Vajinal Doğum Sonrası Dikiş
278 görüntüleme
B
Beste N. Ö. ..
26 Ekim 2025 11:45
Dikişleriniz kaç günde iyileşti, 24 gün oldu doğum yapalı hâlâ duruyor dikişlerim ve tam kaynaşmış gözükmüyor. Şimdiye kadar eski haline dönmesi gerekir miydi?
Y
Yeliz D.
26 Ekim 2025 12:30
Benim 24 günde bir kısmı iyileşmişti ama tamamen geçmesi doktorumun da dediği gibi 40 günü buldu şu an hiç olmamış gibi, panik yapmayın bol bol kuru tutmaya çalışın o bölgeyi toparlayacaktır 🙏

Ezgi B.
26 Ekim 2025 12:35
Merhabalar, benim iç kısımdaki dikişler 10-15 günde düşmüştü, dış kısımdakiler 20-25 gün civarı düşmüştü diye hatırlıyorum. Eski haline dönmesi dikiş düşse de bir kaç ayı buluyor. Sonuçta bir kesi ve hava almayan, kapalı bir kesi durumu olduğundan uzun sürmesi normal bence. İçiniz rahat etmezse doktorunuza danışın derim yine de :)

Betül ..
26 Ekim 2025 13:52
Benim 3 dikişim olmasına rağmen zor iyileşti.Tuvalet sonrası ılık su ile pansuman yapıyor gibi gazlı bez ile temizleyin sonra kurulayın sonrasında ne sürüyorsanız sürün böyle böyle iyileşir umarım.Ve duş sonrası saç kurutma makinesi ile uzaktan tutun kurutun.Kişiden kişiye değişiyor iyileşme süreci.Bende böyle bakmama rağmen zor iyileşti belki canım çok az ve ilk dikiş tecrübesiolduğu için mi bilemedim🤷🏻♀️
F
Fatma Y.
26 Ekim 2025 20:57
Batikonlu suyu gazli beze akitin ve tampon seklinde her wc gurdiginizde yapin. İyilesmesinde etkili oluyor fakat 40 günübuluyor iyilesmek genel olarak

Fatma A. U.
29 Ekim 2025 18:46
Bende normal doğum yaptım hiç kolay olmadı ve bir sürü dikişim vardı çok zor düştü 4 ay oldu doğum yapalı 1 dikiş yerim hala çok sızlıyor
B
Beste N. Ö. ..
2 Kasım 2025 05:22
Sağolun hanımlar geç iyileşeceğine emin oldum sadece kanaması artıyor onu anlayamadım ya açıldı dikişlerim ya da dokularım kaynayamadı doktora gitmeye de korkuyorum tekrar dikelim derler diye çok tramvalıydı ilk dikiş anı doğumdan daha uzun sürdü
S
Sümeyra s.
2 Kasım 2025 05:43
Dikişlerim 9. Gün düştü ama iyileşmem 3 ayı buldu bu yapısal birşey merak etmeyin eninde sonunda iyi olacak☺
S
Sümeyye K. ..
2 Kasım 2025 11:53
Benim de 30 gün oldu dikişler düştü ama ağrım oluyor ben de 10 gün sonra kontrole gidicem . Sanırım ilk kızımda çok dikkat etmiştim kuru tutmuştum.bu sefer geç iyilesiyor
G
Gamze V.
4 Kasım 2025 19:34
Dış dikişlerinizin üzerine sarı kantaron yağı sürebilirsiniz, doktorumun önerisiyle her wc sonrası ve aklıma geldikçe sürdüm 15 gün içinde dikişlerim düştü ve iyileştim ağrı sızı kalmadı.
B
Beste N. Ö. ..
4 Kasım 2025 19:39
Bugün doktora gittim dikişlerim güzel iyileşmiş ama maalesef enfeksiyon kapmış üç tane antibiyotik yazdı birini aldıktan üç saat sonra bebeğini emzir dedi. Vicdan yapıyorum ama iyileşmek daha önemli şu süreçte yoksa tekrar kesi yerini açıp dikmek zorunda kalacağız dedi😔

Seda N. E.
Emzirme Danışmanı
6 Kasım 2025 09:12
Dikişlerinizi temiz ve kuru tutmanız iyileşme sürecinizi etkileyen en önemli faktördür . Her tuvalet sonrası 15-20 cm uzaklıktan fön makinası ile kurutmayı tercih edebilirsiniz. Epizyotomi açılan her hastamıza evde etek kullanmasını tavsiye ediyoruz. Lohusalık nedeniyle kullanılan pedler , iç çamaşırı , pijama derken perine bölgesi kat kat kapanıyor, emzirme vs gibi durumlarla annelerimiz zaman zaman terleyebiliyorlar. Islaklık ve nemden kaynaklı geç iyileşmeler , enfeksiyon, dikişte açılmalar ile karşılaşabiliyoruz . Dikişlerde açılma , enfeksiyon , akıntı ve koku durumdan hekimize bekletmeden kontrole gitmeniz gerekmektedir. Sağlıklı günler dileriz
M
Merve A.
6 Kasım 2025 11:32
Seni korkutmak tabiki istemem ama benimki kırkım çıkınca bile iyileşmemişti 😞