Yoğurt Sorunsalı
102 görüntüleme

Bengül A.
25 Ekim 2025 08:29
Bebeğime 5.5 aylıkken doktor söylemi iletadım başladık yoğurtlabaşladı ilk sonra havuç patates şeklindr devamettik. Yoğurla karıştırmayınca birşeyi 3 4 mama kaşığından başka yemiyor. Bu ilerlenyen zamanda problem yaratır mı?
D
Damla B.
25 Ekim 2025 08:32
Dediğiniz gibi tadım zamanındasınız.amaç doyurmak değil tadım yaptırmak. 1 kaşık bile yeterli aslında. Bebeğiniz isterse yiyebilir birkaç kaşık ama zorlamaya hiç gerek yok

Bengül A.
25 Ekim 2025 08:33
Şuan 6 ay 8 günlük
D
Damla B.
25 Ekim 2025 08:38
@Bengül Ayteki̇n 6 ay ek gıda döneminde de ana besin anne sütü olduğu için ek gıda bebeğin kabul ettiği miktardır.Ara öğünlerde bebeğiniz 3 4 kaşık yedikten sonra yemiyorsa yemeyebilir ama yemek istiyorsa ve yoğurtla istiyorsa o zaman yemeğin dokusundan hoşlanmıyor olabilir.yoğurt biraz kayganlaştırdığı için belki öyle yemek istiyordur.Yoğurtsuz biraz sulandırıp vermeyi deneyin. Belki dokusundan kaynaklıdır.

Bengül A.
25 Ekim 2025 08:41
@Damla Beşir çorba yaptım bugün aslında katı değildi.yoğurtla yemesi çok sorun olarak görmüyorum da ilerleyen dönemde sorun teşkileder mi onu merak ediyorum
D
Damla B.
25 Ekim 2025 08:45
@Bengül Ayteki̇n her yemeği yoğurtla yiyorsa diğer tatları reddetme gibi bir sorun oluşabilir. Doymak için yemediği için eğer birkaç kaşık yedirebilirseniz bence yeterli. Tabi doktorunuzla da çocuğunuz özelinde konuşun bu durumu.

Bengül A.
25 Ekim 2025 08:46
@Damla Beşir teşekkür ederim bilgilendirmeniz için🙏