Yoğurt Sonrası Ağzının Etrafında Kızarıklık
62 görüntüleme

Gizem T.
8 Ekim 2025 21:27
Merhaba 7 aylığız ek gıdaya 6 aylıkken başladık. Tadım yaptırdım sebzelerden sonra yoğurt tattırmıştım ağzının etrafı kızardı doktorumuza attığımda 3 hafta sonra tekrar dene ağzının etrafına sür önce demişti sürdüm yine kızardı bunun sonucunda doktor 3 ay sonra ver dedi. Sonrasında bugün sadece denemek için çok minik tuzsuz peynir verdim yine aynı şekilde kızardı. Süt ve ürünlerinin hepsi muhtemel aynı sonucu doğuracak.3 ay uzun bir süre değil mi ne yapmalıyım herşeyde süt var. Ek gıdaya nasıl devam edebilirim bilmiyorum

Fatma A.
Uzman Diyetisyen
9 Ekim 2025 07:47
Merhaba; kendinize göre süre belirleyip ara ara tattırdığınız sürece tekrar başa döneceksiniz, bu sebeple üç ay uzun bir süre değil, sabretmelisiniz. Ayrıca bebekler bir yaşına kadar yoğurt,peynir ve tereyağı dışında süt ve süt ürünlerine gerek duymayacağı için her şeyin içinde olsa bile bebeğinizin yemeyeceği şeyler. Bu sebeple endişe etmeyin.

Gizem T.
9 Ekim 2025 08:01
Çok teşekkür ederim Fatma hanım doktorumuzun ek gıda için verdiği liste içerisinde kıyma yazmış onu nasıl verebilirim vermeli miyim sizce açıkçası bu konuda da çok endişeliyim. Ne yedireceğimi nasıl yapacağımı bilemiyorum