Yemek Yemiyor

331 görüntüleme
G

Gükten K.

25 Ağustos 2025 07:49
Bebeğim bir yaşında ve bir haftadır özellikle sabahları sadece salatalık yemek istiyor. Yumurta peynir vb. Asla yemiyor. Domatese zaten alerjimiz var. Artık ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Ne önerirsiniz? Yumurta koyabileceğim ne varsa pamkek tarzı da yaptım ancak yemek istemiyor . Bu gibi durumlarda ne yapılmalı?
merve

merve

25 Ağustos 2025 08:35
Aynı durumdayız kızım tam 1 yaşında omlet yumurta peynir yemiyor şuan 4 tane azı dişi geliyor pankek mücver yapıyorum hep aynı
G

Gükten K.

25 Ağustos 2025 08:44
Benimki onları da yemiyor, ne yapacağımı şaşırdım artık, çorba veriyorum ancak çorba ile de hergün olmaz. En azından sabahları iki lokma yese o da yeter diyorum
Cansu A. Ö.

Cansu A. Ö.

25 Ağustos 2025 09:59
Karşısında siz yemek yiyip özendirmek çalışın ona vermeyin ilk başlarda merak edip yiyebilir. Yemekleri daha eğlenceli hale getirebilirsiniz kendisine verip biraz dönmesine oynamasına müsaade edebilirsiniz
Y

Yıldız S. ..

26 Ağustos 2025 14:45
Benimki ne çorba ne püre ne katı hiçbir şey yemiyor ve 1 yaşında. Çok zayıf. Karnı aç geziyor ve sürekli huysuzluk var bu yüzden. Ben de her şeyi yaptım. Blw, karşısına oturup yeme, rutine bindirme ama maalesef ne yapsam bana mısın demedi. Bilmiyorum ne olacak böyle. Allahını seven akıl versin başka ne yapılabilir. Endişeleniyorum çünkü uzun süredir 2 aydır böyle. Bundan öncesi de zaten bir iki lokma yerdi ama ağzını açardı sonuçta. Sevdiği şeyleri de sevmez oldu. Biberonu da çok zor uykuya yakınken biraz içiyo. Dr diyo muhakkak bir şeyi sever önüne koy farklı farklı diyo ama 2 aydır hiçbir sonuç alamadık ve üstüne kilo kaybı resmen. Farklı önerisi olan varsa ihtiyacım var
Cansu A. Ö.

Cansu A. Ö.

26 Ağustos 2025 20:13
Beslenme konusunda terapistler var diye biliyorum araştırabilirsiniz
G

Gükten K.

28 Ağustos 2025 20:14
Yıldız hanım gece uykuları nasıl? Gündüz kaç saat uyutuyorsunuz? Benim bebeğimde yemiyor bende ne yaptıysam yediremiyorum ne yazık ki
E

Esra G. ..

29 Ağustos 2025 22:13
Ahhh ki ne ahhh 14 aylık ve hiç bir şey yemiyor sadece mama şimdi de 2 aydır geçmeyen kabızlık çekiyoruz 😔😔😔😔 artık kendimden nefret ettim, doktora gidiyoruz ama elde var sıfır ,, zorla vereceksin sevdiği şeyleri yap vs vs saçmalıklari duyup geri geliyorum ne yaptıysam yemedi kilo alımı yok, çok zor bir durumda sinir hastası oldum ne yapacağımı bilmiyorum
D

Dilan S.

30 Ağustos 2025 09:46
Valla sinir krizi geçiriyorum ben de 11 aylık her şeyi reddetti bu zamana kadar. Kaç gündür de verdiğim şeyleri diliyor ittirip ağzından atıyor yani sakın kalmaya çalışıyorum ama gerçekten çok yıprandım . Kilosu boyu ayına göre geride dedi Dr zorla oyunla ver dinlemiyorum tabii zorla yemek mi yenir? Az yesin ama nefret etmesin ağzından atması yemeği kilosu az olsa da sorun değil
B

Büşra Ç.

31 Ağustos 2025 01:48
Benim bebeğimde 11 aylık ve ağzına hiç bir şey sokturmuyor 3 aydır kendisi de sokmuyor önüne koyuyorum belki yer diye ama mıncıklıyo mıncıklıyo atıyor sadece formül mama içiyor ama o da doyurmuyor napıcam artık bende bilmiyorum 😢
Y

Yıldız S. ..

2 Eylül 2025 13:11
Gükten Hanım kusura bakmayın mesajı yeni gördüm. Uyku düzeni 11. Aya kadar sabah 7 akşam 7ydi 3 uykuydu. 1 er saat. Şuan ise akşam 9 sabah 8 oldu ve 2 uykuya düştü 1,5 2 şer saate yakın uyuyor.
D

Duygu S. ..

2 Eylül 2025 20:24
Ek gıda konusunda yazdığınız yazıları okudum yalnız değilmişim diye düşündüm 💃 bende cok çabalıyorum ama reddediyor o yüzden kendi haline bırakıyordum sonrasında kitap okuyarak balkona çıkarıp yoldan geçenleri izleyerek arabalara bakarak sohbet ederek yedirmeye başladım benim için yararlı oldu bu isterseniz deneyin tabi biz tabaga koyduğumuz yaptığımız herşeyi yesin istiyoruz maalesef öyle olmuyor 🥹 o yüzden o ne kadar kabul ederse öyle yapıyorum itiraz ettiginde üstüne gitmiyorum yoksa öfkeleniyor o yüzden herseyi akışına bırakıp farklı yöntemler deneyelim hep birlikte illa ki alışacaklar bu arada bebegim 13 aylık ♥️🌼
Y

Yıldız S. ..

4 Eylül 2025 20:20
Umarım alışırlar 🙏
S

Seçil E.

4 Eylül 2025 20:29
Benim kızımda 13 aylık bir dönem mama sandalyesinde oturarak yemeyi redetti normalde yerken yemez oldu. Kitapları çok seviyor en son yerde/koltukta o kitaplara bakarken yedirmeyle bulduk çözümü bir yandan bana gösterip soruyor ben anlatıyorum bir yandan yiyor. Bişeye odaklanınca daha kolay oluyor sanırım her şeyden yemek yemekten bile aşırı çabuk sıkılıyorlar
Y

Yasemin Y. D.

5 Eylül 2025 06:47
Arkadaşlar aynı durumdayız ama diş dönemleri yemiyorlar zaten çorba falan yapıyorum reddetmezse en azından çorba içiyor azı diş dönemi özellikle iştah gidiyormuş Allah yardım etsin hepimize😔

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir