Yoğurt Alerjisi mi?

112 görüntüleme
E

Emine K. U. ..

17 Eylül 2025 14:59
Bebeğim 5ay 20 günlük yoğurt veriyorum bir haftadır başlarda yanakları kızarmamıştı fakat şimdi kızarmaya başladı. Sadece yoğurdun değdiği yerler kızarıyor. Cilt hassasiyeti mi yoksa alerji mi? neden olabilir?
Ş

Şerife A.

17 Eylül 2025 15:02
Diş bile olabilir! Benim kızımın yanakları da allanmıştı. Yoğun değildi ama kızarmıştı.
E

Emine K. U. ..

17 Eylül 2025 15:04
Birazcık pütürlü bi kızarıklık öyle elma yanak gibi değil maalesef :)
Esra Y.

Esra Y.

Uzman Diyetisyen

17 Eylül 2025 18:36
yoğurdu verirken cilde temas etmemesine dikkat edin , semptomlar devam ederse mutlaka doktorunuza danışmanızı öneririm 🌸
E

Emine K. U. ..

17 Eylül 2025 18:37
Çok teşekkür ederim 🌼
M

Merve Y.

19 Eylül 2025 23:09
Aynı durumu bende yaşadım inek sütü alerjisi var 2 gün yoğurt denedim yüzünde ki pütürcük kızarıklık arttı ne yapmam lazım bilmiyorum yarın tekrar deneyeceğim devam ederse keseceğim
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

20 Eylül 2025 00:27
Metal kaşık kullanıyorsanız o da yapar, kaşıkla sürekli suratında kalan yoğurdu sıyırma hareketi yapıyorsanız da olur , ıslak mendil vs sildiyseniz de oluru. Gıda alerjisi sadece yanakta olmaz genel olarak. Aniden çıkıp sönen bir kızarıklıksa temasla oluşan bir şey olduğu kesin. Tekrar yoğurt yedirin tekrar deneyin en az 3 gün. Takip edin.başka yiyeceklerde asla olmuyor bir tek yoğurt diyorsanız sütle alakalı bir probleminiz olabilir hekiminizle değerlendirmenizi öneririm.
E

Emine K. U. ..

20 Eylül 2025 05:05
2 gündür havuç deniyorum bittince yoğurt deneyeceğim tekrar. Genel olarak hassas tenli, ağzına sürekli bi şeyler götürüyor ve hemen kızarıyor muhtemelen alerji değil yani umarım öyledir.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir