Yoğurtsuz Hiçbir Şey Yemiyor

118 görüntüleme
E

Ezgi D. D.

19 Ağustos 2025 06:53
8 aylık, ek gıdaya başladığımızdan beri çeşit çeşit sebze denedim ama ya yanında yoğurt olacak(ev yoğurdu) ya içerisine katacağım yoksa asla yemiyor ağzında bekletiyor , yoğurt verince üstüne öyle yutuyor . Normal bir süreç mi geçici mi , yemekleri sevmediğinden mi bilemedim 🥲
Ş

Şule G.

19 Ağustos 2025 07:02
Yeme alışkanlıkları aya göre değişkenlik gösteriyor diye düşünüyorum. Benim oğlumda ilk haşlanmış yumurtayı severek yedi sonra uzun süre yediremedim. Geçen denedim sıkıntı çıkarmadı yedi.
Ayşenur E. .

Ayşenur E. ..

19 Ağustos 2025 08:01
Tabii ki normal bir süreç neyi seviyorsa vermeye devam edin. Biz anneler bazen bebeklerimizin de kendine has huyları ve karakterleri olduğunu unutuyoruz. Kendim için söylüyorum sanki her şeyden yemesi gerekiyormuş gibi onu niye sevmiyor acaba neden böyle diye diye uzuyor konu. 😅 sonra dedim ki sen 30 yaşındasın senin de hala sevmediğin şeyler ve çok sevdiğin şeyler var birisi sana zorla onu ye dese kıyamet kopar ve hala ben bunu yemeyi seviyorum diye tutturursun dedim. Keşke bebekler doğar doğmaz konuşsalar ne istediklerini söyleseler yaparız en iyisini onlar için 😂
M

Merve

1 Eylül 2025 19:32
Muhtemelen anne sütüne benzettkleri için yoğurdu kolay benimsiyorşar benim kızımda da öyle oldu. Yoğurda kattığınız diğer besinin oranını git gide artırarak alışmasını sağlayabilirsiniz. Bir anda olmuyor zaman verelim bebişlere ☺️
E

Es

1 Eylül 2025 20:39
Aslında 6-12 ay arası tatlara karşı duyarlılıklarının çok yüksek olduğu bir keşif dönemi gibi. O yüzden besinleri tekil yemesinde yarar var. Bir besini bir başka besinin arkasına gizlememek lazım ki ikisini de tanısın. Bunun için bazen baskın olan besini unutturmak gerekebiliyor. Bir süre yoğurt sunmayıp diğerlerini sunarak ve sabır göstererek deneyin isterseniz. Belki ilk birkaç gün reddeder ama sonrasında besin hafızası yoğurdu unutup diğerlerine yanaşabilir. Öyle olmasını umuyorum. Zamanla yeniden yoğurt vermeye başladığınızda bu kez tek başına yoğurt yedirin yanında başka besin vermemeye çalışın. Sonra zaten bebeği gözlemler ne yapacağınıza nasıl ilerleyeceğinize karar verirsiniz 😊

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir