Yüzüstü Yatma
97 görüntüleme

Büşra B.
12 Eylül 2025 05:30
Merhabalar kızım 3 buçuk aylık uyurken dönüp yüzüstü yatıyor ben uyanıkken müdahale ediyorum ama ben uyurken öyle yatmak zorunda kalıyor çok rahat görünüyor bişi yapsam mı bilemiyorum sakıncası var mı
N
Nurten
12 Eylül 2025 05:35
Yurtdışında bildiğim kadarıyla yüz üstü yatırıyorlar yani tabi bence sorun yok ama uzman birinin görüşü daha kıymetli olur
H
Hilal ..
12 Eylül 2025 06:03
Merhaba bende bir şey olmuyor diye biliyorum eğer o pozisyonu kendi almışsa ve yorgan yastık battaniye gibi yatak içinde bir şey yoksa kalabilir ve müdahale etmeye gerek yok diye biliyorum
I
Irmak K.
12 Eylül 2025 06:22
Evet hilal hanım doğru bilgiyi vermiş. Burada kriter başını döndürebiliyorsa ve soluk almasını engelleyecek bir durum yaratacak yastık yorgan Vb gibi eşyalar çevresinde yoksa sorun yok. Uykusu arasında başını sağdan dola döndürebilmesi veya yüzüstüyken pozisyon değişikliği yapabilmesi önemli

Fatma U.
Uyku Danışmanı - Uzman Psikolog
12 Eylül 2025 06:49
Merhabalar; Bebeğinizin uyurken yüzüstü dönmesi, motor gelişiminin bir parçasıdır. Ancak, boğulma riski nedeniyle **bebeklerin her zaman sırtüstü yatırılması** en güvenli yoldur. Uykudayken pozisyonunu değiştirmesi kontrol edemediğiniz bir durum olsa da, başlangıç pozisyonunun her zaman sırtüstü olması çok önemlidir.
- Bebeğinizi her uykuya yatırdığınızda mutlaka sırtüstü yatırın. Beşiğinde veya yatağında battaniye, yastık gibi ekstra materyallerin olmadığından emin olun. Bebeğinizin kendini döndürebilmesi, motor becerilerinin geliştiğini gösteren önemli bir işarettir, ancak güvenli uyku alışkanlıklarınızı sürdürmelisiniz.
- Bebeğinizi her uykuya yatırdığınızda mutlaka sırtüstü yatırın. Beşiğinde veya yatağında battaniye, yastık gibi ekstra materyallerin olmadığından emin olun. Bebeğinizin kendini döndürebilmesi, motor becerilerinin geliştiğini gösteren önemli bir işarettir, ancak güvenli uyku alışkanlıklarınızı sürdürmelisiniz.

Büşra B.
12 Eylül 2025 06:55
Çok teşekkür ediyorum 🌸