamıyorum bir bebek
E
Emi̇ne N.
1 Ekim 2025 00:04
Ayrılık kaygısına yapabileceğim bişey var mı ki korkuyorum bir yandan da yanlış bir psikolojik etkileşim yapmaktan nebileyim travma oluşturur muyum güvensizlik mi var aramızda her ihtimali düşünüyorum O uyumayıp gözümün içine dik dik baktıkça
E
Elif D.
Psikolojik Danışman
1 Ekim 2025 00:10
Bebeğiniz size bazı sinyaller veriyor. Daha çok size kokunuza teninize ihtiyacı var. Ten temasını arttırın. Gün içerisinde ayına uygun oyun etkinlik ve aktivitelere bolca zaman ayırın gelişimini destekleyin. Bebişler yeni bir beceri edilirken uykuya dalmakta ve uykuyu sürdürmekte zorluk çekerler. Her sancılı döneme merakla bakabilmek gözlemlemek ve sebeplerini anlayabilmek çok değerli. İhtiyaca yönelik gözlemlerimize yönelik reaksiyon almak bebişlerimize anlaşılmışlık hissi verir. Ayrılık kaygıları diş dönemleri gün içerisinde yaşanan durumlar fiziksel rahatsızlıklar gibi bir çok nedenler de olabilir. Çoğunlukla sadece ten teması ihtiyacıdır. Sabırlı olun beslenme oyun ve uyku düzeniniz olmalı ve mutlaka uyku rutinleri oluşturun. Sevgiler 💚

Özge U.
1 Ekim 2025 00:16
Merhabalar bebeğiniz büyük ihtimal yakın bir süreçte diş çıkaracak. Benim kızım da bu aylarda uykuya direnmeye başlamıştı.8. Ay sonlarına doğru ilk dişi çıktı. Geceleri çok uyanıyordu. Ama uykuya rahat dalması için bu dönemde hep kanguruya koyarak göğüsümde uyuttum çünkü onlara en iyi gelen şey anne kokusu va sıcaklığı. Aynı zamanda gece uyandığında da yanıma alarak sakinleştirdim bir süre benimle uyumasına müsaade ettim. Sonra beşiğine koydum. Böylelikle bu süreci daha huzurlu güvende hissederek geçirdi. Damaklarını da kontrol edin. Şişme ve beyazlık varsa dişleri gelmek üzeredir. Tabi rahatlamak için T… ile başlayan granülü doktorunuza danışarak kullanabilirsiniz çok rahatlatıyor 💫
S
SümeyyeD
1 Ekim 2025 02:58
benim de 7 buçuk aylık harfiyen aynı ben de pozitif kalamıyorum artık çok zor durumdayım asla rutin oluşturulacak gibi değil uyutmak bile çok zor uyuma stili bile kalmadı ki kimi zaman evde gezdiriyorum kimi zaman emerek kimi zaman hem emerek hem gezerek kimi zaman da kucakta sallayarak uyuyor o da 20 dk falan tüm sistemlerim çöktü her akşam duş aldırıyorum rutin oluşturmaya çalışıyorum gece uykusuna minimum 1 saatte geçiyor o da saat 2 oluyor Allah yardımcımız olsun Emine hanım