Yumurta/ Süt Ürünleri Alerjisi/ Yardım!
63 görüntüleme
B
Büşra K.
13 Ocak 2026 20:03
Kızım 7 ay15günlük , yeni doğan döneminde çok kusan bebekti biz de her ihtimali değerlendirdik bensüt ve yumurta tüketmedim yine kustu tahlil yaptırdık alerjisi çıkmadı doktoru rahatlıkla sen tüketebilirsin dedi bebeğimde reflü çıktı zamanla düzeldi çok şükür. 5.aylıkken tadınlara başladım 6.ayda sırayla yumurta sarısı yoğurt verdim hiç alerjik tepki almadım .herşey yolunda derken 15 gün önce yoğun pişik oldu beyaz benekli hemen yumurta yoğurt türevleri kestim geçmedi meğer ıslak mendil değiştirdim ondan sandım ama eski ıslak mendile döndüm Travazol kullandım hala geçmedi. Benim de süt yumurta tekrar kesmem gerekiyormuş. Sonradan böyle alerji çıkar mı? Ne yemeliyim ben de şaşırdım. Tecrübe edinmiş anneler var ise tecrübelerinizi dinlemek isterim.
E
Elifnur Ç. ..
13 Ocak 2026 20:12
5 aylık bir bebeğim var çoklu besin alerjisi ile mücadele ettim. Bir diyetisyenle devam etmenizi tavsiye ediyorum çünkü sütünüz kesilmemeli ve içinde bebeğinizin ihtiyacı olan besinler bulunmalı ben çoğu şeyi yemiyorum amahaftalık diyet listemi veriyor diyetisyenim ve hala bebeğim aynı…. Sonuç olarak diyetisyen tavsiyem sizin daha büyük bir ayda olmanız içinizi ferah tutun geçici bir süreç inşallah ben öyle yapıyorum ☹️
L
Lina ..
13 Ocak 2026 20:15
Merhaba 27 aylık kızımda 11.800 kg 82 cm, 2 aydır ciddi kabızlık var poposu tıkanmış 3 ay surer tedavisi yoksa ilkokulda dışkı tutamama yaşar dedi, içten catlak olabilir dedi, karında şişlik asla yemek yememe,B12 (243) popoda kanama,karın ağrısı, surekli aclik hissi ama red ediyir, kendini kusturmaya calisiyor hep, yaparken cok acıma hissi var Dr gelecek ay çölyak testi de istedi acaba cölyak olma ihtimali var mı korkuyorum. Süt,ekmek,muz,şeftali yasakladı ne yapmam lazım lütfen dönüş yapar mısınız :(
B
Büşra K.
13 Ocak 2026 20:20
@Elifnur Çelik teşekkür ederim umarım sizinde kolaylaşır bundan sonrası. En iyisi biran önce diyestisyene başvurayım ben de
A
Ayyüce K.
13 Ocak 2026 21:50
Benim kızımda şuan 7 aylık süt alerjisi vardı şuan ek gıdaya geçtik ve ne yerse alerji yapıyor yarın alerji doktoruna götüreceğim acaba bu aylarda alerji testi yapabilirmı deri olanı