Uzamış Sarılık

95 görüntüleme
Ö

Özge K.

10 Ekim 2025 05:03
Anne bebek arası kan uyuşmazlığımız vardı 26 ile fototerapi aldık 4 günlükken hastane çıkışı 12 lerdeydi şimdi bebeğim 1 ay 18 günlük ama değer çok yavaş düşüyor 1 aylık kontrolünde 9.7 idi yaşayan varmı böyle bir süreci doktor da 2 .ay kontrolünde bakalım değerçok yavaş düşüyor hemstolojiye yönlendirebiliriz dedi
A

Ayşegül Ü.

10 Ekim 2025 05:12
Özge hanım merhaba biz de aynı süreçten geçtik o yüzden sizi çok iyi anlıyorum ve sımsıkı sarılıyorum. Şu an endişelisiniz acaba hiç geçmeyecek mi çocuğumun gözbebeklerinin içi hep sarı mı olacak diye düşünüyorsunuz.  benim bebeğim de anne sütü sarılığı vardı tabi bunu iki kez Fototerapi aldıktan sonra anlayabildi doktorlar, çünkü zaman geçiyordu ama sarılık değeri ya düşmüyor ya da çok yavaş düşüyordu.  uzamış sarılıklarda maalesef diğer bebeklerde olduğu gibi bir hafta on günde düşme olmuyor benim bebeğimden sarılığın gitmesi iki ayı buldu. Sarılıkta beslenme çok önemli çünkü beslendikçe biluribini atıyor vücuttan. Doktorunuzun böyle söylemesini sebebi bebeğinizin karaciğerinde vs bir sorunu olup olmadığını anlamak istemiştir, biz bu yüzden hem kan hem de idrar tahlili vermiştik. Biz de birinci ay kontrolünde 9.8’di, ikinci ayda 4.5 tu. Yani beşin altına düştüğü günleri görecek miyim diye hep düşündüm. Yani iki kere Fototerapi almış ve ikinci ayın sonunda değerleri düşmüş bir ebeveyn olarak söyleyebilirim ki  bebeğinizin değeri düşmedikçe ben ne söylesem boş çünkü sizin içinizi ancak o rahatlatacak. Eğer karaciğerinde vs bir sorun yoksa inşallah kendiliğinden geçecektir.
Ö

Özge K.

10 Ekim 2025 05:16
Hassasiyetiniz için çok teşekkür ederim peki bu süreçte gece beslenmelerini nasıl yaptınız 3 saate bir 4 saate bir kalkarsan sanki sarılığı yükselecek iç güdüsündeyim hala
A

Ayşegül Ü.

10 Ekim 2025 05:26
Sık sık emziriyordum aslında geceleri 3 saatte 1 emziriyordum hemen hemen, gündüzleri daha sık emziriyordum, dışkısının fotoğrafını çekiyordum, bildiğim kadarıyla dışkı beyaz renginde olursa karaciğerde ve safra kesesinde bir problem var demek. Doktorum hatta bana şey demişti üçüncü ayı da bulabilir düşmesi. Siz İstanbul’da mısınız eğer öyleyse bir hastane ve doktor tavsiye edebilirim çünkü bayağı ilgilendiler bizimle.
Ö

Özge K.

10 Ekim 2025 05:28
Maalesef antalyadayım bende doktorların yetersiz açıklamalarından düzgün bilgilendirme alamamaktan da insan daha çok kaygılanıyor
A

Ayşegül Ü.

10 Ekim 2025 05:38
Kesinlikle çok haklısınız ama çok şükür çözümü olan bir şey, çözümsüz bir dert değil. Doktorun hematolojiye yönlendirmesini sebebi kan uyuşmazlığının olması. Orada da kan takviyesi ve değişim yapılıyor diye biliyorum ama yanlış da biliyor olabilirim. Sarılık da önemli olan değerin çok yükselmemesi, çünkü yükselmesi beynine zarar verebiliyor, şu an sizin bebeğinizin değerleri düşmeye başlamış, sadece düşmesinin sonlanması için ve beşin altına düşmesi için bir destek gerekiyor, o yüzden endişelenmeyin siz o kritik eşiği atlatmışsınız.  Elinizden geleni yapıyorsunuz burada da bir çözüm arıyorsunuz harika bir annesiniz, o yüzden ikinci ay kontrolünde daha da netleşir durum, hematolojiye gitseniz bile endişelenmeyin sonuçta çocuğunuzun durumu çözüme kavuşacak öyle düşünün.
C

Ceren ..

10 Ekim 2025 05:41
merhaba bizde de aynı durum oldu 2.5 ayda geçti neredeyse insan hiç geçmeyeck esanıyor ama yavaş yavaş da olsa geçiyor endişe etmeyin doktor tek çözümün emzirmek olduğunu söylemişti eğer anne sütü alıyorsa bol bol emzirin
Hilal K. .

Hilal K. ..

10 Ekim 2025 06:04
Benim bebeğimde de sarılık var çok önerilen bir ünlü bir çocukdoktoruna gittik gündüzleri biz uyanıkken saatte 1 geceleri en geç 2.5 saate bir besle dedi ama 2.5u geçememesi lazimmis
Ö

Özge K.

10 Ekim 2025 06:42
Bebeğiniz ne kadarlık hilal hanım
M

Minel E. ..

10 Ekim 2025 07:11
Merhaba bizde aynı şeyi yaşadık 3 günlükken 15 di değeri bizimde birgün fototerapi aldı fakat sütüm 10 gün sonra geldi benim mama vermeyi de bir türlü ayarını ayarlayamadım beslenmeye bağlı yaşadık sarılığı kısacası. 3 ay sürdü sarılığı çok az şekilde indi değeri ama 3 ay sonra resmen çocuğumun rengi değişti beyaz tenliymiş meğersem . Herkes farklı tecrübe kazanıyor . Ama hepsi geçiyor . Sütün varsa sık sık emzir geceleri de 3 saat ideal demişti doktorum . (Mama verdim süt gelene kadar)

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir