Yemek Reddi Ağzını Kilitliyor.

147 görüntüleme
G

Gülser Z.

12 Eylül 2025 09:59
Bebeğim erkek 1 yaşına giricek mama sevmiyor sütüm azaldı memeden başka birşey istemiyor ve ek gıdayı hiçbirşekilde almıyor ağzını kilitliyor bütün gün aç artık bu durum beni çok yordu kilo alma sorunu da var lütfen bi öneriniz varmı yardım😢🙏🏻
Fatma A.

Fatma A.

Uzman Diyetisyen

12 Eylül 2025 10:19
Merhaba; yetişkin bireylerde nasıl bazen iştahsızlık olabiliyorsa bebeklerde de olabiliyor. Burada en önemli şey bunu çocuğunuzun sizinle bir iletişim kaynağı haline getirmediğine dikkat etmek. Sürekli israrci olmamak, bir besini yemediysen ardından diğer besini vermemek, gün boyu elinizde yiyeceklerle ardından koşmamak. Bebeğinizin yemek yemesi için sadece 30 dakika uğraşın  ve eğer yemiyorsa diğer öğüne kadar herhangi bir besin vermeyin. Her öğünü aynı yerde( mutfak masası, mama sandalyesi) yemesine özen gösterin.Eline bir çatal ya da kaşık vererek o yemek yemeye çalışırken sizde bir taraftan yedirmeye çalışabilirsiniz. Mümkün olduğunca onunla beraber sizde sofraya oturup beraber yemek yiyin. Sizin yemedi diye sürekli eline verdiğiniz bir ceviz, bir salatalık ya da meyve onun tokluk sinyallerini aktif eder. Ve lütfen asla ama asla yemiyor diye ekran karşısında yedirmeye çalışmayın. Anneler fazlasıyla vicdanlı olduğu için bir sonraki öğüne kadar hiçbir şey vermemek sizi zorlayabilir ancak zafer sabredenlerindir.
S

Sinem G.

13 Eylül 2025 18:41
Aynı problem bizde de var, süreci atlattığınızda nasıl olduğunu yazar mısınız? İki haftadır böyleyiz biz
G

Gülser Z.

17 Eylül 2025 21:50
Çok teşekkür ederim cevabınız için bebeğim çok iştahsız ve bu hep böyleydi yoğun bi reflü bi hastane durumumuz oldu ondan sonra tamamen gitti çok fazla hareketli bir bebeğim var ve asla oturmuyor kemerinden çıkıyor mama sandalyesinde siz düşünün
S

Sinem G.

24 Eylül 2025 09:43
Şu an ne durumdasınız devam ediyor mu?
G

Gülser Z.

24 Eylül 2025 17:41
Evet aynı şekilde bazen buzdolabını karıştırırken yemek yediriyorum asla oturmak istemiyor ne yapıcam bu şekilde bilmiyorum

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir