Yaz Meyveleri Konserve Yapılmalı mı ?
100 görüntüleme
K
Kübra G.
19 Eylül 2025 17:07
İnsta da görüyorum da şeftali erik üzüm gibi yaz meyvelerini konserve yapıyorlar acaba yapılmalı mı yoksa her şeyi mevsiminde mi yemeli bebişlerimiz ?
D
Didem
19 Eylül 2025 17:25
Tam bilmemekle birlikte ben şeftali ve eriği dilim dilim buzdolabı poşetiyle koydum ek gıda zamanımız kışa denk geliyor diye
T
Tuğba B. ..
19 Eylül 2025 18:33
Konserve değilde buzluğa atılabilir konserve tehlikeli.ben anjelika erik şeftali atmak istiyorum kabız olduğunda yedirmek için

Mine D. ..
Çocuk Gelişim Uzmanı
19 Eylül 2025 20:25
Bilmiyorum ama ben de instagramdan gördüm şeftali erik gibi meyveleri buzluğa attım doğrayıp
Ş
Şule G.
19 Eylül 2025 20:38
İlk tadım dönemleri yani 6-9 ay arası benim önceliğim mevsim sebze ve meyveleri olmuştu.sonra kışa denk geliyor diye buzluğa koyduğumbazı meyve pürelerini kullandım ama arada sırada.bu sene 17 aylık olduğu için dondurulmuş ürünleri kullanıyorum. Erik, kayısı ve şeftali kullanmıştım buzluktan.

Fatma A.
Uzman Diyetisyen
19 Eylül 2025 20:42
Merhaba; evde yapılan konserveler ısı ve hijyen koşullarına dikkat edilmediğinde Botulizm zehirlenmesine yol açabilir. Meyvelerini dondurucu da saklamanız ya da mevsim meyveleri üzerinden ilerlemeniz daha sağlıklı olacaktır. 🎀
K
Kübra G.
19 Eylül 2025 21:36
Teşekkür ederim herkese 🙏🏻