Yan Yatma
149 görüntüleme
S
Scts ..
12 Eylül 2025 17:23
Bebeğim 5 aylık ve uyuduğunda veya yatağına koyduğumda yan dönüyor ve yan yatıyor. Pozisyonunu düzeltip düz yatırıyorum ancak tekrar yan dönüyor.Bir türlü düzeltemiyorum bu şekilde yatmasının riski var mıdır? Var ise öneriniz olur mu?
T
Tuğba B. ..
12 Eylül 2025 17:28
Ben sırt üstü yatırmıyorum çünkü kafası düzleşmeye başladı yan yatırıp yastık ile sırtını destekliyorum sizde karnını ve sırtını destekleyebilirsiniz bence
B
Betül H.
13 Eylül 2025 12:03
Biz bugün doktorumuza sorduk .Benim bebeğimde bildiğiniz biz nasıl yan yatıyorsak öyle yatıyor .Ben düzeltmeye çalıştıkça uyanıyordu .Doktor bir sıkıntı yok uysun öyle dedi .Ancak yattığı yerde yastık ,oyuncak ,kalın yapılı örtü olmama sartıyla elleme nasıl uyursa uyusun dedi .
S
Scts ..
13 Eylül 2025 12:34
Teşekkürler
G
Gamze ..
13 Eylül 2025 16:50
Bizde 4 ay 10 günlüğüz 10 gündür yan yatmayı da bırakın dönüp yüz üstü yatıyor tedirgin oluyoruz gece uyanıp görünce şoka uğruyorum yüz üstü yatağa yapışmış gibi. Bir süre saatlik kontrol ederek takip edip geri döndüğünde çevirmeye çalıştık ama uykular bozulmaya başladı. Çözümü kundaklamada bulduk belki size de faydası olabilir. En azından bir süre yapmak faydalı olabilir. Üstelik bu sayede uyku süremiz uzadı.
B
Betül H.
13 Eylül 2025 17:41
Gamze hanım nolur söylediğimi yanlış anlamayın ama nerde okuduysam dönmeye başlayan bebekte kundağı mutlaka kesin diyorlar .Siz yine bebeğiniz için en iyisini bilirsiniz .Belki duymamıssınızdır diye yazmak istedim .
G
Gamze ..
13 Eylül 2025 18:12
Betül hanım hiç duymadım 🙉 iyiki uyardınız gerçekten bu konuyu araştıracağım. Ama öyle dönüyür ki burnunun sadece bir yanı açıkta kalacak şekilde yüz üstü dönüyür korkuyoruz eşimle strese girdik resmen kaç gece başında durduk. İki gündür kundak yapmaya başladık ama yine açıyor kendini. Bilginiz varsa ve paylaşırsanız sevinirim. Hiçte yanlış anlamam aksine yanlışım varsa doğrusunu öğrenmek bilmek benim ve bebeğim için daha iyi olur. Ama gerçekten kundak çok işe yaramiştı uykusu düzene girdi diyebilirim.
İ
İpek B. Z.
13 Eylül 2025 18:16
Osman Hoca bir videoda ya da instagramda bir soruda tam hatırlamıyorum, bebek tam tur dönebiliyorsa yüzükoyun uyumasinda bir sakinca yok demişti. Ve evet, dönüş başlayınca kundak cok tehlikeli. Asıl boğulma tehlikesi onda işte. Artık kundaksiz yatirin Gamze Hanim, burnunun tek tarafi acik olsa bile yetiyor, benim oğlum da cogu zaman öyle yatıyor.
G
Gamze ..
13 Eylül 2025 18:50
Öyle yapacağım başka seçenek yok sanırım. Biraz korkuyor olsam da halen en doğrusu buysa bu şekilde devam edeceğiz. Teşekkür ediyorum bilgileriniz için ❤️