Yüzüstü Uyuma
109 görüntüleme
A
Ayfer K. Y.
4 Temmuz 2025 10:37
4,5 aylık oğlum dönmeyi öğrendi ama geri dönemiyor daha yüzüstü kalıyor. Uyku esnasında yatağına sırt üstü bir şekilde yatıyoruz ama bir süre sonra dönüyor ve yüz üstü uyumak istiyor. Güvenli olmadığı için düzelttiğimiz de ya ağlayarak uyanıyor ve tekrar uyumaya direniyor ya da yine dönüp öyle uyumaya devam ediyor. Böyle bir duruma nasıl çözüm buldunuz?
N
Neslihan K. D.
4 Temmuz 2025 11:29
Benimde oğlum 4 aylık. 3 aylıkken dönmeyi öğrendi ve o zamandan beri yüz üstü yatmak istiyor. Ben düzeltsemde tekrardan o pozisyona geliyor. O yüzden müdahale etmiyorum artık. Ayrıca dönmeyi öğrenen bebekler bence artık istediği gibi yatabilir. Benimkini sırt üstü koyuyorum, yüzüstü veya yan pozisyonlarda görüyorum
S
Seda K.
4 Temmuz 2025 11:34
Benim bebeğim de aynı şekilde dönmeyi öğrendikten sonra yüzüstü uyumaya başladı. Ben düzeltince aglayip tekrar yüzüstü dönüyor. Çok denedim ama sırt üstü asla uyumuyor. Yüz üstü ya da yan şekilde uyuyor.
D
Damla K.
4 Temmuz 2025 12:10
Benim bebeğimde 4 aylıkken artık istediği yöne dönüyordu şuan 8 aylık ve hala yüzüstü dönerek uyuyor dönmeyi öğrendikleri için boğulma gibi bir durum olmuyor endişelenmeyin
Y
Yasemin İ. K.
4 Temmuz 2025 12:15
Uykusunu bölüp tekrar sırtüstü çevrmenize gerek yok aslında. Artık dönebiliyor, geriye tekrar sırtüstü dönemese bile boyun kasları iyice güçlendiği için boğulma riski azalır bu aylarda