Yatarak Emzirme

197 görüntüleme
E

Eslem

9 Ekim 2025 12:54
2 buçuk aylık bebeğimi yanımda yatarken emziriyorum. Başı yüksekte olmadığı için sorun olabileceği duyumunu aldım. Doğru mu. Bi bilgisi olan var mı.
İ

İpek U.

9 Ekim 2025 12:57
Benim bebeğim 28 günlük bazen bende uykuya dalarken bu şekilde yapıyorum, yeğenim 4 yaşında ablam 2 sene boyunca yatarak emzirdi herhangi bir şey olmadı yani her bebek kendine has tabi ama ben bişey olacağını sanmıyorum :)
Rasime Ç. .

Rasime Ç. ..

9 Ekim 2025 13:02
Kızım 3 aylık bende yatarak emziriyorum şimdiye kadar bir sıkıntı olmadı şükür zaten gazını çıkartıyorum ama yinede bir süre gözlemliyorum
E

Eslem

9 Ekim 2025 13:02
Teşekkür ederimm 😇
T

Tuğba B. ..

9 Ekim 2025 13:09
Uykuya dalmazsanız sorun yok bence
Ümran A.

Ümran A.

9 Ekim 2025 13:14
Yatarak emzirmenin orta kulak iltihaplanmasına sebebiyer verdiğini duymuştum osman hocadan. Nadir bir durumda olsa dikkat edilmeli demişti🐣
E

Eslem

9 Ekim 2025 13:16
İşte benim duyduğumda buydu. Aslı var mı diye merak ettim. Teşekkür ederim.
B

Betül Ö.

9 Ekim 2025 13:58
Evet bizde oldu maalesef orta kulak iltihabı. Hemde 6.-7. Ayından sonra falan. O yüzden bence yine de dikkat edin
G

Gamze P.

9 Ekim 2025 14:19
Benm oğlum nerdeyse 10 aylık bende özellikle geceleri yanımda yatirdigimm için uzanarak emziriyorum gündüz de emerek uyuduğu için etrafına bakcam diye emip uyumuyo yatıyorum yanına öyle uyutuyorum bende duydum ama uyutmak için mecbur kalıyorum
E

Eslem

9 Ekim 2025 14:21
Kafasını yukarı mı kaldırmamız lazım
B

Betül Ö.

9 Ekim 2025 18:59
Evet, tam oturur pozisyonda değil tabi ama dümdüz yatmaması lazım. Kulak problemi de zor çünkü ağrı yapıyor uyutmuyor çocuğu geceleri
Melahat G. S.

Melahat G. S.

10 Ekim 2025 00:21
Kulak problemi genelde mama ile besleniyorsa oluyor demişti doktorumuz bir videosunda anne sütü de aynı etkiyi verir mi bilmiyorum
Fulya E. E.

Fulya E. E.

10 Ekim 2025 08:50
Sırt üstü yatınca reflü sebebiyle süt tekrar ağıza gelerek östaki borusuna gidebilir ve iltihaplanma yapabilir. Ben bunu önlemek için başının altına kolumu koyuyor yükseklikten yardım alıyorum. Bence siz de deneyebilirsiniz. Aslında iltihaplanma dışında yatarak emzirmedeki en büyük sıkıntı bence bebeğin memede uyumaya alışması, uyku ve memeyi kafasında birleştirmesi bir müddet sonra uykudan gözünü açar açmaz meme için ağlaması. Ayrıca memede uyuyunca kıyamayıp gaz çıkarmak için kaldırabilecek miyiz? En iyisi alışkanlık haline getirmemeye çalışmak.
Esenay Ç. .

Esenay Ç. ..

Emzirme Danışmanı

10 Ekim 2025 09:18
Yan yatarak emzirme de bebeğiniz ve göğüsünüz aynı hizzada olmalı bebeğin başı yukarıda vücudu aşağıda olmamalı.  Eğer başı yukarıda vücudu aşağıda olursa bebek aktif bir emme gerçekleştiremez pozisyonun rahatsızlığından dolayı

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir