Yanlış mı Besliyorum ?
355 görüntüleme
Ş
Şeymanur A. ..
26 Ekim 2025 20:13
Bebeğim 8.5 aylık 5.5 aylıkken sebze püreleriyle 3 gün kuralıyla başladım, başlarda dokunmasına izin veriyordum ama büyüdükçe banyosu vs halledemedim, artık sadece ben besliyorum kaşıkla ya da elimle veriyorum, pütürlü gıda vs hiç sorun etmiyor et de yiyor köfte de sebze püresi, balık, tam buğday ekmeği de veriyorum, blw yaptırmadığım için ilerde ek gıda reddi vs olur mu ?
B
Büşra T.
26 Ekim 2025 20:30
Gıda reddi olur mu bilmiyorum ama benim kızım(13aylık) en başından beri çorba haricinde her şeyi kendi yiyor evet dağıtıp batırıyor ama daha iştahlı yiyor ve bunun beyin gelişimi açından da daha iyi olduğunu okumuştum
Ş
Şeyma ..
26 Ekim 2025 20:31
Kendi fikrimce biraz modernite birazda eski usül davranmak lazım çokta takmamakta lazım aslında elleriyle yiyeceği şeylerde oluyor tabiki de bi püre çorba dokun hisset olmuyor şahsi fikrim şuan için kendim yediriyorum 9 aylığız küçük ekmek parçaları katıyorum önüne alıyor bakıyor sonra atıyor önemli olan düzenli beslenmek en dikkat ettiğim şey bu şuan çokta takıntı haline getirmemek lazım zamanı gelince tabi ki olacak şeyler
Ş
Şeymanur A. ..
26 Ekim 2025 20:35
Aslında şöyle benim bebeğim de blwyi oyun olarak gördü yemekten çok oynuyor bırakıyor, kendim yedirdiğimde en azından yediğini görüyorum diye düşünmüştüm.
Ş
Şeymanur A. ..
26 Ekim 2025 20:37
Şeyma hanım tam tarif ettiğiniz gibi yapıyorum ben de içimi rahatlattınız teşekkür ederim.
S
Seçil E.
26 Ekim 2025 21:00
Bende denedim hepsini fakat sadece oynayıp bıraktı asla ağzına götürmedi uzun süre. Dediğiniz gibi ben verdiğimde her şeyi yiyordu. Eliyle ağzına ekmek bile götürmedi. Şu an 15 aylık yeni yeni başladı kendi yemeğe. Açıkçası biz bir zararını görmedik. İştahı gayet yerinde hiç ek gıda reddi yaşamadık. Bir yerden sonra zaten merakla kendileri yapmak istiyorlar o dönemde önünü kesmemek gerektiğini düşünüyorum.

İlsu O. K.
26 Ekim 2025 21:05
Merhaba; biz yeni başladık düzeltilmiş 5,buçuk takvim yaşı 7,buçuk (prematüre) bu yüzden püre tarzı ve daha sulu şeyleri ben yediriyorum ona da bir kaşık veriyorum ama aynı zamanda aynı ürünün ezilebilir şekilde bir parça bütün koyuyorum kendi dokunsun diye. Çok oyun haline getirmeden hem biraz geleneksel hem modern arasında götürmeye çalışıyorum yiyeceği besine göre durumumuz değişiyor.
Ş
Şeymanur A. ..
26 Ekim 2025 21:25
@Seçil Eşme teşekkürederim yanıtınız için ben de böyle düşünüyorum uyguluyorum ama o kadar çok bilgi var ki içimden geldiği gibi davranırken bile suçluluk hissedebiliyorum, bütün anneler bunu yaşıyor bence.
Ş
Şeymanur A. ..
26 Ekim 2025 21:26
@İlsu Olcahan Kantarcılar evet ben de aynı dönemde dediğiniz gibi gittim, tadım yeterli geliyordu başta ama büyüdükçe öğünler ve çeşitlilik arttığı için doyduğunu görmek istedim açıkçası.

İlsu O. K.
26 Ekim 2025 21:38
Anneler hep bebekleri doysun istiyor en büyük derdimiz ☺🙏🏻 doktorunuz gelişimi hakkında negatif bir şey demediyse çok kendinizi strese sokmayın. Sağlıkla büyüsün.
S
Seçil E.
26 Ekim 2025 21:42
@Şeymanur Albayrak zaten çok fazla bilgi var sosyal medyada küçücük bebekler görüyorumher öğününü kendi yiyor benimki niye yemiyor diye burda bir diyetisyene sormuşluğum bile var. Benim kızım çok fazla aynı anda diş çıkardı ondan belki diye yordum belki de tamamen alakasız. Çocuğun yapısı bu bilemiyorum 🤷♀️ bir çok bilgiye takılmamayı öğrendim sanırım artık akışına bırakınca her şey düzene giriyor. Allaha şükür güzel besleniyor. Çiğnemekle ilgili de bir problemi yok varsın ben yedireyim büyüyüp kendi yemeyi bilmeyen kimse yok illa ki bir yerde dikkatini çekecek dedim ve saldım yeni yeni dikkatini çekmeye başladı bende ona alan tanıyorum. Bir anne olarak elimden gelen bu 🤷♀️
Ş
Şeymanur A. ..
26 Ekim 2025 21:42
@İlsu Olcahan Kantarcılar çok teşekkür ederim bütün bebişler sağlıkla mutlulukla büyüsün 🤭
Ş
Şeymanur A. ..
26 Ekim 2025 21:51
@Seçil Eşme sizinle aynı yoldan gidiyorum galiba oğlum da 8 aylık 6 diş çıkardı hala daha salyalar kaşınmalar bitmedi belki de dediğiniz gibi ilişkilidir, dediğiniz gibi yemek yemeyi öğrenemeyen yoktur heralde duyusal olarak da korkmaya gerek yok diye hissediyorum ama herkes blw uyguluyor sanki ne yapacağımı şaşırdım en son bıraktım ben de.
S
Seçil E.
26 Ekim 2025 21:55
Malesef ki galiba aynı yol 🙈 8. Ay bittiğinde 8 dişi vardı 13 ay bittiğinde 16 🙈 bu süreç çocuk içinde aile içinde çok zorlayıcı çocuğun belki ağrısı var o yüzden kendi ağzına götürmeye çekiniyor olabilir. Diş ağrıları bitince yürüme, konuşma çabaları, kendi yeme, uyku bütün düzenler tam olarak öyle oturdu bizde de🤷♀️ Allah yardımcınız olsun🙈
Ş
Şeymanur A. ..
26 Ekim 2025 22:01
@Seçil Eşme teşekkür ederim benim için bir fragman gibi oldu söyledikleriniz 🤭 umarım süreci güzel atlatırız bütün annelerin kaygılarını gideren güzel anneler olduğu için mutluyum, çok teşekkür ederim tekrar 🥰

Fatma A.
Uzman Diyetisyen
27 Ekim 2025 09:57
Merhaba;BLW nin ek gıda reddiyle alakası yok ancak ek gıda reddi yapan bebeklerde çözüm olarak sunulan seçeneklerden biri🌷
Ş
Şeymanur A. ..
28 Ekim 2025 19:16
@Fatma Atagün Peki neden şu an bu kadar popüler blw yapan annelerin işte bunu yapmazsan bunu göremezsin tarzı paylaşımları kafamı karıştırıyor açıkçası

Fatma A.
Uzman Diyetisyen
28 Ekim 2025 20:14
@Şeymanur Albayrak onu instamomlara sormak lazım.. Bebeğiniz daha çok küçük ve sosyal medyada gördüğünüz her şeyi doğru kabul ederseniz daha çok sorun yaşarsınız.Her gebelik nasıl kendine özgüyse her bebekte kendine özgü..👶
Ş
Şeymanur A. ..
29 Ekim 2025 04:39
@Fatma Atagün doğru kabul etmekten ziyade ilk defa bebeğim olduğu için bu şekilde ilerlemenin mi yoksa blwnin mi bebeğimin gelişimi için en iyisi olduğunu anlamaya çalışıyorum 😅 diğer annelerin neler yaptığını da instagramdan görüyorum anca malesef