Yürüme Emekleme Geride
136 görüntüleme
F
Fadime ..
24 Ağustos 2025 06:36
Merhabalar 15 gün sonra bir yaşında olacak oğlum 3.200 doğdu emziriyorum hala şimdi kilosu 12 kilo yalnız emekleme yok hala tutunup kalkmada yok ara geri geri gidiyor gece 3/4 defa emmek için uyanıyor 6 dişi var byby yapıyor abiiii ver al başka birşey yok sizce nasıl şimdiden teşekkür ederim
E
Elif S.
24 Ağustos 2025 09:00
emekleme olmaması bir sorun değil. her bebek emeklemiyor.
siz ellerinden tutunca ayakta dik duruyor mu? adımlama var mı? kas güçleri iyi mi acaba diye soruyorum
fizik tedavi doktoruyum ben de, muayenede kas gücü iyi olan bebeklerde 18. aya kadar bekleyebiliyoruz desteksiz yürümesi için.
siz ellerinden tutunca ayakta dik duruyor mu? adımlama var mı? kas güçleri iyi mi acaba diye soruyorum
fizik tedavi doktoruyum ben de, muayenede kas gücü iyi olan bebeklerde 18. aya kadar bekleyebiliyoruz desteksiz yürümesi için.
F
Fadime ..
24 Ağustos 2025 09:12
Merhabalar hocam evet Dik duruyor adımlama var 🙏
E
Elif S.
24 Ağustos 2025 19:21
kas gücünün iyi olduğunu gösterir, sıralama yaptırmaya çalışın; koltuğun bir kenarına dikkatini çeken kumanda , mutfakta ilgi duyduğu eşyalardan 😅 vs koyun, ona yönelterek sıralama yaptırmaya çalışın, sonra karşılıklı 2 koltuk arası kısacık mesafe gel git yaptırmaya geçersiniz, kısa zamanda yürüyecektir inşallah 🙏
yürüteç normal şartlarda önermiyoruz aşil tendon kısalığı yapıp parmak ucu yürümeye neden olduğu için.
ama bu gibi durumlarda eğer aile isterse günde totalde 20-30dk'yı geçmeyecek şekilde 5-10ar dakikalık yürüteç kullanımı önerebiliyoruz bilginiz olsun.
gerçi şimdi yürüme destekleri de var geçenlerde sevibebe'nin görmüştüm birinde, belki öyle bir şey kullanıyorsanız o da olur
yürüteç normal şartlarda önermiyoruz aşil tendon kısalığı yapıp parmak ucu yürümeye neden olduğu için.
ama bu gibi durumlarda eğer aile isterse günde totalde 20-30dk'yı geçmeyecek şekilde 5-10ar dakikalık yürüteç kullanımı önerebiliyoruz bilginiz olsun.
gerçi şimdi yürüme destekleri de var geçenlerde sevibebe'nin görmüştüm birinde, belki öyle bir şey kullanıyorsanız o da olur