Uyumuyorrr Helppp
208 görüntüleme
M
Mommamiya
29 Ekim 2025 20:21
Help nolur help 9 ay 15 gunluk diş yok alt damak beyaz uzun zamandir, ha diş cikiyor ha cikacak derken gece uykularimiz haram oldu 9da uyuyan kiz bebegim gece 11-12 oluyor uyumuyor, uyusa da gece kalkip agliyor emzirip yatiriyorum eskiden uyur uyanmazdi simdi uyusa da yatakta zink aninda uyaniyor agliyor yanlis olabilir ama yatakta o kadar cok agliyor ki uyanikken koyamiyorum. Oda sicakligi duş soguk uygulama tetagil jel ne varsa yapiyorum 1 aydir aglayarak uyaniyordu zaten jel surunce rahatliyor 5 dk ama yine basliyor simdi 3 gundur gece hic uyutamiyorum. Cocuk disarda uyurken mutlu baska evlerde mutlu evimize gelince yatarken ciglik kiyamet nolur yardim napabilirim
M
Meltem
29 Ekim 2025 20:49
Uyku saatleri kaçta uyandığı çokönemli geç kalkarsa geç uyur. Birde zeytinyağı karanfil tarifini deneyin
S
Saliha A. ..
29 Ekim 2025 21:36
geçici ama üç dört ay sürebiliruyku gerilemeesi var
M
Mommamiya
30 Ekim 2025 08:37
Sabah 6-7 gibi kalkiyor, 9-10 gibi 1.uykuyu yapiyor sonra 3 gibi 2.uykuyu yapiyor gece de 12den once uyutamaz olduk. Simdi gunduz sert soguk nesneler verip hizlandirmaya calisacagim diş işini. Zeytinyagi karanfili her zaman yapamiyorum deneyeyim. Uyku gerilemesi ne zaman gecer fgercekten aksam olunca karnima agrilar giriyor sabir sabirrr
M
Mommamiya
30 Ekim 2025 08:38
Yanitlariniz icin tesekkur ederim bu arada siz de yasadiniz mi bunlari gececek dimi ?
A
Arzu.G
30 Ekim 2025 08:43
dis yuzunden olduguna emin misiniz sadece atak yuzunden olabilir ya da baska yerlerde rahat uyuyorsa odasinda yataginda rahatsiz edecek uyku hijyenini bozacak birseyler olabilir mi .bu arada ayni aylarda benzer sorunlar yasayip tetagile bogdugum oglumun dis sancisi falan yokmus Cok yanlis anlamisiz yanlis mudaheleler etmisiz o yuzden ozellikle emin misiniz diye sordum yanlis anlamayin
M
Mommamiya
30 Ekim 2025 08:51
Arzu Hanim birlikte degerlendirelim belki de hata yapiyorum. Ne versem damaklarini kasimaya calisiyor kulaklarini kasiyarak sacini cekistirerek agliyor dentinox dis jeli surunce rahatliyor tetagil de oyle. Gunduzleri hicbir sey yok geceleri yatmak istemiyor uykuya direniyor atak da olabilir dedik ama 2 ayi gecti. Hele su son 3 gundur gece 9da uyurdu artik o da bitti 12den once uyutamiyorum enerjisi istahi her seyi yerinde. Odamiz 23-24 derece nemlendiricimiz var banyo yaptiriyoruz.3 gundur dogal olarak Gunduz uykusu uzun oluyor gece uyumadigi icin donguye mi girdik ne oldu anlamadim.
M
Mommamiya
30 Ekim 2025 08:53
Alt damak beyaz 2 dişi ama o kadar zaten uzun zamandir beyaz bir turlu cikamadi disler. Sert soguk salatalik havuc falan vereyim diyorum diş kaşiyicilar yumusak geliyor herhalde. Hizlandirir mi bilmiyorum
M
Meltem
30 Ekim 2025 12:31
Bakın dişte olabilir başka faktörlerde olabilir . Mesela yeni şeyler keşfediyor yeni şeyler öğreniyor sürekli yapmak istiyor olabilir . Ya da en ihtimali uyku düzeni çocuklar tek uykuya geçiş zamanlarında o döngüyü yakalayamıyor olabilir . Bu da bir süreç bu da geçecek . Artık büyüyorlar . Eskisi gibi kurulu bir düzen olmuyor maalesef. Biz anne babalar bu durumda onları desteklemeliyiz . Mesela gündüz ikinci uykuda çok uyuyorsa nazik bir şekilde biraz daha erken uyandırabiliriz . Uykusunu engelleyecek faktörleri kaldırabiliriz ses yapacak şeyler vs . En önemlisi bu da bir süreç bu da geçecek sakin olmakta fayda var stresimiz onlara da yansıyor .
A
Arzu.G
30 Ekim 2025 21:12
Tetagil falan rahatlatıyorsa tabii distir yuksek ihtimalle haklısınız. Sert kasiyicilarin çıkmayı hizlandirdigiyla ilgili bir bilgim yok açıkçası sizden duydum deneyin tabii ki yutma tehlikesine de dikkat ederek . 9-10 ay arasındaki gelişim atakları biraz zor oluyor sanırım 1 ay kadar çekmiştik biz de . özellikle uyku duzeni bozuluyor .geceyi gunduze cevirmesine musade etmeyin kesinlikle gerekirse bir iki gece destek alın uyumayin obur turlu daha zor olur cunku . bir de bu donemde oyuna keşfetmeye ilgi çok fazla olduğundan doymadan uyumak istemiyorlar uyanık saatlerini olabildiğince aktif geçirip gunduz uykularini düzenlemeye çalışın. Ağrısını da geçirdiğiniz takdirde bahsettiğiniz oda koşullarıyla mutlaka rahat uyuyacaktır .hızlıca sancısız çıkarsın inşallah tum dislerini güzel güzel uyusun 🙏🏻
M
Mommamiya
30 Ekim 2025 21:57
Çok teşekkür ederim, bu gece destek aldim annemden orada da uyutamadik ama araba ile disarida gezerken oto koltugunda uyudu eve gelince devam etti, bu sekilde uyutmak belki hatali uyku egitimi acisindan belki ama hem ben dinlendim yipranmadim hem o huzursuzlanip aglamadi bu aksam ikimiz de huzurlu 🙏🏻Uyku icin soylediklerinize dikkat edecegim gun icinde aktif olmasi yorulmasi aksam uykusu icin kesinlikle iyi geliyor haklisiniz insallah atlatiriz guzelce bu sureci de tum evlatlarimiza saglik diliyorum 🙏🏻