Yemeği Ağzından Çıkarıyor

84 görüntüleme
B

Beyza A.

18 Eylül 2025 07:50
Bebeğim 10 aylık son 1hafta 10 gündür yemekleri ya direk ağzından çıkarıyor ya da biraz çiğneyip sonra çıkarıyor sevdiği yemeklerden yapıyorum 1-2 kaşıktan sonra yine aynısını yapıyor. Bu dönemsel bir özellik mi acaba? Alışkanlık haline getirmesini istemiyorum
Sanem K.

Sanem K.

18 Eylül 2025 08:20
Merhaba, bizde de oluyor ara ara. Ama hasta olunca ve diş çıkarma dönemlerinde. Sizin de öyle olabilir mi acaba dişten falan? Alışkanlık olur diye ben de korktum ama öyle olmadı. Ara ara yine çiğneyip çıkarıyor ama nadir
E

Eda A.

18 Eylül 2025 09:01
Merhaba benim bebeklerim de 11 aylık 7 aylıkken yumurta alerjisinden dolayı şiddetli kustular kızım o günden beri sizin anlattığınız gibi ağzından atıyor sanki çiğnemeyi bilmiyor gibi ama bazen de çok istekli çok güzel yiyor aylardır çözemedim derdini
J

Jale K.

18 Eylül 2025 09:41
Merhaba benımde kızım18 aylık arada belirli bir durum olmadan agzından cıkarıyor yemegını anlamıyorum nedenini bitürlü.alışkanlık olmasın dıye napacagımı bılmıyorum tepki gosterıyorum tabıkı anlatıyorum olmaz dıye ama tabi arada yıne yapıyor
Fatma A.

Fatma A.

Uzman Diyetisyen

18 Eylül 2025 09:44
Merhaba; bebekler dönemsel olarak böyle hareketlerde bulunabiliyorlar. Eğer kaynağına indiğinizde herhangi bir sebep bulamıyorsanız üstüne gidip bunu bir oyun haline getirmesine ya da ilgi çekici bir unsur haline getirdiğini fark etmesine sebep olmayın.
J

Jale K.

18 Eylül 2025 19:47
Görmezdenmi gelmeliyiz tamamen yani
Esra Y.

Esra Y.

Uzman Diyetisyen

18 Eylül 2025 20:31
çok sık tekrarlıyorsa ve yanında huzursuzluk, iştah kaybı, kusma gibi ek bulgular varsa başka bir sebep araştırılabilir. Ama tek başına dönemsel bir davranış olarak düşünebilirsiniz. Böyle bir durumda yemeği sürdürmeyin çünkü yemek sırasında oyun alanı olmadığını fark etmesi hem sizin hem de onun için sağlıklı bir adım olacaktır

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir