Yumruk Yapma

111 görüntüleme
B

Beyza N. ..

4 Ekim 2025 07:39
Merhaba 6 aylık bebeğimin sol eli genelde hep yumruk şeklinde. Nesneleri kavramasında, elden ele vermesinde herhangi bir sorun yok ama genelde yapmıyor, sağ elini kullanmayı tercih ediyor, sol eli boşken de sürekli yumruk yapıyor bu durumu yaşayan var mı herhangi bir sıkıntı oluşturur mu biliyor musunuz
Fatma U.

Fatma U.

Uyku Danışmanı - Uzman Psikolog

4 Ekim 2025 07:49
Merhabalar 🌼 bebeğinizin sol elini sürekli yumruk şeklinde tutması ve sağ elini daha çok kullanması, bu yaşta beklenen simetrik kullanımdan sapma gösterir. Bebeklerin bu dönemde ellerini eşit ve serbestçe kullanmaları beklenir. Sol elin sürekli yumrukta kalması ve sağa doğru belirgin bir tercih olması, hafif bir motor gelişim farklılığına veya kas tonusu asimetrisine işaret edebilir. Nesne kavramada sorun yaşamaması olumlu olsa da, bu kullanım farklılığı doktorunuz tarafından değerlendirilmelidir
T

Tansu P.

18 Ekim 2025 20:42
Merhaba tamamen aynı sorunu yaşıyorum, henüz doktora götüremedim, son durumunuz nedir
B

Beyza N. ..

21 Ekim 2025 19:35
Ben de yurtdışındayım Türkiyeye dönüş yapınca doktora götüreceğim henüz götüremedim umarım sorun yoktur iki yavrumuzun ds
T

Tansu P.

23 Ekim 2025 13:18
İnşallah, doktora gidince buradan dönüş yaparsanız sevinirim

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir