Yoğurt Mayalama
172 görüntüleme
M
Merve A. ..
15 Ekim 2025 21:25
Tarım kooperatifden çiğ süt alıp mayalıyorum yoğurdu. Ama aklım karışık pastörize süt daha mı iyi yoğurt için siz nasıl yapıyorsunuz. Hangi sütü kullanıyor sunuz
S
Saziye G.
15 Ekim 2025 21:34
Çiftlikten jersey süt alıyorum o şekilde yapıyorum
P
Pınar
15 Ekim 2025 21:36
Cam şişede pastörize süt alıp mayalıyorum. Bu şekilde önerdi doktorumuz.

Vesile E.
15 Ekim 2025 21:44
https://www.instagram.com/reel/DPyCbLEjYbj/?igsh=MWN1cGdnMXpxYmtreA==
Osman hocanın yeni paylaştığı bi video var bu konuyla alakalı :)
Osman hocanın yeni paylaştığı bi video var bu konuyla alakalı :)
M
Merve A. ..
15 Ekim 2025 21:59
Evet bende videoyu izledikten sonra buraya yazdım ve aklım karışık
M
Merve A. ..
15 Ekim 2025 22:00
Pınar hanım hangi sütü kullanıyor sunuz
M
Merve A. ..
15 Ekim 2025 22:00
Ve nasıl mayaliyorsunuz
K
Kübra B.
15 Ekim 2025 22:17
Kesinlikle en güvenilir pastörize süt ben de ondan yapıyorum
N
Neslihan K. D.
15 Ekim 2025 22:25
Bizim doktorumuzda cam şişede pastorize süt alıp mayalamamı önermişti. İlk 1 ay öyle yaptım şimdi ise üçharfli markette satılan altın süt ile yapıyorum. Yağ oranı çok yüksek çok güzel oluyor. Derece ile kontrol ederek 45 46 dereceye geldiğinde mayaliyorum. Ya da serçe parmağınızı daldırın 8 saniyeden fazla dayanamadığınız an ideal sıcaklığa gelmiş demektir

Vesile E.
16 Ekim 2025 01:34
Şöyle ki büyüklerimiz her zaman hakikisi olsun derler ve market ürünlerine güvenmezler, eşim osman hocanın videosunu görene kadar çiğ süt diyordum ama videodada o kadar mantıklı yerlere değinmiş ki hocam çiğ diyemedi🤭👌
D
Damla H. ..
16 Ekim 2025 20:05
Pastörize jersey sütler var marketlerde hem yağ oranı yüksek hem de pastorize olduğu için güvenilir bizim doktorumuz da jerseyin daha iyi olacağını söyledi daha besleyici olur diye
A
Ayşe V. ..
19 Ekim 2025 18:55
Migrosda satılıyor Jersey süt ben onu kullanıyorum probiyotikli maya ile kaynatmadan mayaliyorsunuz
H
Hilal S. T. A.
19 Ekim 2025 19:06
Mandıradan jersey süt alıp yoğurt makinasında pastörize ediyorum bir gece bekletip üst kaymağını alıp biriktiriyorum.pastörize ettiğim sütü yoğurt mayalamada ve labne peynir yapımında kullanıyorum. Biriktirdiğim kaymağı ise bebeğim için tereyağ yapıyorum.pastörize sütümü ısıtıp yoğurt ve peynir mayalıyorum. Yoğurt genellikle minik kavanozlarda 2-2,5 saatte tutuyor, peynir ise 6 saat bekletiyorum bi 6 saatte buzdolabında bekletiyorum sonra 1 gece süzüyorum ve lor gibi oluyor içine 1 kaşık zeytinyağ ekleyip bız bız robotta mükemmel bir labne hazır 2 gün uğraştırıyor gibi görünsede içime sinen bebeğimin sevdiği ürünler hazırlamış oluyorum
M
Merve A. ..
19 Ekim 2025 22:28
Maşallah size
Çok teşekkür ederim. Cevaplarınız icin
Çok teşekkür ederim. Cevaplarınız icin
G
Gamze I. T.
20 Ekim 2025 10:57
Ben jersey süt sipariş ediyorum onunla yapıyorum.normalde süt karıştırılmazmkş ama nerdey protein çok oldupundan dibi çöküyor arada karıştırmak gerekşyor