Yatak Ayırma

50 görüntüleme
H

Hümeyra S.

17 Eylül 2025 22:01
Bebeğim 11 aylık, anne yanı yatak kullanıyorduk son iki aydır bizimle yatıyor. Beşiğinden kalkmaya çalıştığı için yanımızda uyumaya başladı. Şimdi yatağı gelecek ama nasıl ayıracağım yatağı bilmiyorum. Yanında ben olduğum için gece defalarca uyanıp emmek istiyor. Mecburen emziriyorum da yoksa baya ağlıyor. Ne yapabilirim?
Fatma U.

Fatma U.

Uyku Danışmanı - Uzman Psikolog

18 Eylül 2025 08:10
Merhaba 🌼 Bu durum, bebeğinizin sizin varlığınıza bağlı bir uyku çağrışımı geliştirmesine neden olur. Sizin yakınınızda olması, gece uyanıp emme ihtiyacını artırır ve döngüyü kırmak zorlaşır. Ancak bu geçiş, hem sizin hem de bebeğinizin sağlıklı uyku alışkanlıkları kazanması için gereklidir.
-Yeni yatağına alışması için gündüzleri oyun alanına çevirin. Gece yatırırken yanında oturun ve yavaşça uzaklaşın, böylece bebeğinizin size duyduğu bağımlılığı azaltarak kendi kendine uyumasına imkân tanımış olursunuz. Sabırlı olmak, bu süreçte en büyük yardımcınızdır.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir