Yenidoğan Bebeğimde Sürekli Ikınma, Kasılma ve Ağlama

99 görüntüleme
H

Hilal G. ..

22 Ekim 2025 16:46
22 günlük bebeğim sürekli ıkınıyor, kasılıyor ve ağlıyor. Sakin olduğu zamanlar çok az. Uykuya zor geçiyor. Tamamen dalıp uyuyana kadar sonraki beslenme saati yaklaşıyor. Emerken ilk 6-7 dk gayet güzel emerken sonra yine ıkınmalar ve kasılmalar baslıyor. Memeyi çekiştirmeye başlıyor. Kendini kasmaktan ememiyor. Eğer memeden ayırmazsam bu sefer de süt genzine kaçıyor. Boy kilo gelişimi normal. Relactaz ve probiyotik damla da kullanıyorum ama bir türlü rahatlamadı. Ne yapacağım bilmiyorum. Problem ne çözemiyorum.
M

Merve K.

22 Ekim 2025 17:04
Hilal hanım merhaba, öncelikle harikasınız erkenden farketmişsiniz sorunu ben edememiştim ve çok uzun süre zorlandım. Şimdi şöyle ki hiperlaktasyon sorununuz var. O yüzden de bebek emerken boguluyor ve aralarda gaz yutuyor. Gaz yuttukça da size diyor ki benim gazımı çıkart. Ne yapacaksınız 1. Süt artırmak için bir şey kullanıyorsanız onları bırakın. 2. Sabah uyandınız diyelim sağ memeyi vereceksiniz hemen elle bir beş dakika sağıp memeyi verin. Daha sonraki iki emzirmeyi de sağ memeden yapın. Diğer memeye geçince yine aynısı. 3. Emzirirken makas yapın, areolanın hemen üzerinden iki ellniz sıkıştırın zaten sütün akışını sizde farkedecek ve ona göre vana gibi aç kapa yapacaksınız. 4. Emzirirken gözünüz bebeğinizin üzerinde olacak gaz yuttuğunu hemen anlarsınız. Guluk diye geçiyor gaz yemek borusundan. Hemen onu duyar duymaz bebeğinizi dik konuma getirip ya sırtına pıt pıt yada hafif sıvazlayarak gazını çıkartın.gazı çıkarırken bebeği biraz evirin çevirin omuza koyun bacağa koyun ne bileyim oturtun gaz biraz öyle çıkıyor. Her emmede gaz çıkartın bazen 2 dk emer o zaman bile gaz çıkartın. Bebek sizinle birlikte öğrenecek gaz çıkartmayı bir süre sonra hiç zorlanmayacaksınız.
M

Merve K.

22 Ekim 2025 17:12
Peki bunları çok güzel yaptınız ama bebeğiniz hala gazlı o zaman da kendi kullandığım gaz damlasını önereyim. Mommy bliss gripe water diye bir damla. Tredyoldan aldım ben. Bu damlayı sabahları uyanır uyanmaz bebeğin midesi boşken 1 cc verin daha sonra emzirin. Emzirdikten sonra vermeyin kusturuyor bebeği. Akşam uykusuna geçmeden bir süre önce de 2 cc gibi verirsiniz yine aç karnına, akşam uykusu öncesi sıcak bir duş aldırın bol bol karnına masaj yapın, bisiklet hareketi yapın. 3-4 ay sürüyor bu gaz sorunu bunları yaparsanız minimal geçirirsiniz.
H

Hilal G. ..

22 Ekim 2025 17:13
Teşekkür ederim. Hiperlaktasyon da araştırdığım konulardan biriydi. Siz de söyleyince emin oldum. Zamanla süt akış hızı normalleşiyor mu ya da bebek alışıyor mu ? Ne kadar süre dikkat etmeliyim bütün bunlara.
M

Merve K.

22 Ekim 2025 17:14
Ben Nurse harveysi de kullandım aslında o da güzel bir damlaydı ama bir süre sonra etki etmemeye başlıyor. Birde sab simplex var Nurse harveys ile içerikleri aynı simetikon diye bir madde var içlerinde. Sab simplexteki oran daha fazla ben kullanmadım ama o daha mantıklı olabilir Nurse harveys yerine.
M

Merve K.

22 Ekim 2025 17:17
Benim bebeğim 4 ayı bitirdi Hilal hanım yeni yeni alıştı. Ama yine de boguluyor. Bu süt akışında let down diye bir refleks var. Bebek suyun önündeki taşları kaldırıyor sonra su gürül gürül gelmeye başlıyor öyle düşünebilirsiniz. Hala yaşıyor benim bebeğim ama ben öğrendim o öğrendi daha rahatız.
H

Hilal G. ..

22 Ekim 2025 17:18
Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Zihnim netleşmiş oldu. Buna yönelik çaba gösterip çözmeye çalışacağım.
M

Merve K.

22 Ekim 2025 17:23
Rica ederim, bebekler hep mutlu olsun ❤️

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir