Yalnızlık

320 görüntüleme
D

Dilek ..

29 Eylül 2025 21:25
Bebeğim oldu eve geldim lohusa depresyonu ile başladı yalnızlığım. Eşim sürekli çalışıyor. Evde olsa da benim istediğim gibi yardımcı olamıyor. Destek olan anne yok. Ağlamaktan yorgunluktan mahvolan bir beyin ve vücut. Kendi başıma büyüttüm büyütüyorum evladımı. Beni hiç anlamayan etraftakiler. Arayıp sormayan tanıdık arkadaşlar dost akraba. Kendim araştırmam ile büyüttüm yanlış akıl verenlere baksaydim evladıma yanlış büyütecektim. Kimse ile konuşmama gorusmeme. Eşim bile anlamıyor beni . Eski usul ile bebek bakmak istemedim. Etraftakiler saçmaladı hep ama ben dik durdum evladım eşime bile vermedim. Yanlış bakar diye. Hep oğlumla ilgilendim.uykusuzluktan hasta olup gidiyorum dayanıyorum. Etkinlik yapmaya çalışıyorm. Ev işleri hiç bitmiyor. Fırsat buldukça oğlumla birlikteyim. Ama kendimi yetersiz hissediyorum. Daha iyi olmam lazım diyorum. Çok yoruldum. Depremler oluyor sürekli sallanıyor Balıkesir. Çok korkuyorum. Hep yalnız oğlumla. Ne yapacağımı bilmiyorum. İçimdeki korku oğluma geçmesin istiyorum. 15 aylik oğlumu üzmek yormak kötü etkilemek istemiyorum. Emzirme devam ediyor. Oğlumu hep korumak yanında olmak istiyorum. Ben nasıl iyi olurum bilmiyorum. Çok yalnız hissediyorum.
Ş

Şerife H. ..

29 Eylül 2025 21:31
Kendinize çok yüklenmissiniz eşinizle bir ekip gibi hareket ederseniz daha kolay olacaktırher şey evet sizden daha iyi kimse bakamaz ama yardım almanızda kötübir şeydegil eğersiz iyi değilseniz bebek de iyi olamaz
B

Beyza N. ..

29 Eylül 2025 21:35
Dilek hanım merhaba. Mesajınız beni çok etkiledi . Öncelikle Rabbim yardımcınız olsun. Hepimiz benzer süreçlerden geçiyoruz farklı seviyelerde de olsa. Muhakkak ki evladınız için en iyi anne sizsiniz, oldukça çabalıyorsunuz. Ama en nihayetinde şunu bilmek gerekir. Evladımızın da bir kaderi var, nasıl annelerimiz bizi büyütürken istemeden de olsa yanlışlar yapmışsalar biz de çocuğumuzu büyütürken yanlış, hata, eksik yapabiliriz, yapacağız da. Ama Rabbim onun annesi olarak bizi seçti. Elhamdülillah çok şükretmek gerek. Zaman çok çabuk geçiyor, zorlukları ile birlikte onlarca güzelliğine odaklanırsak daha iyi hissedebiliriz. Rabbim evladınıza sağlık huzur, size de gönül rahatlığı, sizi anlayan dinleyen dostlar versin. Zorluklarınız kolaylıklara dönüşsün inşallah. Hayırlı geceler.
Z

Zeyd B.

29 Eylül 2025 21:58
Benzer dönemler atlattık diyebilirim, hastanede yattı bebeğim aramayan sormayan birçok insan vardı etrafımda. O zaman neyin ne olduğunu anladım aslında ve sonra karar verdim ben kendime ve oğluma iyi gelmeliyim. Oğlumla gezmeye gidiyoruz markete gidiyoruz parka gidip oturuyoruz ve daha 8 aylık. Ev işi olduğu kadar hiç sıkma kendini sen iyi ol ki oğluna iyi gelesin😊 Beklentiler üzüyor 🤷‍♀️
B

Bera N. H. ..

29 Eylül 2025 21:59
Vücut bile toparlanmak için 1 yıl geçmesi gerek. Bu psikolojiden çıkmak için evden dışarı çıkın gündüzleri bol bol bir kahve içmeye mekana gidin. Her gün oraya gidin aynı rutinde. Yada her yolu denediniz ve olmuyorsa profesyonel destek alabilirsiniz
D

Damla E.

29 Eylül 2025 22:04
Lohusa depresyonunu dibine kadar yaşamış hiç destek görmeden büyütmüş biri olarak sizi çok iyi anladığımı söylemek istiyorum. Öncelikle eşinizden destek almaktan lütfen çekinmeyin . Kimse sizin gibi bakamaz elbette ama kendinize alan tanımanız gerekiyor. Ve 15 aydır hala işin içinden çıkamıyorum diyorsanız bir uzmandan yardım almalısnız ben çok faydasını gördüm. Büyük oğlum 8 yaşında suan ve siz iyi olursanız çocukda iyi oluyor. Sen kendini sevmezsen kendini sevmeyeni de kimse sevmiyor . Mükemmel ebeveyn diye bir şey yok tabi ki. Ama ruh sağlıgımız ne kadar iyi olursa çocuklarımızda bir o kadar iyi bireyler oluyorlar.
D

Dilek ..

30 Eylül 2025 07:07
Teşekkür ederim herkese
Şeyma A.

Şeyma A.

30 Eylül 2025 22:30
Merhaba sizi çok iyi anlıyorum tek başına desteksiz bebek büyütmek çok zor. Ama biraz gevşemeniz gerekiyor yoksa bu durum ileri de bebeğinize de yansıyacak. Bu arqda Balıkesirin neresinde oturuyorsunuz?
Ö

Özge U.

2 Ekim 2025 15:57
Gelin sarılalım 🥲 bende bebeğimi desteksiz büyütüyorum. Hamileliğim yalnız geçti doğurdum yine aynı. Annemler doğuma 4 gün kala gelip bebeğim 10 günlükken çekip gitti. Kursları varmış annemin devamsızlık yapamazmış 🙂 eşim hep işteydi. 4 aylık hamileydim ev taşıdım bebeğim 5 aylıktı yine ev taşıdım. Bir allahın kulu da yardıma gelmedi.ilk 3 ayı düşününce hala gözlerin dolar. Şimdi bebeğim 10 aylık evin işi bitmez ama bebeğim daha önemli boşver bırak dağınık kalsın. Ben de urfadayım 32 haftalık hamileyken 6 şiddetinde deprem oldu stresten erken doğum başlıyordu zor durdular. O hissi iyi bilirim hala kızımı oda da tek bırakmıyorum deprem olursa diye. Balıkesirde yazlığımız var bu yaz olan depremde oradaydım kızımı uyutuyordum kucaklayıp nasıl dışarı attım kendimi hatırlamak bile istemiyorum. Çok çok iyi anlıyorum sizi
M

Meryem

5 Ekim 2025 07:09
Ben de İstanbul’da yaşıyorum Balıkesir’de yaşıyor olsaydım sizi arkadaşlık etmek isterdim aynı durumları ben de yaşıyorum.
D

Dilek ..

5 Ekim 2025 22:25
Teşekkür ederim desteğiniz için.
P

Pınar ..

6 Ekim 2025 06:23
Lütfen babasına da sorumluluk verin güvenmeye çalışın. Bir çocuğu bir köy büyütür tek başına zor ve yıpratıcı.Benim de 3 aylık bir kızım var. Çocuklarımız için akıl ve beden sağlığımızı korumalıyız. Daha okula başkayacaklar, sınavları olacak, ergenliğe girecekler. Annelik bir maraton en başından bu kadar yıpranmamak gerekiyor. Bu arada bunları şu an bebeğim sakince uyurken mantığımla düşünüp yazıyorum. Günün 20 saati anksiyeteyle acaba bir şeyi yanlış yaptım mı yapacak mıyım diye geçiyor. Olumsuz düşüncelerde çok boğulmaya başladıysam her şey yaradandan ben bir şeyi değiştiremem, kaderde ne varsa o yaşanacak diye kendimi telkin etmeye çalışıyorum.
Mihra i.

Mihra i.

6 Ekim 2025 11:37
Biz kadınlar çoğumuzayni şeyleri yaşıyoruz . Özellikle anne olduktan sonra. Benimde kızım 1 aylıkken taşınma sürecine girdik psikolojik olarakcok yalnızdım. Ailem farklı şehirde çok zor oluyor bu şekilde Zaman zamanbende kendimi ağlarken buluyorum çünkü çok zor tek başına çocuk büyütmek gerçekten çokzor birde yakınbir arkadaş dost olmayınca insan iyice bunalıyo. Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah 🤍🌸

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir