Yoğurt Tadımı Hakkında
185 görüntüleme
A
Asena
19 Eylül 2025 10:37
İlk defa yoğurt yaptım ve sulu kalmıştı. Sadece 2 gün deneyebildik bugün de deneyecektik baktım ki ayran gibi olmuştu denemeyedik.Bugün avakado denedik yarında deneyeceğiz. Ertesi gün yoğurt yapacağım tekrardan. Bir kere denemek yeterli olur mu ? Yoksa tekrardan 3 gün mü denemeliyim?

Rüya
19 Eylül 2025 10:48
Aynı şeyi merak ediyodum bugün 😁 Bide yaptığımız yoğurdu kaç gün yedirebiliriz zaten çok az yiyorlar hergün mayalamaya gerek varmı
A
Asena
19 Eylül 2025 10:57
Bende o yüzden küçük bir kavanoz yapmıştım o da olmadı maalesef 🤷♀️

Rüya
19 Eylül 2025 11:50
Evet benimde tutmuyo tarife uysam bile
D
Didem U.
19 Eylül 2025 11:52
Ya acikcasi bende yogurtla baslayacaktim
Tutmadi bir turlu vallaha sonra yerken bifaz karpuz tattirdim sonraki gun biraz seftali tattirdim tam uc gun kurali yapmadim ama azicik azicik tattirdim simdi tekrar yogurt yapiyorum insallah olur bakalim 😂 bazen cokk kasip kendimizi cok yordugumuzu dusunuyorum sonucta sanki bizlerde buyurken uc gun mu ust ustte tattirdilar tabi ki uymak onemli guzel bir sey ama yapamadigimiz da da kendimizi suclu hissetmemeliyiz
Tutmadi bir turlu vallaha sonra yerken bifaz karpuz tattirdim sonraki gun biraz seftali tattirdim tam uc gun kurali yapmadim ama azicik azicik tattirdim simdi tekrar yogurt yapiyorum insallah olur bakalim 😂 bazen cokk kasip kendimizi cok yordugumuzu dusunuyorum sonucta sanki bizlerde buyurken uc gun mu ust ustte tattirdilar tabi ki uymak onemli guzel bir sey ama yapamadigimiz da da kendimizi suclu hissetmemeliyiz
F
Fatma S. ..
19 Eylül 2025 12:00
Bazı doktorlar artık 3 gün kuralı uygulamıyoruz diyor. Açıkçası ben hiçbir şeyde 3 gün denemedim. 6 Aya kadar hiçbir alerji durumu egzama falan olmadığı için. Ailede de alerjik biri yok. 2 gün yoğurt denediğinzde birşey olmadıysa tekrar yaptığınızda 3 gün denemenize gerek yok bence.

Esma U.
19 Eylül 2025 12:12
Biraz büyük kavanoza yapın zaten yersiniz kalanı.mayalamayı nerde yapıyorsunuz? Benim tutuyor ama az yapınca daha sulu kalıyor.

Rüya
19 Eylül 2025 14:59
Esma hanım tarif ettiğiniz gibi yapıyorum hep yok büyük küçük neye yapsam daha sulu olmaya başladı bize yoğurt gönderin😁

Rüya
19 Eylül 2025 15:05
@Didem Uzunemin okadar haklısınız ki 😂 pirinç unu alıp muhallebi yapıcam biz öyle büyümüşüz ne var dedim sonra organik pirinç unu ararken buluyorum kendimi😂

Fatma A.
Uzman Diyetisyen
19 Eylül 2025 15:55
Merhaba; iki gün tadım yaptırdıktan sonra herhangi bir alerji belirtisi ile karşılaşmadıysanız baştan üç gün kuralı yapmanıza gerek yoktur. Diğer besinler için üç gün kuralına devam edebilirsiniz💕

Esma U.
19 Eylül 2025 16:15
@Rüya yapayım bebişlere🥰 fırında tutuyorum ben az ısıtıp fırını oraya koyuyorum 5 saat bekletiyorum.sonra dolaba kaldırıyorum kapağını kapatıp.genelde geceden yapıyorum Sabah 4-5 gibi kaldırıyorum dolaba öğleye kadar beklemiş oluyor

Fatma A.
Uzman Diyetisyen
19 Eylül 2025 20:44
Merhaba; yoğurdu her gün için ayrı ayrı mayalamanıza gerek yok. 😊

Rüya
19 Eylül 2025 20:46
Çok teşekkür ederiz peki kaç gün yedirebiliriz aynı yoğurdu market yoğurtları kadar uzun ömürlü değildir diye düşünüyorum

Fatma A.
Uzman Diyetisyen
21 Eylül 2025 21:38
Merhaba; saklama ve temizlik koşullarına göre değişir. Genelde 5-7 gün arasında kullanılabilir fakat çok hijyenik ortamlarda 10 güne kadar tüketilebilir. Tadına bakarak ilerleyebilirsiniz.