Yesin mi Yemesin mi
120 görüntüleme
A
Aleyna Y. ..
23 Ekim 2025 16:25
Bugun 6.ay kontrolumuz vardı zaten 5 ayda tadim yapmıştık 6. Ay kontrolünde de ek gıda 2 öğün olacak şekilde verebiliriz dedi doktorumuz ama yumurta peynir filan 7. Ayda dedi 6. Ayda tatsa ne olur ki yani cocuk 1 ay boyunca kabak havuç patates brokoli vs mi tadacak yani
M
Melis Y.
23 Ekim 2025 17:03
3 günkuralına göre tadım yaptırabilirsiniz. Sütürünleri yumurta fıstık ezmesi gibi ürünler yüksekalerjen dikkat edin yeterli bence
M
Melis Y.
23 Ekim 2025 17:05
Ben 9. Ay kontrolüne gittiğimizde artık artıkyumurta beyazıverebilirsin falan demişti. Ben çoktanverdim demiştim. Herseyi az az denettirdim sonra vermeye devam ettim. Doktor da alerjisi yoksa bildiğin şekilde devm et dedi
İ
İ.E.
23 Ekim 2025 17:22
Yumurta beyazi yuksek alerjen ve sindirimi zor protein iceriyor. O yuzden bazi doktorlar 1 yasa kadar sarisini verebilirsiniz der. 1 yastan sonra alerjiye karsi bunyeleri daha saglam oluyor cunku. Peynirde de tuz oldugu icin 9.aydan once bazi doktorlar vermiyor. Muhtemelen bu nedenlerle demistir. Yumurtanin sarisini gonul rahatligiyla verebilirsiniz. Beyazi icin ben 1 yasini bekledim. Ama az verip alerjik tepki veriyor mu diye bakabilirsiniz isterseniz tabi ki. Bebekten bebege degisir ama kabiz olma riskini unutmayin lutfen sindirimi zor cunku. Tuzlu gidalar icin doktorlari dinleme taraftariyim. 1 yasindan sonra cok az miktarda iyotlu tuz oneriyorlar.
2 ogun derken 1+1 yani 1 ana 1 ara ogun dedi sanirim. Zaten yedigi 2 3 kasik olacak o ogunlerde max yarim cay bardagi kadar. Tadim aylari boyle geciyor kabak havuc brokoliyle:)
2 ogun derken 1+1 yani 1 ana 1 ara ogun dedi sanirim. Zaten yedigi 2 3 kasik olacak o ogunlerde max yarim cay bardagi kadar. Tadim aylari boyle geciyor kabak havuc brokoliyle:)
A
Aleyna Y. ..
23 Ekim 2025 18:50
Teşekkür ederim beyazı icin değil de yumurtayi da 7. Ayında dedi ondan ama tattırsam mı bilemedim