Yumurta Alerjisi mi

94 görüntüleme
Hande N. F. Y.

Hande N. F. Y.

1 Eylül 2025 08:29
6,5 aylık ikizlerim var ikisi de yumurta yedikten sonra fışkırır şekilde kusuyorlar şimdi kestim alerji mi acaba
B

Beyda N. O. ..

1 Eylül 2025 18:36
Benim bebeğim 8 aylık biz ilk beyazı ile birlikte yumurta denediğimizde sizin anlattığınız gibi bir kusma yaşadık. Hemşiremiz ile konuştuk kesinlikle 1 yaşına kadar yumurta beyazı vermememiz gerektiğini hazmının zor olduğunu alerjik bir reaksiyon olma ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi. Şimdi yumurta sarısı yediriyorum ve bir problemimiz yok. Siz de isterseniz ayrıca yumurta sarısı vermeyi deneyebilirsiniz
Hande N. F. Y.

Hande N. F. Y.

1 Eylül 2025 18:54
Zaten sadece sarısını veriyordum
E

Es

1 Eylül 2025 21:24
Evet alerjik bir durum. Besinler denendikten sonra karşılaşılan fışkırma tarzı ve tekrar eden kusmaların sebebi çok büyük olasılıkla besin alerjisi. Vücut alerji yapan besini uzaklaştırarak kurtulmaya çalışıyor. 1 ay sonra yeniden deneyin. Sarısının 1/4ü kadar miktarı sabahtan verin ve gözlemleyin. Her şey yolunda giderse kaka bulguları vs normalse miktarı sonraki gün 1/2 yumurta sarısına çıkarırsınız. Sonra 1 yumurta sarısı. Bu şekilde 1 hafta gözlemleyin. Daha sonra beyazını ds deneyebilirsiniz. İkisini ayırmak biraz eski bilgi sadece alerji gözlemi açısından ayrı denetmekte yarar var. Alerji riski gördüğünüzde en az 3 hafta o besine ara verin. Oğlum 9 aylık, çoklu besin alerjisi vardı. Birçoğu geçti ama yumurta hala devam ediyor. Ayda bir deniyorum 6. Aydan bu yana. Ve yine aklınızda olsun rota aşısı, KKK aşısı yapılacağı zaman yumurta alerjisi devam ediyorsa bu bilgiyi önceden doktorunuzla paylaşın. Aşıların ertelenmesi söz konusu olabiliyor.
Hande N. F. Y.

Hande N. F. Y.

2 Eylül 2025 19:38
Teşekkür ederim

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir