Yabancilama..

148 görüntüleme
H

Hülya A. ..

23 Ağustos 2025 07:07
4 aylık bebeğim çok fazla yabancı seçiyor . Benden başka kimsenin kucağına gitmiyor. Onunla ilgilenip sevmeye çalışan biri olursa ağlıyor. Bu durum normal mi ve geçici mi ? Yani ne yapmam gerekiyor nasıl geçer ?
Fadile B.

Fadile B.

23 Ağustos 2025 07:24
Bu çok güzel bir şey demek ki bebeğiniz sizle bir başkasının ayrımını yapabilecek bilinç düzeyinde gelişimi çok güzel maşallah yavaş yavaş bu geçiyor
H

Hülya A. ..

23 Ağustos 2025 07:26
Sesi bile ayırt ediyor. Evet dediğiniz gibi düşününce güzel bişey ama çok zor bişey . Kolikti zaten evden hiç cikamamistik bu yüzden mi oldu diye düşünüp duruyorum.
Fadile B.

Fadile B.

23 Ağustos 2025 07:28
Olabilir havalar henüz güzelken yavaş yavaş parka çıkartın e 3 aşağı 5 yukarı onun gibi olan bebeklerle temasta bulundurun
H

Hülya A. ..

23 Ağustos 2025 07:29
Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için ama çevremde hiç bebek de yok arada bı yürüyüşe falan çıkıyoruz ama dediğiniz gibi zmanla geçer inşallah.
Fadile B.

Fadile B.

23 Ağustos 2025 07:58
En azından yürüyüş yaparken bebek arabasında değil de kucağınızda taşıyın a bu beyaz araba bak ağaç kedi geçti böyle sürekli sohbet ederek ilgisini etrafına vererek belki bunu biraz daha kırabilirsiniz
Z

Zeynep E. O. ..

23 Ağustos 2025 08:41
Bizde 31 hafta bitti hala aynıyız. Hatta memleketteyim. İlgilenen seven çok kişi var. Yeğenler var. Herkesle bağ kuruyor gülüyor oynuyor ama benim kucağımda. Bazen yerde zaman geçiriyor ondada ben yakınında olmalıyım. Ne zaman geçer bende bekliyorum. 🤷‍♀️🥰
H

Hülya A. ..

23 Ağustos 2025 08:49
İnşallah geçer zmanla çok yoruyor çünkü bu durum. Zeynep hanım siz sosyal miydiniz peki bebeginiz küçükken sürekli gelen giden olur muydu? Ben ailemden de eşimin ailesinden de uzakta yaşıyorum öyle çok gelen olmaz evimize ben de çıkamadım kolik olduğu dönemler. Çocuk bizden başka kimseyi görmedi doğru düzgün bu yüzden diye düşünüyorum ben
Esma U.

Esma U.

23 Ağustos 2025 09:29
Bu dönemde başlıyormuş yabancı seçme.doktorumuz öyle demişti. Tipini bepenmediğine bile ağlar dedi 😂 bu önemli bir şeymiş otizm açısından.yapması gerekn bir şey yani 🙏 sizde yanınızda olun o kişiyi tanıtım demişti. Yavaş yavaş aynı ortamda olunca alışır. Biz 5 aya girdik yabancı biri sevmek için onla konuşunca hemen yüz ifadesi ağlamaya yönelik değişiyor. Gülsem mi ağlasam mı arasında kalıyor. 😂
H

Hülya A. ..

23 Ağustos 2025 10:14
Ah keşke benimki de arada kalsa :) yabancı birinin yüzünü görmeden sesinden bile anlıyor . O alt dudak hemen büzülüyor ağlamaya başlıyor. Uzaktan benim kucagimdayken bazen gülüyor o da canı isterse yoksa çok fazla yabani bi bebegim var maalesef umarım düzelir.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir