Yogurt Alerjisi
50 görüntüleme
M
Merve Ç.
14 Eylül 2025 12:40
Merhabalar doktorumuzun önerisiyle 5. Ayımızda tadımlara başladık. Evde pastörize sütle yoğurdu kendim yaptım. 1 hafta boyunca gün be gün arttırarak 3-4 tatlı kaşığını geçmeyecek şekilde yoğurt yedi. 1 haftanın sonunda en son yediğinden 24 saat geçmişti ki alerjik reaksiyon göstedi yüzü kızardı ve boynunda döküntüler oldu. Geceleride karın agrısı ve tuvaletini yapmada güçlük çekti. İlaçla düzelttik ancak o günden sonra tekrar denemeye cesaret edemedim yogurdu. Acaba tekrar aynı şekilde denemelimiyim yoksa farklı sütleri kullanmamı mı önerirsiniz ? Yogurt önemli bir besin bana göre. Keçi veya jersey sütüyle denemelimiym? Lütfen bu konuda yardımcı olun doktor kontrolümüz 7. Ayda olacak kontrolden önce bi çözüm bulmak istiyorum.
M
Merve
14 Eylül 2025 12:55
Bir hafta boyunca yapmayıp en son gün mü yaptı? Benim kızım alerjik bebek daha yoğurt denemedim ama tedirgin oldum valla şimdi çok geçmiş olsun
M
Merve Ç.
14 Eylül 2025 15:52
Teşekkürler evet 3 gün kuralına dikkat ettim hep sonrasında oldu . Çok yaygın bir durummuş ama tabi bnde tedirgin olmuştum