Uyumuyor
171 görüntüleme
E
Elif N. B.
22 Ekim 2025 17:53
4,5 Aylık kızım gündüz neredeyse hiç uyumuyor, bütün ihtiyaçlarını karşılıyorum uyusa bile en fazla yarım saat uyuyor, gece uykusuna geçerkende sürekli direnip ağlıyor ne dinlenebiliyorum nede bir iş yapabiliyorum bu durumu yaşayan var mı

Fatime K. ..
22 Ekim 2025 18:00
Merhabalar benim oğlumda 4 aylık aynı şeyleri bende yaşıyorum şuan uyutmaya çalışıyorum çığlık çığlığa
E
Emine K.
22 Ekim 2025 18:01
Benim oğlumda 3,5 aylık gündüz 20 dk şeklinde 3 kez uyuyor ve kucağımda uyuyor kesinlikle yatağında veya ana kucağında uyumuyor. Gün boyu da kucağımdan inmiyor birlikte oturamıyoruz bile ayakta gezmek istiyor sürekli. Akşam da uykusu aşırı geliyor gözleri kapanmasın diye kaşlarını kaldırarak gözlerini açık tutmaya çalışıyor. Sanırım biz 4. Ay atağına erken girdik siz de 4.ay atağındasınız
P
PLA
22 Ekim 2025 18:04
Benimkide 3aylık birbağırıyor aman allahım kucağımda olmuyor yatırıyorum olmuyor tam uyudu sanıyorum pat uyanıyor insallah çok kısa sürer şu atak
Z
Zeynep Ö. Ç.
22 Ekim 2025 18:24
Aynı dönemdeyiz bizde gündüz uykuları artık kısa öğleden önce iki öğleden sonra iki bazen de üç kısa uyku uyuyor. Bu saatten sonra uyku eğitimini araştırıp başlayabilirim diye umut ediyorum 😅
D
Duygu Y. ..
22 Ekim 2025 18:30
Normal 4 . Ay ataği aynisini yaşadım gecicek merak etmeyin ama zamana ihtiyaciniz var
E
Elif N. B.
22 Ekim 2025 18:32
Tam olarak ne zaman geçecek😃
T
Tuba K.
22 Ekim 2025 18:34
Merhaba kızlar 3 aya kadar bebeklerın sınır sıstemlerı gelısmemıs oldugundan anneden ındıklerı an uyanırlar korkmayın gececek ınsallah ve cok onemli bır ıpucu uyku penceresını kacırmayın
İ
İrem
22 Ekim 2025 18:38
Uyku penceresi tam olarak nedir Tuba hanım neye dikkat etmemiz gerekiyor çok uyanık tutmamaya mı?
M
Mehves
22 Ekim 2025 19:05
Merhaba. Bende ayni dertten muzdelaribim ama biraz ilerlemem var. Oda şöyle ; Bebeginizi hergün sabah ve akşam aynı saatlerde uyandırıp ayni saatte uyutmanızi öneririm. Mesela her sabah 7 yada 8 uyanis her akşam 8 8.30 uyuma saati olarak belirleyin. Akşam uykusundan önce 2 2 buçuk saate yakın asla uyutmayın. Gündüz uykularını 3 en fazla 4 kere yaptırın ve 2 uyku aralarinda 1 1bucuk saat olsn. Bunlari tek tek deneyerek oturtun hayatiniza. Uzun sürüyor ama zamanla alışıyor. 4 buçuk aylk bebegim var. Bu sekilde sabah uyanis ve akşam uyku saatini oturttum şükür. Gündüz de 3 uyku iyi oldu ama 4. Aksam uykusunu bozdu mesela 4. Uykuyu akşam 5 5 buçuk arasinda yapip asla yarim saati aştirmayacagim. Çünkü uzun süren yada fazla sayıda Gündüz uykuları gece uykusunu bozuyor. Uyku eğitimide bu çerçevede ilerler. Önce saatler belirlenir. Sonra destek falan cikar arada.
Bende desteksiz uyku istiyorum. Mesela ayagimda sallıyorum ama artk ayak ağrısı eklem bilek ağrıları yaşıyorum malesef.
Bende desteksiz uyku istiyorum. Mesela ayagimda sallıyorum ama artk ayak ağrısı eklem bilek ağrıları yaşıyorum malesef.
M
Mehves
22 Ekim 2025 19:11
Birde en onemlisi uyku sinyalleri. Bebekleri uykulari geldigi anda ufak tefek bazi davranışlarda bulunurlar. Mesela benim kızın gözleri dalar hafif mahmurlanır. ama kisa sürüyor bu sinyaller. Yakalamk lazm bi iki kere yakalayınca gözünüz alışıyo. Sonra biliyosunuz uykusu geldiği anda sakince uyutmaya çalışın. Belki sizinki azıcık esner, belki aglar, belki huysuzlanir bilemem. Gözlemleyin uykusu geldiği anda uyutmaya çalışın