Yumurta Alerjisi
89 görüntüleme
F
F Y.
10 Kasım 2025 20:46
Bebeğim 6,5 aylık yumurta sarısı tadımı yaptık yüzünde ve belinde çok az kabarmalar oldu geçti tekrar vermeli miyim? Vücudu alışır mı yoksa alerjisi ilerler mi?
İ
İrem E.
10 Kasım 2025 22:14
Ben de daha önce sordum ama çok bi yanıt alamadım benim bebeğim de 6 buçuk aylık yüzünde bir kabarıklık oldu sonra bekledim 1 hafta sonra bi daha denedim kakasında kan gördüm . Bu haftasonu aalerji doktoruna götüreceğim. Çoğu tarif yumurtalı şimdiden zorlanmaya başladım bir daha ne zaman denemeliyim vs kafam çok karıştı ve yanıt bulamadım o yüzden çocuk alerji doktoruna götürmeye karar verdim

İlsu O. K.
10 Kasım 2025 22:30
Merhaba; Genelde 10-15 gün civarı besine ara verip sonrasında tekrar deneyin deniyor. Alerjik durum olduğu için bebeğinizin özelinde çocuk doktorunuza danışmanız daha iyi olur 🙏🏻
Yumurta yerine keten tohumu(doktorunuza danışın) + su karışımı kullanılabilirsiniz. Muz püresi, yoğurt veya elma püresi kek ve kurabiye tariflerinde bağlayıcı olarak kullanabilirsiniz.
Yumurta yerine keten tohumu(doktorunuza danışın) + su karışımı kullanılabilirsiniz. Muz püresi, yoğurt veya elma püresi kek ve kurabiye tariflerinde bağlayıcı olarak kullanabilirsiniz.

Özdemir
11 Kasım 2025 11:25
Benim bebeğim de yedikten sonra kusma ve ishal oluyordu alerji testi yaptık kanda ve ciltte alerji testi çıktı. Ama gelin görün ki bebeğimin ek gıda ürünlerini aldığım organik bi marketin sahibi ısrarla organik yumurta denememi önerdi ve bingooo :) bebeğimin market yumurtasına alerjisi varmış organik 1 numara ile başlayan yumurtalar da hiç sıkıntı yaşamadık beyazı sarısı hepsini yiyor :)
F
F Y.
11 Kasım 2025 11:52
Organik denemiştim doktorumuzla görüştüm şimdi ilerleyen süreçte tekrar denememi istedi umarım sorun olmaz bu sefer ☺️

Fatma A.
Uzman Diyetisyen
11 Kasım 2025 20:38
Merhaba; 3 gün tadım yapmamızın amacı bebeklerde alerji belirtilerini gözlemlemektir. Vücudu alışmaz, yumurta vermeyi kesmeli birkaç ay sonra tekrar denemelisiniz. Hatta bazı durumlarda emziren annenin bile kesmesi gerekebiliyor 🌺