Vajina Girişinde Apse
51 görüntüleme
Z
Zehra Ç.
22 Eylül 2025 17:15
Kızım 3,5 aylık bir kaç gündür vajinasında kızarıklık gözlemliyordum ama ateş vs yoktu alt değiştirmeyi çok sever bezini açınca rahatlardı eskiden. Son günlerde altını değiştirirken ağlamaya başladı sonra leblebi büyüklüğünde bir şey çıktı hemen doktora gittik. Tam vajina girişinde apse oluşmuş. Cerrahi müdahale ile içi boşaltıldı ve antibiyotik başladık. Çevremden küçük kız bebeklerde olabileceğini söylediler. Daha önce böyle bir şey yaşayan oldu mu? Tekrarlar ve yayılır diye çok korkuyorum. İlerlerse hastaneye yatış yaparak tedavi almalıymışız. Kaçınca hastaneye yatışımız olacak sarılık vs de geçirmiştik. Korkulu rüyam artık hastaneye yatmak istemiyoruz. Apsenin nedenini sordum mantıklı bir cümle duyamadım kimseden. Sebep ne olabilir siz yaşadıysanız doktorunuz nedenini söyledi mi?

Ayça K. A.
Hemşire
22 Eylül 2025 17:55
Apsenin tek bir nedeni yok açıkçası, bağışıklık sistemi zayıflığı olabilir ,tahriş olabilir , bakteriyel enfeksiyonlar olabilr. Bölgenin pansumanını iyi yapın temizliği önden arkaya doğru yapmaya özen gösterin tekrarlamaz umuyorum ki geçmiş olsun çok ama bu sebeple hastaneye yatacak olsa bile korkmayın ne olur bebekleri hastanede verdiğimiz bakım daha iyi ve hızlı iyileştirdiği için yatışını yapıyoruz bu sizi ne olur üzmesin