Yememe Sorunu
88 görüntüleme

Ezgi B.
24 Ağustos 2025 08:54
Merhabalar, oğluma 6,5 aylıkken tadımlara başladık. Tadımlarda her şey çok yolundaydı, yiyecekleri merak ediyor tadıyor seviniyordu yerken. Şuan 9. Ayına girdi ve son 3-4 gündür yemek istemiyor. 2-3 kaşık alıp bırakıyor, anne sütüne de devam etmekteyiz onu da 3-4 dakika emip bırakıyor. Bu süreçte bunlar normal mi bilmiyorum. Ama çok zor devam ediyor. Beslenmeyi mi reddediyor yoksa başka bir sebep mi bulamıyorum. Üst yan kesici dişlerinden de zoru var şuan, elimden geldiğince durumu hafifletmeye çalışıyorum ama umarım bunlar sadece dişlerinden kaynaklıdır. Yemediği istemediği her öğün vakti gerçekten sabrımdan gidiyor üzülüyorum da. Aynı süreci yaşayanlar varsa nasıl devam ettiniz günün sonunda acaba?
S
Seda K.
24 Ağustos 2025 09:31
Benim bebeğim de şu an 10.ayina girdi. Ek gıda başlayınca çok hevesliydi. 6.ay sonrasında başladık 1 ay normaldi sonra hiç bir şey yememeye başladı, hâlâ aynı şekilde devam ediyor. Ağzına gireni atıyor ya da ağzını açmıyor. Şu an sadece mama ile besleniyor arada biraz yogurt yiyor o kadar. 2 ayı geçti ama ayni şekilde yemiyor
Y
Yaprak A.
24 Ağustos 2025 10:29
Benim bebeğimde 9 aylık. Dediğiniz gibi bu ay besinleri reddetmeye başladı. Ben iyice acıkmasını bekliyorum bu ara acıkınca yiyor. Birde yumurtaya hafif pekmez döküyorum. Sevmediği yiyecekleri sevdiği şeylerle kombinliyorum 1 haftadır daha iyi çok şükür. Mesela sebze yemekleri bazen taze soğan bazen pişmiş sarımsakla lezzetlendirmeye çalışıyorum. Damak zevkleri bu ay ortaya çıkıyor heralde bizim tatsız tuzsuz yemeklerimizi beğenmiyolar. Birde diş süreci de etkiliyor. Normalde ben yemeklerinde blendır kullanmadım gayet güzel alışmıştı çiğnemeye fakat diş döneminde pütürlü gıdalar diş etlerinde hassasiyet yapabiliyormuş bu yüzden biraz daha mama kıvamında vericem geçici bir süre.
T
Türkan İ. ..
24 Ağustos 2025 15:52
Benim de 10 aylık 5 gündür ağzına ek gıda almıyor sadece anne sütü gelişimi de yavaş zaten var mı öneriniz her yemeği denedim kendi yediklerimiz de dahil