Uzamış Sarılık

156 görüntüleme
A

Aycan

22 Ağustos 2025 08:33
Lütfen bilgisi olanlar paylaşabilir mi acaba 🥹 bebeğim 27 günlük sarılığı uzadı 15 günlük iken götürdüğümde bilürübin değeri kanda 10.8 çıkmıştı Dr 15 gün sonra getir dedi sarı gibi görününce bebek 15 gün beklemedim 10. Gün götürdüm tekrar kan alındı 11.5 çıktı ışık falan alacak denilmedi ama kafa ve karın ultrason istendi normal çıktı ama metabolik hastalıklar için ileri hastaneye gitmenizi tavsiye ederim vb şeyler söyledi endişeliyim eğer neden peki ışık verilmedi diye düşünüyorum belki bu kadar uzamazdı çok üzülüyorum nerde yanlış yaptığımı sorguluyorum . Hem değeri aşırı yüksek değil deniyor hemde ileri araştırma gerebilir deniyor kafam karma karışık
D

Dilan A.

22 Ağustos 2025 08:35
Bizimde aynı şekilde 2aya kadar geçmedi
A

Aycan

22 Ağustos 2025 08:36
Peki herhangi bi şey söyledin mi sizede metabolşk bişey açısından sonrasında geçti mi kendiliğinden bizim diğer tahliller falan da normalgeldi endişelenmeli miyim bilmiyorum haftanın iki üç günü hastanedeyim resmen
G

Gizem K.

22 Ağustos 2025 08:58
Kızımda 2,5 ay sonra geçti, 13-14 le başladık ilk haftalarda yine fototerapi almadı, 1. Ayında total bilirubin değeri 10 iken takip edelim fototerapiye gerek yok denmişti. Ast değeri de o zaman 100müş şimdi baktım. Çocuk bu süre boyunca hep sarıydı hatta ben esmer zannediyodum o kadar söyliyim. Sarı kara arası, gözlerde hafif sarılık vücutta sarılık vardı. Bende inanın geçmeyecek zannettim bi sorun mu var diye endişelendim, ama bizde hekimimiz dediğim gibi takip yeterli demişti. 2,5 ayın sonunda kendi kendine bi iki gün içinde geçti. Bi anda yani. Bol bol emzirdim, bazen mama takviyesinde bulundum o şekilde geçti. Ama sizi çok iyi anlıyorum baktıkça araştırdıkça çok olumsuz şeyler düşünüyodum geçmez sanıyodum, herkeste hemen geçiyo bizde neden uzadı vs diyodum ama geçiyo gerçekten uzun da sürse. Tahlilleriniz temizse eğer içinizi ferah tutun. Gerekirse başka bi pediatristten görüş alın içiniz ferahlar belki
E

Ecem E.

22 Ağustos 2025 09:06
Bizde de aynısı olmuştu, farklı olarak tahlillerde karaciğer enzimleri bi tık yüksek çıkınca ultrason istediler o da temiz çıktı ama değerler dalgalanmaya devam etti. Gastroya yönlendirdiler o da birçok şeye baktı sadece karaciğer enzimleri yine yüksekti, bazı çocuklarda doğuştan sebepsiz yere bile olabiliyor ama devam ederse aynı size söylenilen gibi metabolizma da görsün bence dedi ama doğumda birçok metabolik hastalık tarandığı için ben çocuk doktorumun da onayıyla götürmedim. Hatta kendisi ultrason normal çıktığı için 1 yaşında kontrol ederiz değerlerini tekrar dedi çok önemsemedi. Anne sütü alıyorsa bebeğiniz, anne sütü sarılığı olabilir. Osman hocanın da videosu var detaylı anlatıyor izleyin bence mutlaka. Biz kendisinden danışmanlık da almıştık konu hakkında. Korkmayın geçiyor. Bizimkinin sarılığı 2-2.5 ay sürmüştü.
B

Betül E.

22 Ağustos 2025 09:15
Merhabalar bizimde uzamış sarılık oldu ışık tedavisi için 18 ve üzerine yapıyorlar bize yaptılar 9 lara düştü ancak geçmedi sonra tekrar 11 lere çıktı doktor bizi de yönlendirdi biz gittik hem gastroentoloji hemde metabolizmaya gittik her sey temiz çıktı hatta oradakiler bu kadar erken neden gönderiyorlar dedi sarılığın takibini çocuk doktoru yapar dedi 2 buçuk aylıkken bir anda çocuk aklandı resmen bembeyaz oldu şimdi burda iki şey önemli sık sık emzirmek iyi ama düzenli emzirip kaka yapmasını sağlamak lazım bezden taşarcasına kaka yapmaya başlayınca düşmeye başladı birde billirubin değerinde direkt indirekt değeri var orda 1.5 değerinin üstüne çıkmasını istemiyorlar0.30 filansa korkmayın inşallah geçecek bende çok korktum her gün çocuğuma bakıp rengine bakıyordum bir anda geçti sizinde geçecektir eminim
E

Emine T. ..

22 Ağustos 2025 09:18
Beni 12yle fototerapiye aldılar bir gecede 7ye geriledi taburcu olduk ancak 10a çıktı 2 ay boyunca düşmedi kilo alımı yeterli diye takibi bıraktı şükür sonea kendiliğinden geçti
A

Aycan

22 Ağustos 2025 09:56
Hepinize değerli yorumlar için teşekkür ederim. Direkt bilürübin 0.62 total bilürübin 11.5 en son Salı günü bakıldı cihazla da 11.2 dedi bakan Dr üç Dr a gittik doğru nedir yanlış nedir kafam karıştı . Sık sık emziriyorum genel anlamda kakada bazen iyi yapıyor biraz köpüklü şekilde bazen çok az yapıyor kilo alımı da iyi . Vs evet benim de bebeğim esmer mi buğday mı yoksa sapsarı mı bi türli anlayamadım . Bizi ışıgada almadılar inşallah geçer . Söyledikleri yan dal uzmanlıkları yaşadıgmız yerde yok mecbur başka şehre gitmemiz lazım bebekde küçük hava sıcsk ezilir telef olur diye de korkuyorum inşallah diğer kontrole gerilemiş olur tamamen geçmese bile
B

Betül E.

22 Ağustos 2025 10:14
Çok direkt değeri yükselmesin yeter dedi bize gittiğimiz gastroentoloji işte bizimki de her gün kaka yapıyordu ama böyle dolu dolu yapmaya başlayınca rengi de açıldı biraz geç oluyor ama oluyor merak etmeyin bence de bir süre daha bekleyin biz 50 günlükken gittik doktor çok erken bunun için buraya gelmeye dedi ve her şeyi teniz çıktı çok şükür buna anne sütü sarılığı diyorlar inşallah tez zamanda geçer ama psikoloji yıpratan cinsten bir şey ben çok zorlandım gerçekten ama şimdi bakıyorum geçip gitti çok şükür sizinki de geçecek inşallah dualarım sizinle
A

Aycan

22 Ağustos 2025 20:19
Bende total bilüribin daha önemli sanıyordum 12 olsa sıkıntı dediler endişelendim . Doktor da direkt metabolik sorun olabilir vs deyince ister istemez insan bi sürü şey düşünüyor çocuğun göz akı sapsarı cildide sarı bariz belli inşallah düzene girer bi sorun olmaz o bitmeden gaz derdi başladı uykulara elveda mı diyoruz yavaştan anlamıyorum
D

Dilan A.

24 Ağustos 2025 07:21
Kendiliğinden geçiyor ben doktorumuza sordum uzamış sarılık var dedi geçer endişe edilecek bir şey yok dedi sık sık emzir dedi 1,5sate bir emziriyordum çok şükür şuan geçti
D

Dilan A.

24 Ağustos 2025 07:23
Gaz sorunu bizde de vardı çok şükür kullandığımız damla sayesine geçti
A

Aycan

24 Ağustos 2025 07:24
Damla ne kullanıyorsunuz peki ben nurse harveys aldım Dr metsil yazdı ama metsili önermeyende çok oldu
E

Elif M. Ç.

24 Ağustos 2025 08:47
Benim oğlum da doğumunun üçüncü gününde sarılık oldu 45 günlükken geçti . Sarlılığın farklı çeşitleri var oğlumun ki anne sütü sarılığıydı. Tam 45. günde geçti . Değerlerini ara ara baktırdık fakat işın tedavisi alması için belli bir değerin üstünde olması gerekiyor 15 ya da 18 diye biliyorum ama emin değilim sizin de bebeğinizin işın tedavisi sınırında olmadığı için vermemişlerdir gönlünüzü ferah tutun umarım geçer dediğim gibi oğlum 45 günlükken geçti 
E

Elif M. Ç.

24 Ağustos 2025 08:47
Geceleri iki 3 saatte 1 uyanıp o uyanmamış olsa dahi besliyordum anne sütünün yetmediği yerde mama takviyesi bulunmuştuk 15 gün kadar daha sonra anne sütü de yeterli hale gelince mamayı kestik 45 günlükken de geçti herhangi bir ilaç kullanmadık sadece bol bol besledik siz de biliyorsunuzdur tabi ama bebek tam doyamadığığında sarılık oluyor
A

Aycan

24 Ağustos 2025 09:17
Ben 3 gün hastanede kaldım o süreçte sütüm gelmedi mama verdik ama yinede çok beslenemedi belkide bende aynı şekilde 2 saatte bir bazen hatta ne zaman isterse daha sık olacak şekilde besliyorum en son ki Dr anne sütü sarılığı olabilir dedi ekstra biley demedi evet 15 veya 18 üstünü alıyorlarmış ışığa bizim 11,5 inşallah diğer kontrole kadar geçer karaciğer de ultrasonda sorun yok ama ast değeri olması gerekenden yüksek oda normale döner umarım ki
D

Dilan A.

25 Ağustos 2025 04:59
Damla sabsimplex kullanıyorum birde trubiotic plus kullanıyorum baya etkili
A

Aycan

31 Ağustos 2025 16:31
Kontrole gittik bilürübin 12 ye çıkmış takip edelim dedi günlük 180 ml 90/90 mama takviyesi yapalım bazı annelerin sütünün yağı proteinden fazla oluyor dedi Dr ama kaç tane mama denedim almıyor anneler kusuyor ağlamaya başlıyor kasıyor kendini içmiyor mamalar da öylece kaldı 36 günlük oldu sarılık da kaldı çevremde herkes şekerli su ver diye ısrar ediyor

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir