Yakında Doğacak Bebeğimi 2 Yaşındaki Kızımla Nasıl Tanıştırmalıyım
102 görüntüleme
A
Aybüke Y. B.
1 Eylül 2025 17:30
Kızım çok sevgi dolu agresif bir çocuk değil ama ailenin uzun zaman sonra ilk bebeğiydi. Bu yüzden herkesin ilgisi her zaman üzerindeydi ve her istediği yapıldı ve alındı. 4 gün sonra kız kardeşi doğacak. Bebek için hazırlanan her şeyi sahiplenmeye çalışıyor ve ağlıyor. İlk tanışmaları çok önemli kardeşini sevip benimsemesini istiyorum. Kıskanmasını ve üzülmesini istemiyorum. Siz çocuklarınızı yeni doğan kardeşleriyle tanıştırırken hangi yöntemleri denediniz ve nasıl sonuç aldınız?
İ
İlayda Ç.
1 Eylül 2025 18:20
Benim böyle bi konuda tecrübem yok tek çocuğum var ama şunu biliyorum ki iki yaşındaki bir çocuğun kıskançlık duygusu yoktur. Kıskançlığın ne olduğunuz bilmez siz ya da çevrenizdekiler bunu ona öğretir anca. O yüzden lütfen çocuğunuzun yanında “ay kıskandı” gibi kelimeler kullanmasına izin vermeyin. Oyuncakların sahiplenmesi de olumsuz değil tam tersi olumlu bi davranıştır ve bu psikoloji de ileri de birilerini memnun etmek için hep bir şeyler veren insanların çocukluk döneminde görülen bi davranış olduğu (zorlandığı) görülmüştür. Şu an 2 yaş sendromunda da olduğunu göz önünde bulundurursak bırakın zamanla yavaş yavaş paylaşsın oyuncaklarını. Ama nasıl tanıştırılır nasıl bi kardeşi olacağı anlatılır o konuda bi fikrim yok açıkçası dediğim gibi henüz tek çocuk annesiyim sevgiyle kalın sağlıkla kolaylıkla kucağınıza alın ♥️
İ
İlayda
2 Eylül 2025 05:25
Hikayelerimiz aynı, büyük kızım 29 aylık iken diğer bebeğimi kucağıma aldım. Öncelikle şunu söylemeliyim ki kıskançlık duygusunu bence çevre yaratıyor. Hiçbir zaman "o bebek, sen ablasın" duygusu yaratmadık. Kardeşini ne zaman öpüp koklamak istese izin verdik. Her boşlukta kızım ile oynadım. Alt değiştirme esnasında büyük kızıma minik görevler verdim (ıslak mendili getirir misin, kardeşinin sana ihtiyacı var) vs vs. Bebeği emzirince çok şaşırdı, ben neden emmiyorum dedi. Onun dişleri yok yemek yiyemiyor fakat senin bembeyaz dişlerin var sen yemek yiyebiliyorsun dedik. İkisinin adını asla tek bir cümlede kıyas halinde kullandırmadık. Gelen herkese bebekle değil büyük cocukla ilgilenin dedik. Bebek sevilecekse büyük çocuğu adıyla çağırıp birlikte sevmek ister misin diye sorduk mutlaka. 85 gündür kardeşi hayatında ve çok şükür hiçbir kıskançlığı yok. Hatta aşıya falan gideceği zaman elini tutuyor, uyku arkadaşını ona veriyor (kimseyle paylaşmaz). Gelenler olduğunda artık kızım şey diyor gelenlere "hadi kardeşimi sevelim". Eşim bu konuda bana çok destek oldu. Benim kucağıma gelmek istediğinde annenin dikişleri var seni kucağına alamaz ama istersen ben seni annenin kucağına oturtabilirim vs dedi. Sezeryan sonrası süreçte pek eğilip doğrulamadım ve o boşluğu eşim çok kapattı, halen de süreç devam ediyor. Ben bebekle ilgileniyorsam eşim büyük cocukla ilgileniyor. Doğum anında da çok istediği bir oyuncağı aldık, kardeşin gelirken sana bunu getirmiş dedik. Hala o oyuncağı gördüğünde "kardeşim aldı" der. Ben de sizler gibi çok endişeliydim. Fakat şunu bilin korktuğumuz gibi olmuyor. Allah yardımcınız olsun, umarım hayatınız çok güzel geçer 🙏🏻
A
Aybüke Y. B.
2 Eylül 2025 07:12
Mesajınız çok yardımcı oldu teşekkür ederim tecrübelerinizi paylaştığınız için. Doğumdan çok bu durum endişelendiriyor beni. İnşallah biz de güzelce atlatırız bu süreci.