Uzayan Hastalık ve Antibiyotik
94 görüntüleme
S
Serra Y.
2 Ocak 2026 13:41
Geçtiğimiz hafta 14 aylık bebeğim 39.8 (kulakiçi ölçüm) derece ateşlendi. Yaklaşık 2 gün sürdü. Beta testi yapıldı. Kültür de dahil negatif çıktı. 3 gün aradan sonra tekrar ateşlendi bu sefer max. 38.8 gördük. Doktor beonşolit dedi çok az inmiş, kulaklar tertemiz dedi. Azro antibiyotik, calpol pedifen dönüşümlü kullanım ve ventolin verdi. Kafam çok karıştı. Bu ilaçları kullanmalı mıyım?
D
Derinn
3 Ocak 2026 10:29
Benim kızım da 13 aylıktan beri sürekli bronşiolit tanısıyla hastaneye gidiyor ve bunun için yazılan sadece 2 antibiyotik var şuan 29 aylık , macrol ve klamer diye biliyorum. Bide bu tanıyı alırken bizde hiç ateş olmamıştı
S
Serra Y.
3 Ocak 2026 15:38
Bugün başka bir doktora götürdüm ve ne bronşolitmiş ne de antibiyotik kullanmak gerekiyormuş. 😕
H
Hazal Y. ..
5 Ocak 2026 00:46
28 aylık geniz akıntısı var kreşe yeni başladı her perşembe kesin ateşleniyor daha 11. ayda hasta olduk doktor ciğerlerin sıkıştığını söyledi Dalman burun spreyi kullandık yanında zaditen ve Once Air verdi bunları kullanırken 1 hafta sonra ateşlendik ve tekrar doktora gittiğimizde kulağının tıkalı olduğunu ve antibiyotik kullanması gerektiğini söyledi antibiyotik istemeyerek de olsa kullandık bu süreçte burnu hep açıktı genellikle diş zamanı oluşan kulak ağrısından farklı bir ağrı değildi ancak doktor öyle uygun gördü kasım ayından beri geçmeyen bir geniz akıntımız var 2 aydır okula gidiyoruz son üç haftadır her perşembe ateşleniyoruz 38’i geçmiyor genellikle diğer hastalık bitti ve beş gün sonra ateşlendik üzerine üç hafta daha ateş akıntı devam etti ve en son cumartesi günü öksürük başladı bütün gece Öksürmekten uyuyamadı bunun üzerine doktora gittik çok yoğun bir ilaç programımız var ilaç kullanmak istemiyorum doktor reflü alerji ve sinüzit birlikte ciğergrafisi çekticiğerleri dolu dedi sıkışmış dedi sinüsleri dolu dedi günde üç ventolin iki kort Air zaditen gastrotus sinupret.antibiyotik burna dalman sprey once Air devam dedi onlarca ilaç oldu normalde ağrı kesiciyi bile zor verirken şimdi bu kadar ilaç kullanmalı mıyım on gün sonra kontrole gideceğiz