Yumurta Alerjisi ve Aşı

214 görüntüleme
G

Gamze D. ..

22 Temmuz 2025 19:23
Bebeğim 8 aylık ek gıda sürecinde yumurta verdikten 2-3 saat sonra ciddi anlamda kusması oluyor. Bir kaç farklı şekilde denedim sadece sarısını hem kaynattım hem yağda pişirdim. Beyazınıda verdim her seferinde aynı sonuç oldu. 9-12. Aylardaki kkk aşısını yaptırmalı mıyım nasıl bir yol izlemem gerekir?
Rümeysa E. .

Rümeysa E. ..

22 Temmuz 2025 19:37
Bugün doktorumuzla biz de tam olarak bu konuyu konuştuk kızımda çoklu besin alerjisi var ve tabiki yumurta da emziriyorum ve kendimde şuan açtım yumurtayı çok şükür bir şey olmadı ama kendisine henüz veremedik doktorumuz gözetim altında yapacağını sonrasında da kızımda yumurta yüklemesi yapacağını söyledi zaten geçen hafta Anafilaksi geçirdik yoğun bakımdaydık süt yüklemesi yapıldığı için şuan tek temennim inşallah bir Anafilaksi daha olmaz 🙏
G

Gamze D. ..

22 Temmuz 2025 19:42
Ben yediğim zaman bi sıkıntı olmadı hiç diyet yapmadım ben kendim. Ek gıda ile birlikte böyle bişey yaşadık. Çok şiddetli kustuğu içinde korkuyorum ve uzun bi süre denemeyi düşünmüyorum. Sizin durumunuz daha zormuş Allah yardımcınız olsun çok geçmiş olsun. Sizin bebeğiniz kaç aylık
Rümeysa E. .

Rümeysa E. ..

22 Temmuz 2025 19:45
9 aylık kusması çok fazla ise sıkıntılı bir durum belli ki alerjisi var bence bi doktor desteği alın Allah korusun Anafilaksi çok kötü ve ciddi bir durum çünkü. Ben de kızımdaki Anafilaksi geçirdiğinde çok şiddetli ve tazikli bir şekilde kusmuştu bunun üzerine adrenalin iğnesi yapıldı ve yoğun bakıma alındı 😔
M

Meltem G.

22 Temmuz 2025 19:48
Kkk asisi önemli bir aşı benim bebegiminde yumurta alerjisi var 9 ayda yapılmadı 12 ayda yapıldı ve alerjik reaksiyon gelişti hastane ortamında yapılıyorsa aşı korkulacak bir durum yok zaten hemen müdahale edilir doktorunuzla görüşüp karar vermelisiniz bebeginizin durumuna göre en iyi yönlendirmeyi yapacaktır
G

Gamze D. ..

22 Temmuz 2025 19:54
Evet bende anafilaksi gibi bi durumla karşılaşmaktan korkuyorum zaten bu hafta çocuk doktorumuzla görüşeceğiz. Ama yaşadığım yerde ilçe hastanesi çok donanımlı değil alerji testi vs gibi imkanlar maalesef yok. Siz alerji testi yaptırdınız mı? Yaptırdıysanız kan testi mi yoksa deri üzerine mi yaptırdınız
G

Gamze D. ..

22 Temmuz 2025 19:56
Evet bende tüm aşılarını yaptırmaktan yanayım ama durum bu şekilde olunca insan korkuyor bide ilçe hastanesi çok donanımlı değil nasıl olur bilemiyorum. Bakalım doktorumuzla birlikte karar vereceğiz
Rümeysa E. .

Rümeysa E. ..

22 Temmuz 2025 19:57
Alerji testinde kandan ziyade deri testi daha doğru sonuç veriyor diye biliyorum ama tabiki testte çıkmayıp alerji olan besinler olabiliyor yine de
Rümeysa E. .

Rümeysa E. ..

22 Temmuz 2025 20:02
Biz dört aylıkken kızım deri testi yapıldı bunda yumurta süt süt ürünleri dana eti susam ve kuruyemişler çıktı kan testi ise üç hafta önce yapıldı sadece çok az Fındık alerjisi çıktı diğerleri negatif görünüyordu buna dayanılarak şehir hastanesinde süt yüklemesi yapıldı ve sonuç Anafilaksi oldu maalesef şimdi tekrar özeldeki kendi alerji doktorumuza geçtik bir daha başka yere gitmeyi düşünmüyoruz açıkçası
Rümeysa E. .

Rümeysa E. ..

22 Temmuz 2025 20:02
Siz nerde yaşıyorsunuz
G

Gamze D. ..

22 Temmuz 2025 20:05
Yozgat’ta yaşıyorum Ankarada kız kardeşim var şehir hastanesine giderim alerji için gidersem
Rümeysa E. .

Rümeysa E. ..

22 Temmuz 2025 20:06
İnşallah herhangibir sorun yaşamazsınız
G

Gamze D. ..

22 Temmuz 2025 20:08
Siz Ankara’da mısınız hangi hastanede hangi doktora gittiniz acaba
M

Meltem G.

22 Temmuz 2025 20:10
Testler negatif te çıkabilir bebek anaflaksi de geçirebilir benim bebeğimin de anafilaksi öyküsü var o korkuyu tarif edemem ama ben yinede aşıyı yaptırdım bu aşıyı yaptırıp yaptırmamak sizin verebileceğiniz bir karar. Benim bebeğimin çoklu besin alerjisi var ve vücudu antikor uretmiyormuş tüm testlere duyarsiz besin alerjisine reaksiyon besini tadımdan ilk 15 dakika içinde gelişiyor anafilaksi geçmişi olduğu için bizim adrenalin oto enjektorlerimiz var her zaman çantasında bulunuyor 2 adet hastaneye gidene kadar müdahale edebilmek için .
Rümeysa E. .

Rümeysa E. ..

22 Temmuz 2025 20:11
Ben mersindeyim sürecin en başında doç doktor Murat Çapanoğlu var alerji imminotoloji uzmanı fakat bi yerden sonra artık bütçem kalmadığı için şehir hastanesine yönelmiştim fakat oradaki uygulanan yanlış tedavi bize çok aşır yansıdı maalesef bu yüzden şuan tekrar kendisine döndük onunla devam ediyoruz
Rümeysa E. .

Rümeysa E. ..

22 Temmuz 2025 20:13
Evet meltem hanım biz de yeni aldık oto enjektörlerden sürekli yanımızda inşallah hiçbir zaman gerek kalmaz çünkü onu kullanmak beni biraz ürkütüyor tabi en çok da o anı tekrar yaşamak Rabbim kimseye yaşatmasın
Rümeysa E. .

Rümeysa E. ..

22 Temmuz 2025 20:15
Meltem hanım sizin bebeğiniz kaç aylık ya da kaç yaşında şuan ne aşamadasınız aştığınız besinler oldu mu
G

Gamze D. ..

22 Temmuz 2025 20:18
Oto enjektörleri nasıl temin edebiliyoruz doktor reçete mi ediyor
Rümeysa E. .

Rümeysa E. ..

22 Temmuz 2025 20:19
Evet doktor raporluyor normalde 4000 tl felanmış devlet bi kısmını karşıladı sadece 500 tl doğru hatırlıyorsam karışım payı ödeyerek aldık
M

Meltem G.

22 Temmuz 2025 20:34
Rumeysa hanım benim bebeğim şu an 18 aylik evet bazı besinleri acttik yiyor bazıları içinde bekliyoruz mesela yumurta en son 7 aylıkken denendi yeniden denemek için 20 aylik olmasını bekliyoruz
M

Meltem G.

22 Temmuz 2025 20:36
Gamze hanım oto enjektorleri anafilaksi geçirmiş olanlara alerji ve immunoloji uzmanları rapor cikartiyor öyle alınabiliyor sadece bebek alerjik diye verilen ilaçlar değiller yılda 2 kez toplamda 4 enjektör alma hakkı oluyor

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir