Yürüteç Kullanımı
124 görüntüleme
S
Seda ..
22 Ekim 2025 18:18
Yürüteç kaçıncı ayda kullanılmaya başlanmalıdır genelde önerilmiyo diye biliyorum kullananlar fikirlerini yazabilirmi?
R
Rüm ..
22 Ekim 2025 18:21
Önerilmiyor geç yürüyorlar filan diyorlar doktorlar başka zararları da varmış tabi sünnet oldu 6. Ayında oğlum onu bekliyerek 7. Ayında bindirmeye başladım 9 aylığız işim oldukça bindiriyorum
S
Seda ..
22 Ekim 2025 18:27
5 aylık bebeğim dedesi hediye aldığı için bugün denemek için bindirdik ilerletiyo hoşunada gitti ama daha erken olduğu için kaldırcam.
E
Elçin G.
22 Ekim 2025 18:48
Yürüteçi hiçbir doktor önermiyor bebeğin sağlığı ile alakalı olan konular bir yana yürüteç birçok ev kazasına sebebiyet veriyor devrilmeler çok yaşanıyor

Ayça K. A.
Hemşire
22 Ekim 2025 18:53
Yürüteç dünya sağlık örgütü tarafından kesinlikle kullanmayın denilen bir ürün. Onun yerine yürüme arkadaşı alın. Yürüteç hem kontrolsüz hareket demek bu da ev kazalarını getire hem de o bacak yani çapraz basma ayak parmağı yürümesi gibi nedenler olabiliyor

Melek M.
22 Ekim 2025 18:53
Genel olarak önerilmiyor. Kalça eklemine zarar verdiği için bir de eğer parmak ucunda durursa arka bacak kasları kısalacağı için
İ
İ.E.
22 Ekim 2025 18:54
Evet tavsiye edilmiyor. Ama engel olamayanlardanim ben de. Calisan bir anneyim, bebegime annem bakiyor. 6.5 aylikken tutunarak kalkmaya basladi benimki. Annem de gun icinde bir yere birakip is yapamayinca almak zorunda kaldim. Cok eglendi cok mutlu oluyordu kendi hareket edip istedigi yere gidince. Acikcasi tutunup kalkmaya baslamasaydi hayatta almazdim, biraz da ona guvendim. Belki sansliydim bilmiyorum yurumesinde hic problem olmadi. 10.ayin sonunda tek elle tutarak yurumeye basladi. Zaten 6 aylikken tutunup kalkmasi da yasina gore erkendi bence. Bazilari seviniyor erken olunca ama bana gore hersey yasinda olmali, sonra anneye zor oluyor.