Uyumuyor Uyumuyor Uyumuyor
160 görüntüleme
N.
7 Kasım 2025 00:44
Kızım 7 ay 10 günlük maalesef 4 aylıktan beri uyumuyor gündüz uykuları 30 dakikanın altında. 2-3 uyku yapıyor ve bazen 13 dk da kalktığı bile oluyor destekli uyuyor geceleri daha kötü ilk gece uykusuna geçtiğinde 30 dk sonrasında saat başı uyanıyor ya sallanmak yada beslenmek istiyor; uyku eğitmenlerinin desteği kesmem ve beslememek gerektiğini ortam hijyeni vs bunların hepsini bilerek yazıyorum. Maalesef sallanma ve beslememe durumunda tamamen uyanıp oyun oynamaya başlıyor. Bu gece belki de 10. Kez uyandı diyebilirim. Uyku eğitimi almak istiyorum ama o kadar sayfa var ki kafam çok karışık. Ve çok yorgunum. Hem bebeğime hemde kendime yardımcı olmak istiyorum. Düşüncesi fikri olan varsa yada neden böyle desteklerinize ihtiyacım var 🥹🩷
K
Kübra N. B. B.
7 Kasım 2025 01:47
Selam, tamamen aynı durumdayız. 7 ay 5 günlük erkek. Doktoruyla da konuştu . Destekli uyumasında aslında sorun yok. İhtiyacı görülen duyguları tutulan,kucaklanan çocuk büyüdükçe daha sağlam basar, kendine güveni ve özgürlüğü yüksek olur diyor. Ancak ben işe başlayacağım için şu yöntemi önerdi; kucakta mayıştırıp o dalana kadar yanında onu uyutana kadar sabırla uğraşacağım. O ağladıkça ve uyandıkça tekrar kucağa alıp mayıştırıp onu konuşarak ninnilerimle uyutacağım. Sabah 7de uyandırıp akşam son uykusu 5ten önce birmiş olacak. Max 3 gündüz uykusu, 2-2.5 saat uyanıklık süresi. Ha bi de gece emzik kullanmayı deniycem. Hiç emzik almamış bi bebe ama bakalım. Vira bismillah. Yani demem o ki yalnız değil, sürec zor ama keyfini çıkar. Destekli desteksiz bugünler de gececek ve artık kucaklamanı istemediği o zamanlar geldiğinde sen uykusuzluğunu hatırlamayacaksın bile onun tontiş yanaklarının yumuşaklığınj özlemle anacaksın.
İ
İ.E.
7 Kasım 2025 03:03
10.ayina kadar benimki de oyleydi gece kendini uyandirir yatakta oturur emekler kalkar gider surekli uyanirdi. Bu donem cok fazla bilgi aldigi ve isledigi bir donem ayrilik kaygisinin da basladigi bir donem dis sancilari da basliyor yani herseyin ust uste geldigi bir donem oluyor. Ama zamanla adim adim daha iyiye gidiyor. Kucakta sallayip mayisik halde yatagina birakiyordum cok zorlanirsa da yanima aliyordum, kendi kendine belki 1 saat donuyordu ama uykuya dalmayi ogrendi. Gece uyandiginda ses ve isik olmaz sadece uyumaya odaklanirdim. Donup durdugunda kendini kaldirmiyorsa yataktan fazla mudahale etmedim. Kalkinca yavasca pozisyonunu degistirip tekrar yatirdim. Ilerde bu kendi rahat ettigi pozisyonu bulup uyukuya dalmasini kolaylastirdi. Onceden yan yatiyordu simdi yuzustu daha rahat yattigini kesfetti popoyu havaya dikip uyuyor. Bir de benim icin emzik kurtarici oldu. Uykuya geciste zorlaninca emzigi veriyorum hemen daliyor. Sadece gece uykuya geciste kullaniyorum emzik bu arada.
S
Selime ö.
7 Kasım 2025 05:19
Merhaba bende 7 aylıkken aldım uyku eğitimini. Halime barka ile başladık biz serüvene şuan 18 aylık ve uyku konusunda maşallahı var. Uyku eğitimi almak isterseniz gönül rahatlığı ile tavsiyemdir. Hala bir şey olduğunda iletişime geçebiliyorum. Uyku aralıklarına uyku rutinlerine çok dikkat edin